Nyheter
Playstation Network nere i natt

Playstation Network nere i natt

12 kommentarer

Av 2016-01-05 08:27


I går kväll gick Playstation Network ner och Sonys konsolnätverkstjänst låg nere i ett antal timmar. Problemen gällde både i Europa och USA, men tjänsten är igång igen sedan tidigt i morse.

När PSN-tjänsten ligger nere drar den med sig många av PS4:ans funktioner, t.ex. Youtube och andra filmtjänster och även (vissa) spel blir otillgängliga, även sådana som körs från skiva.

Sony har inte sagt något om orsaken till problemen. På Playstation Sveriges Facebook-sida sa man i natt att man kände till problemen och undersökte orsaken. En uppmärksamhetstörstande grupp "hackare", som vi inte behöver vara till lags genom att nämna dess namn, tar på sig ansvaret för avbrottet. 

PSN, och likaså Valves Steam-tjänst och Microsofts Xbox Live, har drabbats av diverse avbrott på sistone. PSN låg stundtals nere under julhelgen, och våren 2011 låg nätverket nere i 23 dagar och viss privat information från tiotals miljoner PSN-konton kom i orätta händer. Men än så länge finns inget som tyder på att kontoinformation ska ha läckt under nattens problem.

Steam nere, användaruppgifter läckta – men inte hackat
Sony gör PS4:an kraftfullare

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • smojolle
  smojolle 2016-01-05 09:37
  walter_iego skrev:
  En av anledningarna till varför jag sålde min PS4:a var för att det var så mycket downtime, nu blev visst alla påverkade.

  Kan de inte lägga lite extra krut på sina tjänster någon gång?


  Det här är första gången på flera år som jag har upplevt downtime på psn, om du tyckte det var mycket så är det inte det längre iaf...
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ