Känner du till utvecklaren #Digital Homicide? Om svaret är nej är du förmodligen inte ensam: det är en liten studio som uteslutande gjort småspel, som man bland annat hittar på Steam och Itchio. Den kända spelkritikern Jim Sterling brukar roa sig själv och sina tittare genom att totalsåga spelen i sin Youtube-kanal.

Rättfärdig kritik enligt vissa, men enligt Digital Homicide handlar det om lögner och spridande av falsk information som skadar företaget. Därför har de valt att stämma Sterling på 10,7 miljoner dollar. De vill också att han ska be om ursäkt i ett filmklipp som ska ligga på framsidan av hans Youtube-kanal i fem år.

Konflikten mellan Digital Homicide och Sterling är ganska utdragen och infekterad. Kotaku har skrivit ihop en matig artikel om alltihop, och Digital Homicide ger sin syn på saken på sin sajt. Sterling har hittills inte sagt särskilt mycket om saken, mer än att han känner sig självsäker i situationen. Hans senaste sågning av Digital Homicide-spel kan du se i klippet nedanför.