#Sony är i färd med att ta Playstation 2-titlar till Playstation 4, berättar företaget för Wired. Samtidigt står det klart att de första PS2-spelen till PS4 redan är släppta!

Spelen ingår i ett nysläppt PS4-paket med #Star Wars: Battlefront-tema. Tre av spelen, #Star Wars: Racer Revenge, #Star Wars: Jedi Starfighter, #Star Wars: Bounty Hunter, är från PS2-eran, och Digital Foundry har efter lite grävande kommit fram till att dessa spel emuleras av PS4:an, snarare än att det rör sig om portningar. Enligt Wired innebär det att spelen körs på samma villkor som om de kördes direkt på en PS2:a, och det kan även innebära grafikmässiga förbättringar.

Dn Sony-representant som bekräftar PS2-emuleringen för Wired lämnar i övrigt inga kommentarer alls. Så här säger han/hon:

Vi jobbar på att använda PS2-emuleringsteknik för att ta PS2-spel till den nuvarande generationen. Vi ger inga ytterligare kommentarer i nuläget.

Det lämnar förstås fältet öppet för spekulation. En gissning är att Sony kommer börja sälja PS2-titlar digitalt, vilket är fallet med de fyra Star Wars-spel som hänger med PS4-paketet: spelen hämtas från PS Store. En annan gissning (som kanske inte är lika sannolik) är att Sony går i Xbox Ones bakåtkompabilitets-fotspår och gör gamla spel tillgängliga. Xbox One kan i nuläget köra dryg 100 Xbox 360-spel, och det är gratis. Man får igång det hela genom att antingen stoppa i den gamla skivan i One-konsolen eller genom att hämta spelet över nätet.

Digital Foundry visar de emulerade PS2-spelen.

Såvitt vi känner till går det gamla Star Wars-paketet inte att köpa separat, utan finns i nuläget bara att få tag i genom att köpa PS4-Battlefront-bundlen. Förutom de tre nämnda spelen medföljer den hyfsat svårbemästrade SNES-klassikern Super Star Wars.

Oavsett vad Sony tänker sig låter uttalandet ovan lovande för PS2-vurmare. Och konsolen har ju ett och annat spel som tål att återuppleva.