I snart två månader har delar av mänskligheten setts irra runt i samhället med blicken limmad mot mobilskärmen, till synes ovetande om omgivningen. Orsak: #Pokémon Go, mobilspelet som laddats ner drygt 180 miljoner gånger och som skyfflat in hysteriska 3,8 miljarder kronor.

Men snart kan det vara slut på skärmstirrandet. Den 16 september släpps Pokémon Go Plus, ett armband som låter dig spela utan att behöva ha ögonen fixerade på mobilen som en besatt. Det knyter an till mobilen via bluetooth och du får information om Pokémon och Pokéstops via färgade ljussignaler och vibrationer. En knapp på armbandet låter dig kasta en boll.

Pokémon Go Plus funkar med Android (version 4.4 eller nyare) och Ios (version 8 och uppåt). Det kostar från knappt 500 kronor och släpps alltså nästa fredag. FZ levererar en rapport om hur livsnödvändig prylen är inom kort.

Så här beskrivs Pokémon Go Plus i pressuskicket:

När en Pokémon är nära kommer din Pokémon GO Plus att vibrera och LED-lampan lysa grönt. Trycker du på armbandets knapp när lampan lyser kastar den en Poké Ball. Lyckas kastet fånga en Pokémon kommer armbandet indikera en lyckad fångst.

Kommer du i närheten av ett PokéStop lyser Pokémon GO Plus blå och vibrerar. Då kan du samla föremålen genom att trycka på armbandets knapp. Pokémon GO Plus kan användas även när Pokémon GO körs i bakgrunden på din mobiltelefon.