Nyheter
Fortsatt rekordförsäljning för pc-Minecraft

Fortsatt rekordförsäljning för pc-Minecraft

9 kommentarer

Av 2016-01-05 13:02


Minecraft är sedan länge det datorspel som sålt överlägset bäst i historien. Och det fortsätter sälja – rejält. I skrivande stund har 22 071 830 exemplar av spelet sålts till Windows och Mac, och det senaste dygnet har 13 210 ex gått åt.  

Det är drygt nio spel i minuten, eller 550 spel i timmen. Dygnet runt, året om.

Som jämförelse bor ungefär 27 miljoner människor i de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Om Minecraft håller det senaste dygnets försäljningstakt finns fler Minecraft-ägare än nordiska invånare om lite mer än ett år.

Minecraft är ohotad etta på Wikipedias sammanställning av historiens bäst säljande pc-spel. Tvåa ligger World of Warcraft, med 14 miljoner sålda ex (siffror från december 2013) och trea är Diablo III (12 miljoner sålda, i februari 2013). De två sistnämnda spelens siffror är alltså rejält gamla, men inget av dem lär ha gått förbi Minecraft-försäljningen.

Med alla konsol- och mobilversioner av Minecraft inräknade ligger spelet trea på listan över bästsäljande spel. Listan leds av Tetris med förkrossande 425 miljoner ex, och tvåa är Wii Sports, som "sålts" i drygt 82 miljoner ex (det följde med Wii-konsolen). 

 

Svenska myndigheter gillar också Minecraft
Minecraft kommer till Oculus Rift
Minecraft-streamer satte eld på sitt eget hus
Streamer köper lyxhus för sina Minecraft-inkomster
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
  • mh76
    mh76 2016-01-05 14:01
    Sjuka siffror men välförtjänt. Minecraft är ett bevis på att ett spel inte behöver ha superhäftig grafik.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ