Nyheter
Arga spelutvecklare stämmer känd spelkritiker på 10 miljoner dollar

Arga spelutvecklare stämmer känd spelkritiker på 10 miljoner dollar

47 kommentarer

Av 2016-03-17 17:59


Känner du till utvecklaren Digital Homicide? Om svaret är nej är du förmodligen inte ensam: det är en liten studio som uteslutande gjort småspel, som man bland annat hittar på Steam och Itchio. Den kända spelkritikern Jim Sterling brukar roa sig själv och sina tittare genom att totalsåga spelen i sin Youtube-kanal.

Rättfärdig kritik enligt vissa, men enligt Digital Homicide handlar det om lögner och spridande av falsk information som skadar företaget. Därför har de valt att stämma Sterling på 10,7 miljoner dollar. De vill också att han ska be om ursäkt i ett filmklipp som ska ligga på framsidan av hans Youtube-kanal i fem år. 

Konflikten mellan Digital Homicide och Sterling är ganska utdragen och infekterad. Kotaku har skrivit ihop en matig artikel om alltihop, och Digital Homicide ger sin syn på saken på sin sajt. Sterling har hittills inte sagt särskilt mycket om saken, mer än att han känner sig självsäker i situationen. Hans senaste sågning av Digital Homicide-spel kan du se i klippet nedanför. 

Gearbox stämmer Duke Nukem-skaparna
Lindsay Lohan stämmer Rockstar

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • PcGamer
  PcGamer 2016-03-17 18:18
  Ett enda ord, skrattretande. Ännu mer skrattretande är att de tror att folk vill ge dem pengar till detta. Kommer nog bli tvärtom, folk kommer ge pengar till Jim Sterling.
 • kebbe
  kebbe 2016-03-17 19:40
  Var det för komplicerat att skriva "Digital Homicide stämmer Jim Sterling"?
 • zliddret
  zliddret 2016-03-17 18:25
  några som inte kan hantera kritik ser jag, och av det man såg av deras spel så är det inte mer än förståeligt att det kritiseras.

  Och vet som inte varför det skulle vara så fel att lägga upp på youtube vad man tycker om spelen, det är inte precis olagligt att säga vad folk kan förvänta sig om dom köper något av dessa titlar.
  Slutar väl med att dom försöker stämma alla som gett negativa recensioner på steam med
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ