Det finns de som inte är riktigt nöjda med att #Star Wars: Battlefront III lades ner. Några av dessa är gänget hos Frontwire Studios, som knåpar på vad som beskrivs som en andlig uppföljare. Galaxy in Turmoil heter projektet och i ett inlägg på officiella sajten berättar utvecklarna att de ska släppa spelet på Steam.

Av inlägget att döma handlar det inte om något naivt önsketänkande – de ska ha skrivit under ett avtal med #Valve. Galaxy in Turmoil kommer vara helt gratis när det lanseras, vilket utvecklarna menar är en förutsättning för att #Disney (som äger rättigheterna till Star Wars) inte ska skicka advokaterna på dem.

Trots att Frontwire Studios inte tjänar en enda dollar på spelet, samt att de plockat bort många av referenser till Star Wars, kan vi inte ändå inte låta bli att undra om det här kommer fungera. Dock verkar de själva tro stenhårt på idén, och Valve är enligt uppgift med på tåget. Så vi önskar dem lycka till och hoppas att de lyckas producera ett riktigt bra multiplayerspel.