När vi för några år sedan rapporterade om den handbok som Valve delar ut till sina nyanställda verkade det vara en drömarbetsplats. Företagsstrukturen är extremt platt och alla bord är utrustade med hjul så att man kan arbeta där man som mest behövs. Om vi ska tro en tidigare anställd är dock inte allt perfekt.

Personen i fråga ska ha jobbat som översättare men i samband med ett könsbyte behövde hon flytta från kontoret i Washington till Los Angeles. Valve godkände önskan att jobba hemifrån men krävde då att anställningsformen skulle ändras till frilans.

Under samma period började Valve ta hjälp av communityt för att göra översättningar, något personen i fråga anmärkte på och detta ska enligt stämningsansökan ha gjort att uppdraget avslutades. Motivationen var att tjänsten behövde utföras på huvudkontoret men när hon erbjöd sig att flytta tillbaka nekades det.
Det finns också detaljer om att hennes närmsta chef ska ha tilltalat henne som "det" vilket såklart ställer saken på sin ända. Personen i fråga vill ha drygt 25 miljoner i skadestånd för dessa omständigheter.

Valve har inte lämnat något officiell kommentar.