Nyheter
Analytiker: "8 miljoner Playstation VR första två åren"

Analytiker: "8 miljoner Playstation VR första två åren"

23 kommentarer

Av 2016-03-16 11:16


I går kväll satte Sony prislapp och releasedatum på Playstation VR, företagets PS4-exklusiva virtual reality-satsning. PSVR kostar 399 euro vid premiären i oktober, ett pris långt under konkurrenterna Oculus Rift  (699 euro) och HTC Vive (899 euro). 

Den lägre prislappen i kombination med betydligt lägre pris för den hårdvara som krävs för att kunna använda den (en PS4:a blir din för drygt 3 000 kr. För Vive och Rift kostar bara klenast möjliga grafikkort ungefär så mycket) gör PSVR till ett attraktivt alternativ för folk som inte är beredda att tömma bankkontot för att få spela VR. 

Ben Schachter, analytiker på Macquarie Securities, tror att priset och spelutbudet kommer göra PSVR till en vinnare, åtminstone de första åren, skriver Gamesindustry.biz. Schachter spår att Sonys VR-lösning säljs i uppemot 8 miljoner exemplar de första två åren.

Det ligger i fas med vad Jesse Schnell, speldesigner och professor på Carnegie Mellon University, förutspådde häromdagen, skriver Gamesindustry.biz. Han tror på 4 miljoner sålda PSVR, 3 miljoner Rift och 1 miljon Vive i slutet av 2017. Piers-Harding Rolls på IHS Technology är mer återhållsam: där spås 1,6 miljoner sålda PSVR i slutet av 2017, där brist på enheter i början av försäljningen drar ner siffrorna. 

IHS spår att det i slutet av 2016 finns 17 miljoner potentiella köpare av Vive och Rift. Samtidigt väntas det finnas 54 miljoner PS4:or i världen. Schachter ser synnerligen ljust på framtiden för VR i stort.

– Vi tror att dagens nyheter från Sony är väldigt positiva för utecklingen av VR-system som vänder sig till en bredare publik. Vi tror nu att det vid julhandeln 2016 kommer finnas hård- och mjukvara för VR i flera prissegment. Vi tror investerarna upptäcker att det kommer finnas pengar att hämta i VR-branschen i slutet av 2017, med möjligheten att det stegras kraftigt från 2018 och framåt.  DET HÄR ÄR PÅ RIKTIGT.

Sony avslöjar pris och datum för Playstation VR
Star Wars: Battlefront släpps till PSVR
Bekräftade spel till Playstation VR
Jämför VR-headsets på VRGeeks.se
Spelinformation
Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Ankh
  Ankh 2016-03-16 12:05
  Vercadi skrev:
  Förstår inte varför man ska köpa VR till en konsol, som dessutom har sämre hårdvara jämfört med konkurrenterna.


  Spelar ju mindre roll om spelen nu är anpassade efter dess hårdvara
 • Vercadi
  Vercadi 2016-03-16 11:30
  Förstår inte varför man ska köpa VR till en konsol, som dessutom har sämre hårdvara jämfört med konkurrenterna.
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ