#Prey är en något underskattad shooter från 2006 som lyckades med bedriften att göra en vettig helhet av science fiction, aliens och indianer. Utvecklingen av uppföljaren har varit minst sagt besvärlig, och 2014 lades det ned.

Under årets E3-mässa återuppstod varumärket igen när det utannonserades att #Dishonored-utvecklarna #Arkane Studios jobbar på ett spel som heter just #Prey. Redan vid utannonseringen stod det klart att det här nya spelet inte har särskilt mycket med originalet att göra.

Nu får vi det ännu mer svart på vitt: i ett nytt filmklipp om spelet berättar Raphael Colantonio, chef och creative director hos Arkane Studios, att Prey inte har något alls med originalet att göra. Det är inte en uppföljare eller en remake, utan en nytolkning av varumärket.

Det är dock fortfarande science fiction som gäller, och aliens som åker på däng. Detta i ett "hybridspel" med shooter-strider och en skvätt rollspel. Förutom vapen utlovas även andra slags prylar att använda i stridens hetta, samt superkrafter. Vi ska också kunna utforska miljöer och fatta moraliska belsut med konsekvenser. Colantonio försäkrar att om du gillar Arkane Studios tidigare spel så kommer du gilla nya Prey.