Hello Games-ansiktet Sean Murray har klart och tydligt förklarat att #No Man's Sky inte är ett multiplayer-spel där du möter andra rymdfarare. (Check!) Ändå anstränger sig folk för att ta sig till exakt samma plats i världsalltet samtidigt.

I natt lyckades två personer det, och de delade med sig av hur det gick via Reddit och Twitch. Reddit-användaren TheGalacticCactus kontaktade en person vid nick Psytokat, och de lyckades alltså ta sig till samma position på samma rymdstation vid samma tidpunkt – en bedrift i den gigantiska världen. Men, de kunde inte se varandra.

En smula otillfredställande, misstänker vi, fast samtidigt inte alls överraskande med tanke på gårdagens uttalande om att PvP-multiplayer inte är en del av No Man's Sky. Men utvecklarna har varit lite flytande om huruvida man kan se andra spelare, och sagt att sannolikheten att möta andra är väldigt liten. Men någon form av bonus eller belöning hade varit en fin gest.

No Man's Sky släpps till PS4 i Sverige i dag (världspremiär på Steam på fredag). Sony har inte lyckats förse FZ med ett recensionsexemplar innan premiären, men vi kör igång vårt spelande i dag. Räkna med matiga första intryck inom kort och en recension med betyg när vi fått grepp om livet, universum och allting.

Och vi vill avsluta med ett tips på lämplig lyssning medan du cruisar runt där uppe i din ensamhet.