I mars 2017 lanserar #Nintendo nästa konsol, som går under arbetsnamnet NX. Det kommer kanske inte som någon överraskning att man tänker sig att göra ett Super Mario-spel till maskinen, men den gamle rörmokaren kommer inte finnas bland lanseringstitlarna.

Shigeru Miyamoto, Nintendos kreativa geni och far till Mario och många andra av Nintendos storsäljare, säger till IGN att man göra något nytt med det fullstora #Super Mario-spelet till NX. Förhoppningsvis kan det vara redo under 2017 eller 2018, säger han, och lägger till att E3-mässan 2017 kan vara värd att hålla ögonen på.

Vi utmanar alltid oss själva att skapa något nytt, så förhoppningsvis får du se en ny sorts Mario-spel om ungefär ett eller två år. Vi kanske kan dela med oss av något på nästa E3.

Han betonar samtidigt det svåra i att vara kreativ med en spelserie så populär som Super Mario. Några av seriens viktigare delar handlar om närhet och tillgänglighet, säger han, och låter förstå att man inte kan låta påhittigheten gå bärsärk.

En intressant aspekt av det hela är att NX-konsolen varken blir en ny Wii U eller en ny 3DS, enligt Nintendo. Om NX i likhet med Wii och Wii U har någon ny form av kontrollenhet skulle den kunna bädda för att låta Miyamoto och de andra hita på nya saker med den gamla spelserien. Besked har vi förhoppninsvis om lite mindre än ett år.