Nyheter
Valve och HTC:s vr-headset får kamera – och byter namn till Vive Pre

Valve och HTC:s vr-headset får kamera – och byter namn till Vive Pre

16 kommentarer

Av 2016-01-06 09:55


När vr-headsetet Vive försenades förklade HTC att anledningen var ett stort teknologiskt genombrott. Nu har vi fått veta vad det handlar om: en kamera!

Kameran fästs framme på headsetet och gör det möjligt att se de riktiga omgivningarna i hemmet samtidigt som vi spelar. Vilket gör att vi inte riskerar att springa in i väggar eller ramla över kaffebord och bryta nacken.

Förutom denna möjlighet har även handkontollerna förändrats en smula, och skärmarna är ljusare än tidigare versioner. De har också passat på att döpa om maskinen till Vive Pre. Läs mer om allt det här hos BBC.

Vive Pre släpps i april. Vi vet än så länge inte vad den kommer att kosta.

Våra vänner hos Sweclockers är på plats på CES-mässan i Las Vegas. De har fingrat på Vive Pre och kommer under förmiddagen (runt 11.00) att lägga upp en film om upplevelsen. Håll koll på deras samlingssida för mässan för att inte missa det!

"0 %" blir åksjuka med Valves HTC Vive
Valve: VR innebär en ny era för high end-datorer
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
  • neocon
    neocon 2016-01-06 10:24
    Det är Vive DK2 som kallas Pre och det gör den nog för att den är pre-consumer version.

    Kamerafunktionen kändes först som en jävligt dålig ursäkt till förseningen. Särskilt att det kallades för breakthrough. Nu när jag sett reaktionerna från folk som testat, folk som är vana vive/oculus-användare, är jag förväntansfull och positivt överraskad.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ