Nyheter
Helgdiskussion – Är 2016 verkligen året då VR slår igenom?

Helgdiskussion – Är 2016 verkligen året då VR slår igenom?

75 kommentarer

Av 2016-01-09 10:00


2016 kommer mycket handla om virtual reality. Det släpps VR-headsets från Oculus, HTC och Sony, om tidsplanerna håller ska alla tre – Rift, Vive och Playstation VR – gå att köpa inom ett halvår.

Gott så. Men samtidigt finns orosmoln på VR-himlen. En Rift kostar massiva 699 euro (6 500 kr) plus frakt. Och för att använda den behöver du en muskulös dator med ett grafikkort för minst 3000 kr. Vidare är massor av spel under utveckling – men hur många finns att spela när VR-headsetsen släpps? Och hur många av dem är värda att spela?

Vi tänker verkligen inte dödförklara virtual reality-fenomenet. Tvärtom, tekniken är äntligen mogen att ge 90-talsfenomenet en ny chans. Men vi undrar om det är dags redan nu, om 2016 verkligen är året då virtual reality blir var gamers egendom eller om det dröjer ett tag till?

Vad tror du? Disktuera!

Guide – Allt om Oculus Rift
Över 100 Playstation VR-spel är under utveckling
Se Sweclockers testa senaste HTC Vive och Oculus Rift
Sweclockers provkör Playstation VR
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Supercoca
  Supercoca 2016-01-09 10:19
  Varför VR inte slår igenom i år.

  1. Generation 1 = Barnsjukdommar, dålig spec. osv.
  2. Dyrt
  3. Kräver top spec. dator vilket många inte har.

  Personligen kommer jag vänta och se vad gen 2 har att erbjuda.
 • Propy
  Propy 2016-01-09 11:46
  Devan skrev:
  Supercoca skrev:
  Varför VR inte slår igenom i år.

  1. Generation 1 = Barnsjukdommar, dålig spec. osv.
  2. Dyrt
  3. Kräver top spec. dator vilket många inte har.

  Personligen kommer jag vänta och se vad gen 2 har att erbjuda.


  2 dyrt ?

  Har man ett stabilt dag jobb så är 7000 inte direkt nån stor investering , detta är ju en produkt som inte riktar sig till barn/ungdomar utan vuxna människor som har pengar att spendera på saker som detta..

  Jämför med att resa, vart kommer man för 7000 nu för tiden ? Typ 2 dagar i Danmark sen är pengarna slut om man inte cyklar ..


  Om det är dyrt beror helt på vad man får för pengarna. Ett tuggummi för 7000 är dyrt. En bil för 7000 ärr inte dyrt.

  VR för 7000 är dyrt om man knappt spelar eller använder det. Eller om man behöver köpa en ny dator för att kunna använda det.

  Jag tycker att 7000 är mycket för en sak som jag knappt kommer använda efter ett par månader. Då sparar jag hellre dem till nya vinterhjul...eller du kanske inte tänkt på att det finns andra utgifter också? Sånt som faktiskt behövs...
 • Bojkott
  Bojkott 2016-01-09 11:53
  Ballong skrev:
  Förstår inte varför folk tycker det är så dyrt? Är ju som vilken grym gaming skärm som helst! Eller en tv man köper till tv rummet, man får ju ingenting för 7k? Eller varför inte en ny skoter som man använder ungefär 3 månader per år här, kostar 140k och det är många som köper dom. Är datanördarna så sjukt snåla så dom tycker 7k är dyrt för nåt så fränt som VR?

  Eller kan de vara så att många av oss datanördar är arbetslösa?


  Skoter köper nog de flesta med lån, och en TV behöver inte kosta 7000kr, och inte en grym gaming monitor heller. Köpte t.ex. min IPS 1440p monitor som går att överklocka till 120Hz för ca: 2500kr.

  Grejen är den att första generationens VR kommer lida av barnsjukdomar, ha klent spelstöd och upplösningen är inte särskilt framtidssäker. Köper du en monitor för 7000kr så vet du att du kommer kunna använda den till ALLT. Surfa, spel, film, you name it.

  Handlar inte om snålhet. Vissa har helt enkelt inte råd då de kanske lever på studiemedel, aktivitetsstöd, sjukbidrag osv. Och vissa, däribland jag själv, tycker helt enkelt inte att prislappen känns motiverande. Jag har ägt en DK2 i snart 1.5år, och även om CV1 är dubbelt så bra så känns ett dubbelt så högt pris inte värt det så här i början. Skulle CV1 mot förmodan vara hur grym som helst vid release så gör jag en beställning då, men någon förbokning blir det då inte förrän jag vet helt säkert att det är värt priset.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ