Nyheter
Forza Motorsport kommer till pc!

Forza Motorsport kommer till pc!

30 kommentarer

Av 2016-03-01 13:17


Ursprunglig nyhet: Microsoft tänker skaka liv i sin insomnade satsning på pc-spel, och i vår ger man ett bevis på den nya strategin genom att släppa den Xbox-exklusiva racingserien Forza Motorsport till Windows.

Under våren släpps en nerbantad free2play-version av Forza 6, kallad Forza Motorsport 6: Apex till Windows 10. 

http://www.fz.se/bilder/?id=1242158
Så här ser första bilden från Forza Motorsport 6: Apex ut. Om det nu existerar. Vilket vi tror, med tanke på den här bilden.

Uppgiften kommer från The Seattle Times, som uppenbarligen läckte nyheten i förtid. Klockan 15 svensk tid i dag ska det hela bli officiellt, men ingen klåfingrig publicering undkommer Googles cache

För ett par veckor sedan ryktades Xbox-gunstlingarna Forza och Gears of War 4" Gears of War vara på väg till Windows 10. 

Bild 1242292

Det här är det andra stora Xbox-spelet på kort tid att få en pc-release tillkännagiven. Förra månaden stod det klart att Quantum Break släpps också till Windows 10, och krängs via nätbutiiken Microsoft Store.

Uppdatering: Forza Motorsport 6: Apex är nu officiellt bekräftat. Det utvecklas av Turn 10, bygger på DirectX 12 och släpps till Windows 10 via Windows Store i vår. Och det blir fritt, men det finns ännu inga detaljer om ingame-köp, begränsningar eller liknande.

Nedan en första film från Forza 6: Apex, men först lite fakta:

Forza 6: Apex innehåller följande:

 • 20 bansträckningar på 6 "locations", vilket betyder att det finns sex banor med sammanlagt 20 bansträckningar totalt. Avsevärt mindre än i nästan alla andra Forza-spel, som brukar ha 20-30 banor. Banorna är Brands Hatch, Spa, Rio de Janeriro, Sebring, Top Gear-banan och Yas Marina, och det finns både natt- och regnkörning. 
 • 63 bilar står till buds, både nya och gamla. Exempel: Audi R18 från 2014, 2017 års Ford GT och Pontiac Firebird Trans-Am från 1973. Samtliga har Forzavista-funktion, alltså att de är högdetaljerade med fullt återgivna cockpits och full skademodell. 
 • Forza-seriens AI-modell Drivatar används. Pr-folket har lyft fram den som en banbrytande mänsklig AI i de tre senaste Forza-spelen - undertecknad har kallat den kass och robotartad samtliga gånger den använts. 
 • Spelet håller nybörjare i handen med "en guidad upplevelse" och "ständiga belöningar". 
 • Karriärläget består av tolv events i en "Showcase Tour", där de före detta Top Gear-namnen James May och Richard Hammond är med.
 • Spelet har ett nytt "objective and scoring system" som utmanar spelarna att utveckla sig och låter dem jämföra resultat med sina vänners. 
 • Varje event ska ge en "helt unik upplevelse med oändligt omspelbarhetsvärde". Hur sägs inte. 
 • Spelet ska vara fyllt av utmaningar.

Hur låter det? 

FZ recenserar Forza Motorsport 6
Quantum Break kommer till pc
FZ provspelar tidigt Quantum Break
Forza och Gears of War på väg till pc?
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Kilrah
  Kilrah 2016-03-01 14:08
  Just det där med "en nerbantad F2P version" låter onekligen inte alls bra i mina öron.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ