Nyheter
Snart ingen Microsoft-support för nya CPU:er i Windows 7

Snart ingen Microsoft-support för nya CPU:er i Windows 7

52 kommentarer

Av 2016-01-19 09:36


Microsoft har aldrig gjort någon hemlighet av att de vill få Windows 7- och 8-användare att gå över till Windows 10, och de flesta hemanvändare kan uppgradera utan kostnad. Nu sätter företaget en blåslampa i baken på alla som ännu inte skaffat tian. 

I ett långt blogginlägg förklarar man att support-policyn ändrats så att man inte kommer ge support till Windows 7 och 8 i system med Intel Skylake-processorer.

Fram till den 17 juli 2017 fortsätter Microsoft ge support till Windows 7- och 8-system med Skylake-processorer, därefter släpper de enbart kritiska Windows-uppdateringar till de gamla operativsystemen. Vill du ha full support efter det får du vackert uppgradera till Windows 10, eller köra en processor som är äldre än Skylake-serien. Eller hitta ett annat operativsystem.

Microsoft förklarar den ändrade support-policyn med Windows 7:s höga ålder och äldre teknik blir påfrestande för systemet, både prestanda- och säkerhetsmässigt. Det låter som ett rimligt argument för att överge sjuan, men mindre hållbart som argument för att släppa Windows 8 – åttan och tian bygger på samma grundplåt. Fast det är klart, det är väl ungefär tre personer i världen som valt att inte uppgradera till tian från Windows 8.

Windows 7 was designed nearly 10 years ago before any x86/x64 SOCs existed. For Windows 7 to run on any modern silicon, device drivers and firmware need to emulate Windows 7's expectations for interrupt processing, bus support, and power states- which is challenging for WiFi, graphics, security, and more. As partners make customizations to legacy device drivers, services, and firmware settings, customers are likely to see regressions with Windows 7 ongoing servicing.

Med äldre processorer fortsätter Microsofts support till januari 2020 för Windows 7 och till januari 2023 för Windows 8.1. 

När skaffar du Windows 10?
 
Windows 10 finns i drygt 200 miljoner system
Windows 8-supporten upphör, hög tid att uppgradera
Microsoft: "Windows 7 en säkerhetsrisk"
Envisa Windows 7-användare vägrar uppgradera

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Threezool
  Threezool 2016-01-19 10:20
  totte1015 skrev:
  Dreijer skrev:
  Det är bra, tycker jag. Det blir så komplicerat om Microsoft skall ha i åtanke att folk kör med föråldrad mjukvara. Jag har uppgraderat till Windows 10 från 7 och tycker att det är det mest stabila OS:et från Microsoft, någonsin. Snabbt är det också.


  Dynga är det.

  Det har inte ens stöd för mitt internet så när jag uppgraderade var mitt nätverkskort helt lost
  Dessutom funkar tydligen inte rattar i nya OS


  Men detta handlar ju om drivrutiner från respektive utvecklare och har inget med Windows 10 att göra.
 • LoffeLuff
  LoffeLuff 2016-01-19 10:32
  Windows 10 är malware och de vill få över oss dit.

  Kör Linux som main och byt till M$ när du verkligen behöver det.
 • Dreijer
  Dreijer 2016-01-19 09:54
  Det är bra, tycker jag. Det blir så komplicerat om Microsoft skall ha i åtanke att folk kör med föråldrad mjukvara. Jag har uppgraderat till Windows 10 från 7 och tycker att det är det mest stabila OS:et från Microsoft, någonsin. Snabbt är det också.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ