Recension
Angry Birds Star Wars

Recension
Angry Birds Star Wars

Angry Birds Star Wars

Av 2012-11-10 09:00

Genre: Action, Pussel
Testplattform: PC, iOS, Xbox 360, PS3, Wii, Wii U, 3DS
Utgivare: Rovio
Utvecklare: Rovio
Releasedatum: 2012-11-16

Mycket mer än ett försök att mjölka en fågel.

I december har det redan gått tre år sedan det första Angry Birds släpptes och förändrade hur spelare, bransch och folk i allmänhet såg på mobilspel. Seriens olika delar har sedan dess laddats ner över en miljard gånger, med 12 miljoner sålda exemplar bara från Apples butik. Finska Rovio har säkrat sin ekonomiska framtid, om vi säger så.

När nu Angry Birds Star Wars släppts vore det så enkelt att avfärda det som ännu en i raden av tveksamma produktmjölkningar från Lucasarts. Ett sellout-spel som bara försöker slå mynt av två ohyggligt populära varumärkens gemensamma momentum, men den teorin kan jag krossa på momangen. Med en slägga, eller kanske snarare en välriktad Chewbacca i fågelskrud.

http://www.fz.se/bilder/?id=694475
Klassiker med näbb och tryne

Rovio tillämpar precis samma enkla men effektiva igenkänningshumor som Traveller's Tales, vilket gjort deras Lego-spel populära hos såväl unga som gamla. En omsorg som tilltalar fans men som samtidigt överraskar dem med egna små detaljer som bryter sig loss från de händelser vi upplevt tiotals gånger. Som att Obi-Wan Kenobi råkar spränga baren i Mos Eisley och att Bird Solo faktiskt skjuter först.

May the pork be with you

Det är en gullig och humoristisk paketering men det viktigaste är att Angry Birds Star Wars tillför ny och intressant gameplay. Alla fåglar har för serien mer eller mindre nya funktioner som ger annorlunda möjligheter och taktiker för att läxa upp grisarna, alla klädda i det senaste modet från Imperiet. Eller i trasor som sandfolket. Bird Solo har sin pistol redo inför varje flygfärd och kan mjuka upp barrikaderna med ett par välriktade skott. Obi-Wan använder kraften för att skapa en tryckvåg och Luke kan använda ljussabeln för att komma ännu djupare in i grisstiorna. Förlåt, dösstjärnan. Eller grisstjärnan. Du förstår. Banorna följer den övergripande storyn och därför ser vi banor i samma markbundna stil som i klassiska Angry Birds samt rymdeskapader som i Angry Birds Space. En välkommen variation.

http://www.fz.se/bilder/?id=694478
Seså, tillbaka till ökenplaneten igen

Android- och Google Chrome-användare hade egentligen inte behövt läsa så här mycket text, spelet är gratis för bövelen. Är du inte allergisk mot fjädrar finns det ingen anledning till att inte upplåta några megabyte åt Angry Birds Star Wars. Och Apple-anhängare, kom igen, det är sju spänn vi snackar om. Helgens nöje behöver inte bli dyrare än så.


Silverpokal

FZ:s betyg: 

 Mycket bra

Nya fåglar, nya möjligheter
Gullig tolkning av en galax långt borta
Blandar mellan mark- och rymdbanor
Gameplay som fortfarande håller
Alla banor inte tillgängliga från start

Hämtar priser från Prisjakt.nu ...

Priser från Prisjakt.nu Prisjakt.nu
Gameplay-trailer

Twittra

Facebook

Kommentarer
Dölj toppkommentarer Toppkommentarer
 • Mirage
  Mirage 2012-11-10 12:37
  vuze2143 skrev:
  Mjölkning som vanligt..... Spelbranschen blir bara sämre och sämre


  Gnäll som vanligt, spelarna blir bara gnälligare och gnälligare.
 • Harry Coma
  Harry Coma 2012-11-10 09:11
  Det är riktigt ball. :)

  Och sonen älskar det, såklart..
Skriv kommentar
Sortering:
Karmafilter:
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
FZ