Tommy Söderström, hockeymålvakt med bland annat två VM-guld i bagaget, verkar inte ha mycket till övers för e-sport. När det blev klart att Emil "Heaton" Christensen blir en av deltagarna i nästa säsong av tv-programmet Mästarnas Mästare kunde han inte låta bli att uttala sig i Expressen.

– För mig är det spel, det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? Backgammon? Det är ett skämt. Jag kan inte ett skit om datorspel, men Counter-Strike är väl bara en gren? Vad blir nästa grej? World of Warcraft? Mitt förslag är att de ska ha en egen genre.

Han ska ha varit skeptiskt till Christensens deltagande redan när det kom på tal första gången och han verkar ha svårt att se att e-sportare är riktiga idrottsmän. Det handlar dock inte om de fysiska attributen.

– Det handlar inte om hur man ser ut. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll.

Söderström kommer därför bojkotta programmet när det sänds på tv. Han övervägde också att inte ställa upp tävlingen, om han hade blivit tillfrågad.