Säljarjobb. Borde jag ta det?

Medlem
Säljarjobb. Borde jag ta det?

Tjena! Nu hade jag kunnat behöva er jobberfarnas hjälp!

I våras gick jag ut gymnasiet och har varit arbetslös sedan dess utan någon som helst arbetserfarenhet sedan tidigare men idag fick jag ett telefonsamtal där jag blev erbjuden att komma på en arbetsintervju. Den första intervju jag blivit erbjuden.

Jobbet är ett säljarjobb där man ska göra hembesök och försöka sälja larm hos folk.

Problem 1: Jag kommer inte få någon baslön och tjänar istället enbart beroende på hur mycket jag säljer.

Problem 2: Jag är med i Arbetsförmedlingens Ungdomsgarantiprogram (ett program där arbetsförmedlingen ger mig ungefär 2000-3000 kronor i månaden samt hjälper mig söka jobb) och tar jag jobbet utesluts jag automatiskt från programmet och får inga bidrag alls. Jag kan inte heller gå med i programmet igen förrens ett par månader efter att jag slutat jobba om jag skulle ångra mitt arbetsval.

Så vad tycker ni? Borde jag ta jobbet om jag blir erbjuden? Risken är ju att jag inte tjänar ett jota om jag inte säljer något. Eller att jag få en knapp lön som knappt är värt det. Och då kunde jag lika gärna leva på bidraget medans jag letat efter ett bättre lämpat arbete.

Å andra sidan kanske jag säljer bra och får en bra summa pengar (vilket jag faktiskt tvivlar på) samt att jag har något att skriva på CV:et.

Detta ger mig stark ångest för jag vet verkligen inte vad jag borde göra...

#blogg


signatur

Everybody needs help.

Medlem
Säljarjobb. Borde jag ta det?

Ge det en chans iallafall, det ger dig åtminstone erfarenhet!

Medlem

jag skulle aldrig göra det om du inte måste. du tar en risk som du inte behöver göra så vida du inte har några krav.

Om du frågar mig så borde denna typ av jobb förbjudas företaget i fråga tar ingen risk alls på detta vis.

Dessa företag om du fråga mig är parasiter som utnyttjar unga som inte direkt vet bätre.

Skulle rekomndera att försöka hitta en plats om Lärling / trainie på ett företag som eventuelt är villga att ansäälla på sikt. vet att det finns vissa program som man kan få via arbetsförmedligen.

Medlem
Skrivet av Luftman:

Ge det en chans iallafall, det ger dig åtminstone erfarenhet!

Joo.... jag känner bara sådan osäkerhet då jag inte kommer ha någon baslön ALLS och därför inte kan vara försäkrad om att jag kommer få in något. Känns ju ganska drygt om man jobbar en hel månad ett antal timmar om dagen och inte tjänar ett skit...i slutändan.


signatur

Everybody needs help.

Medlem

Nej, det känns som att utnyttja folk. Jag är förvånad att det inte är olagligt.

Skägg.
10 Chambers

Med de villkoren skulle jag inte tacka nej. Den sortens syn på sina "anställda" bådar inget gott om deras personalsyn.


signatur
Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Med de villkoren skulle jag inte tacka nej. Den sortens syn på sina "anställda" bådar inget gott om deras personalsyn.

Är det bara jag eller blev det lite fel nu?


signatur

Everybody needs help.

Medlem

Ta aldrig ett jobb som säljare utan garantilön. Helst inte om du inte har någon erfarenhet. Luktar inte seriöst företag. Alls.

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av Apministern:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Med de villkoren skulle jag inte tacka nej. Den sortens syn på sina "anställda" bådar inget gott om deras personalsyn.

Är det bara jag eller blev det lite fel nu?

Syntax error!


signatur
Medlem

Du borde inte ta jobbet, utan baslön så är det garanterat ett företag med extremt dåliga arbetsvillkor som kommer att behandla dig som skit.

Min flickvän är också med i en version av garantiprogrammet(hon har lidit av bla. mycket kraftig depression och behöver få hjälp in i arbetslivet), hon får 3000kr i månaden för att arbeta heltid utan raster på sin arbetsplats, men det är iaf en trevlig arbetsplats som hon kanske kan få anställning på senare(om hon har väldigt tur, butiken har svårt att ha råd med en till anställd).

Min poäng med att berätta detta är att jag har varit med en del i svängarna med arbetsförmedlingen, praktiksökandet etc och jag tycker att du ska vara kvar i programmet tills du hittar ett jobb där du inte kommer att bli behandlad som skit och nedkörd i botten av ett företag som kommer att utnyttja dig. För ett företag som inte ger en baslön är ett riktigt skitföretag rent ut sagt.

Medlem

Du skulle kunna ta det, märka att det är aptrist och då uppskatta andra jobb som att sortera brev på posten eller vara support hos telia bättre?

Kanske?


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

phi
Medlem

Som före detta säljare (kommer visserligen alltid att se mig själv som säljare) inom lite olika branscher så brukar jag alltid rekommendera folk att prova på det. Förutsatt att man väl medveten om att du kanske går utan lön första tiden.

Det är förmodligen ett utav de mest personutvecklande jobb du kan ha och du lär dig inte bara väldigt mycket om dig själv utan även om andra människor, hur personer fungerar, hur du kan växla personlighet för att anpassa dig till andras personligheter och hur man gör för att få sin vilja igenom inom något genom att övertyga folk istället för att övertala dem.

Personligen så halkade jag in på säljyrket av en ren slump och trodde aldrig att jag skulle fortsätta med det någon längre period men i själva verket så jobbade jag som säljare i 6 år, både ute som fältsäljare och innesäljare på kontor. Det har gjort att jag aldrig kommer att behöva gå arbetslös i framtiden eftersom att jag kan få i princip vilket säljjobb som helst som inte kräver väldigt specialiserade utbildningar.

Säljarlönerna är så klart väldigt varierande till en början men har du en vettig tjänst eller produkt (larm är en sån produkt och att sälja larm idag är som att stjäla godis från småbarn) och ett bra driv som person så finns det egentligen ingen gräns på hur mycket du kan tjäna och du kan även styra väldigt mycket själv hur mycket du vill tjäna i förhållande till hur mycket du vill jobba.

En bas- eller garantilön är så klart att föredrar i början om man inte jobbat som säljare tidigare. Däremot har de mest välbetalda säljjobben som jag haft endast haft provisionsbaserade löner, dvs ingen garantilön men däremot en betydligt bättre provisionsmodell än där man har en garantilön + provision. Baslön/garantin är oftast helt ointressant för någon som redan är en duktig säljare och ses mest bara som ett hinder för att tjäna pengar. Det brukar dock gå att välja lönemodell på många ställen.

Det är sant att företagen tar ingen risk i det fallet och det finns en mycket enkel anledning; de är initialt inte ute efter Kalle 20 år som precis gått ut gymnasiet och som hamnat i arbetsförnedringens hopplösa system. De är ute efter redan duktiga säljare som kan och vill tjäna pengar.

Om en säljare inte säljer någonting så är inte säljaren lönsam och är inte säljaren lönsam så tjänar inte företaget någonting på det, så ett företag kan inte att utnyttja en säljare om säljaren inte är lönsam, då är säljaren istället en belastning. Däremot sparar företaget pengar och slipper betala ut garantilöner, arbetsgivaravgifter etc till parasiter som kommit in via arbetsförnedringen och som egentligen inte vill ha jobbet men som lyckats göra bra ifrån sig på arbetsintervjun och sedan sitter av tiden, plockar ut en garantilön och sen hoppar in i arbetsförnedringens ekorrhjul igen.

Det går ju att se på saken från båda hållen om man vill.

Mitt första säljjobb hade ingen garantilön utan endast provision och jag sålde telekomlösningar till privatpersoner och företag. Första månaden tjänade jag runt 20 000 kr brutto, andra månaden ungefär samma som första men sen började lönen att öka och innan jag slutade på det företagen hade jag det sista halvåret i snitt ut 30 000 kr netto.

Så visst, det går om man vill och har drivet. Säljyrket är ett prestationsjobb där du får lön efter prestation, något som knegarsvenssons vanligtvis inte pallar med eller vill veta av. Helst ska man väl sitta i fikarummet hela dagarna eller smita från jobbet tidigare så fort man får chansen.

Medlem

Jag personligen är nog mycket en "knegarsvensson" som Phi uttryckte det.
Jag skulle aldrig själv kunna tänka mig att jobba utan garantilön.
Dock tycker jag att det är kul att jobba med det jag gör för tillfället (Systemutvecklare) och skulle inte säga att jag hellre sitter i fikarummet än jobbar, men jag förstår vad han syftar på.

MEN problemet idag är att det inte är direkt gott om jobb, så med ett blankt cv har man det ganska svårt.
Så jag skulle rekommendera att ta jobbet just för att ha något på pappret senare.

Annars vad vill du göra i livet?
Jag skulle försöka komma in på någon utbildning om jag var du, Högskola eller KY beroende på vad du vill göra.

phi
Medlem
Skrivet av Lepr:

Jag personligen är nog mycket en "knegarsvensson" som Phi uttryckte det.
Jag skulle aldrig själv kunna tänka mig att jobba utan garantilön.
Dock tycker jag att det är kul att jobba med det jag gör för tillfället (Systemutvecklare) och skulle inte säga att jag hellre sitter i fikarummet än jobbar, men jag förstår vad han syftar på.

För att försäkra mig om att jag inte råkar trampa på några ömma tår nu så kan jag väl tillägga att jag inte menade det som något negativt eller nedlåtande. Jag är själv som sagt inte säljare till yrket idag utan har en fast månadslön och "knegar" på som de flesta andra. Visst finns det en tjusning med det också men det där konstanta drivet och vilja av att hela tiden prestera och faktiskt få något för det kan jag sakna ibland. Det är något som är väldigt påtagligt varenda dag som säljare.

Kan tänka mig att elitidrottare eller liknande känner ungefär likadant när de slutar tävla och istället börjar jobba som tränare/coach.

Medlem

Som många redan sagt så tycker jag inte att du ska ta det. Finns det något som du är intresserad av att jobba med eller något ställe alternativt företag som du vet att du skulle vilja jobba på? Mitt tips är i alla fall då att ringa och fråga om du får skicka in ditt cv, samt ett personligt brev. Sen säga att du är intresserad av att jobba där så kanske de hör av sig till dig om de får en ledig plats. Det är alltid bra att visa intresse vet själv hur svårt det är att få jobb, särskilt om man inte har erfarenhet sen innan eller "kontakter".

Som någon också skrev innan är en praktikplats eller lärlingsplats också en bra väg in till ett jobb. Lycka till hur du än väljer att göra


signatur

If you can't convince them, confuse them!

Medlem
Skrivet av phi:
Skrivet av Lepr:

Jag personligen är nog mycket en "knegarsvensson" som Phi uttryckte det.
Jag skulle aldrig själv kunna tänka mig att jobba utan garantilön.
Dock tycker jag att det är kul att jobba med det jag gör för tillfället (Systemutvecklare) och skulle inte säga att jag hellre sitter i fikarummet än jobbar, men jag förstår vad han syftar på.

För att försäkra mig om att jag inte råkar trampa på några ömma tår nu så kan jag väl tillägga att jag inte menade det som något negativt eller nedlåtande. Jag är själv som sagt inte säljare till yrket idag utan har en fast månadslön och "knegar" på som de flesta andra. Visst finns det en tjusning med det också men det där konstanta drivet och vilja av att hela tiden prestera och faktiskt få något för det kan jag sakna ibland. Det är något som är väldigt påtagligt varenda dag som säljare.

Kan tänka mig att elitidrottare eller liknande känner ungefär likadant när de slutar tävla och istället börjar jobba som tränare/coach.

Nejdå, som jag skrev i slutet förstår jag vad du menar, en kraftigt stor andel är precis som du säger.
Jag menar, på kontoret där jag jobbar är vi ca 150, 08-17 som arbetstid och jag är oftast bland dom första när jag ramlar in vid 07:45 och nästan sist när jag går strax före 17:00

Medlem

Har jobbat som "face2face"-säljare i ca 5 timmar, aldrig mer. Till att börja med så är 100% provisionsbaserad lön skräp. Jag värderar min tid mer än efter vad jag säljer, att förlita sitt leverne på tur (dvs hur många som nappar) är en osäkerhet jag klarar mig utan i livet, dessutom vill jag inte riskera att tjäna mindre än vad det kostar för mig i bensin och parkering..

Vidare så är det en påfrestande arbetsmiljö, någonting man märker av under sin första timme. Att tränga sig på hos folk i hemmet är idioti från första början. Du vet att du stör, kunden tycker att du stör, du ser att kunden stör sig på besöket och allt blir bara trist. När du dessutom fått sålt någonting så måste ångerrätten inväntas innan du får bekräftat betalning. Tänk dig att försöka hålla en månadsbudget med sådan inkomst..

Mitt råd till dig är att bygga upp erfarenhet genom deltidsjobb, då kan du gå kvar i arbetsgarantin och få bra betalning med en sammanlagd lön högre än många instegsjobb men med mycket mer fritid.

Medlem
Skrivet av phi:

Som före detta säljare (kommer visserligen alltid att se mig själv som säljare) inom lite olika branscher så brukar jag alltid rekommendera folk att prova på det. Förutsatt att man väl medveten om att du kanske går utan lön första tiden.

Det är förmodligen ett utav de mest personutvecklande jobb du kan ha och du lär dig inte bara väldigt mycket om dig själv utan även om andra människor, hur personer fungerar, hur du kan växla personlighet för att anpassa dig till andras personligheter och hur man gör för att få sin vilja igenom inom något genom att övertyga folk istället för att övertala dem.

Personligen så halkade jag in på säljyrket av en ren slump och trodde aldrig att jag skulle fortsätta med det någon längre period men i själva verket så jobbade jag som säljare i 6 år, både ute som fältsäljare och innesäljare på kontor. Det har gjort att jag aldrig kommer att behöva gå arbetslös i framtiden eftersom att jag kan få i princip vilket säljjobb som helst som inte kräver väldigt specialiserade utbildningar.

Säljarlönerna är så klart väldigt varierande till en början men har du en vettig tjänst eller produkt (larm är en sån produkt och att sälja larm idag är som att stjäla godis från småbarn) och ett bra driv som person så finns det egentligen ingen gräns på hur mycket du kan tjäna och du kan även styra väldigt mycket själv hur mycket du vill tjäna i förhållande till hur mycket du vill jobba.

En bas- eller garantilön är så klart att föredrar i början om man inte jobbat som säljare tidigare. Däremot har de mest välbetalda säljjobben som jag haft endast haft provisionsbaserade löner, dvs ingen garantilön men däremot en betydligt bättre provisionsmodell än där man har en garantilön + provision. Baslön/garantin är oftast helt ointressant för någon som redan är en duktig säljare och ses mest bara som ett hinder för att tjäna pengar. Det brukar dock gå att välja lönemodell på många ställen.

Det är sant att företagen tar ingen risk i det fallet och det finns en mycket enkel anledning; de är initialt inte ute efter Kalle 20 år som precis gått ut gymnasiet och som hamnat i arbetsförnedringens hopplösa system. De är ute efter redan duktiga säljare som kan och vill tjäna pengar.

Om en säljare inte säljer någonting så är inte säljaren lönsam och är inte säljaren lönsam så tjänar inte företaget någonting på det, så ett företag kan inte att utnyttja en säljare om säljaren inte är lönsam, då är säljaren istället en belastning. Däremot sparar företaget pengar och slipper betala ut garantilöner, arbetsgivaravgifter etc till parasiter som kommit in via arbetsförnedringen och som egentligen inte vill ha jobbet men som lyckats göra bra ifrån sig på arbetsintervjun och sedan sitter av tiden, plockar ut en garantilön och sen hoppar in i arbetsförnedringens ekorrhjul igen.

Det går ju att se på saken från båda hållen om man vill.

Mitt första säljjobb hade ingen garantilön utan endast provision och jag sålde telekomlösningar till privatpersoner och företag. Första månaden tjänade jag runt 20 000 kr brutto, andra månaden ungefär samma som första men sen började lönen att öka och innan jag slutade på det företagen hade jag det sista halvåret i snitt ut 30 000 kr netto.

Så visst, det går om man vill och har drivet. Säljyrket är ett prestationsjobb där du får lön efter prestation, något som knegarsvenssons vanligtvis inte pallar med eller vill veta av. Helst ska man väl sitta i fikarummet hela dagarna eller smita från jobbet tidigare så fort man får chansen.

Jo jag kan tänka mig att det är som du säger och att det på det sättet kan vara ett riktigt roligt jobb. Dock så känner jag personligen att jag vill ha en viss ekonomisk säkerhet nu när jag är helt fresh på marknaden

Men jag ska iallafall gå på arbetsintervjun och se vad de har att säga. Man vet ju aldrig.

Skrivet av Nowly:

Finns det något som du är intresserad av att jobba med eller något ställe alternativt företag som du vet att du skulle vilja jobba på? Mitt tips är i alla fall då att ringa och fråga om du får skicka in ditt cv, samt ett personligt brev. Sen säga att du är intresserad av att jobba där så kanske de hör av sig till dig om de får en ledig plats. Det är alltid bra att visa intresse vet själv hur svårt det är att få jobb, särskilt om man inte har erfarenhet sen innan eller "kontakter".

Som någon också skrev innan är en praktikplats eller lärlingsplats också en bra väg in till ett jobb. Lycka till hur du än väljer att göra

För tillfället känner jag att jag kan jobba med nästan vad som helst....så länge jag får en baslön då så att säga Jag har dock inte testat göra spontanansökningar än (enbart sökt när jag sett annonser). Får la börja med det!

Tack så mycket!

Skrivet av Lepr:

Jag personligen är nog mycket en "knegarsvensson" som Phi uttryckte det.
Jag skulle aldrig själv kunna tänka mig att jobba utan garantilön.
Dock tycker jag att det är kul att jobba med det jag gör för tillfället (Systemutvecklare) och skulle inte säga att jag hellre sitter i fikarummet än jobbar, men jag förstår vad han syftar på.

MEN problemet idag är att det inte är direkt gott om jobb, så med ett blankt cv har man det ganska svårt.
Så jag skulle rekommendera att ta jobbet just för att ha något på pappret senare.

Annars vad vill du göra i livet?
Jag skulle försöka komma in på någon utbildning om jag var du, Högskola eller KY beroende på vad du vill göra.

Tja, just nu vill jag bara skaffa ett simpelt arbete och få ett "startkapital". Sedan tänkte jag söka högskola till hösten och jagar drömmar

Jag sökte nämligen denna hösten men då hade jag bara sökt en utbildning och kom aldrig in.

Jag tackar så mycket för all respons ni har gett mig! Jag ska tänka på saken under helgen!


signatur

Everybody needs help.

Inaktiv

Nej. Verkligen inte.

Medlem

Känner ingen som har lyckats bra med sitt säljarjobb. Men visst, undantag finns ju.


signatur

Ryzen 7 5800x | Sapphire pulse rx 7800 xt | samsung 980 pro | Ps5 pro? |

Medlem
Skrivet av magma:

Känner ingen som har lyckats bra med sitt säljarjobb. Men visst, undantag finns ju.

Jo, lite så, väldigt få som har drivet att verkligen klara av det.
Jag känner 1 som tjänar bra på att vara säljare av kanske ett 10-tal i umgängeskretsen.

Medlem

Ett till tips kan ju vara att söka sig till diverse konsultbolag såsom Manpower/Academic Work/Adecco etc

Brukar alltid finnas deltidstjänster man får kriga lite om.
Skitjobb måhända men alltid något.

Alternativt om du är redo att flytta till Oslo, där går det oftast att få tag på något.
Kolla tex in:

http://www.finn.no/finn/job/fulltime/result?EXTENT=3947&areaI...
https://tjenester.nav.no/stillinger/stillinger?l1=62872

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Med de villkoren skulle jag inte tacka nej. Den sortens syn på sina "anställda" bådar inget gott om deras personalsyn.

Trodde att FZ betalade sina frilansare med betalt per publicerad artikel, blir ju samma sak som endast provision vid sälj.

Medlem

"Jag kommer inte få någon baslön och tjänar istället enbart beroende på hur mycket jag säljer."

Du kommer aldrig kunna tjäna ett vettigt leverbröd.

Medlem
Skrivet av kebbe:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Med de villkoren skulle jag inte tacka nej. Den sortens syn på sina "anställda" bådar inget gott om deras personalsyn.

Trodde att FZ betalade sina frilansare med betalt per publicerad artikel, blir ju samma sak som endast provision vid sälj.

Tycker det inte är riktigt jämförbart med ett "vanligt" jobb utan baslön. Som frilandsjournalist vet man förmodligen att man kan tjäna lite bara man arbetar. Om man är säljare kanske man arbetar men inte en säkerhet för att man får pengar.

Medlem
Skrivet av kebbe:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Med de villkoren skulle jag inte tacka nej. Den sortens syn på sina "anställda" bådar inget gott om deras personalsyn.

Trodde att FZ betalade sina frilansare med betalt per publicerad artikel, blir ju samma sak som endast provision vid sälj.

Säljar jobb: Jobba hur många timmar som helst men kanske inte tjänar något i slutänden för att ingen vill köpa larm.

Frilansare: Får ett uppdrag, slutför du uppdraget så får du betalat.

Rätt uppenbar skillnad.

Medlem

Man skall akta sig för sådana här företag, förutom osäker lön så vet du inte om du är försäkrad på ditt arbete och om de betalar in de avgifter som finns. Tummen upp för att du vill hitta ett jobb, önskar dig lycka till.


signatur

Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005

Medlem

Vilket säljarjobb du än väljer garantilön eller inte så beror allt på dig. Phi skrev att så länge du är driven kan du lyckas med det mesta. Att sälja krävs att du kan känna folk lite på pulsen samt att kunna göra ett "avslut" d.v.s ett sälj innan ni pratar om ditten o datten över en kopp kaffe. Alla har dock inte talangen att kunna läsa folk o skit då i det då lyckas du bättre med nått annat jobb.

Har jobbat/jobbar som säljare och du lär dig mycket om dig själv.

Vad krävs på säljjobbet för o få ihop 2-3 tkr ? 1 larm,2 larm eller 10 larm. 1 larm säljer du lätt, det är alltid nån som vill ha oavsett vem som dyker upp. 2 larm tror jag du ligger runt 2-3 tkr i mån. 2 larm i mån kan vem som helst sälja. 15 min per kund i genomsnitt blir 640 kunder i mån, nog fan kan du sälja 20st, minst.

Du har en fördel som dörrsäljare ,du är på kundens hemma plan dvs lättare o dribbla bort, samtidigt stör du i deras privatliv, en knivig balans men med smord mun går allt

Kolla vad du får för 20 sålda larm, är det en skälig lön så visst men betalar det sig inte så fingerjympa det o hitta nått annat.

Vill du sälja överhuvudtaget? vill du inte går det inte.

Sen att akta sig för företag som inte lämna garantilön ser jag som lite bull, är du bra på att sälja behöver du ingen garantilön för som Phi sa tjänar inte företaget på att ha en usel säljare men däremot antar jag att du tjänar desto mer om du kan dina saker.

Garantilön som säljare gör att du har mindre provision på det du säljer dvs liten skillnad på bra och dålig säljare.

Gör det som känns rätt i din mage för den bestämmer allt.

Lycka till med allt

Medlem

Skulle nog söka mig till något med garanterad timlön alternativt ackord jobb. Vet ju dock inte vad du är utbildad inom.

Att vara försäljare är något jag själv skulle tacka nej till varje dag.
Å andra sidan bor jag ju i norge, och här får man ju jobb erbjudande varannan dag när man väl är arbetslös och ligger i och söker, bortskämt kanske..

Medlem

Jag skulle vilja gå lite off-topic och tipsa om något annat. Förra året var jag i en liknande situation som du är. Jag sökte arbete terminen efter gymnasiet, utan någon tidigare arbetslivserfarenhet. Jag fick dock inte några bidrag från arbetsförmedlingen då jag läste en kvällskurs på universitet.

Hur som helst, efter en tids arbetssökande utan resultat tipsade en kompis mig om att jobba som timvikarie på grundskola. Jag fick jobb direkt på flera skolor, och det var faktiskt väldigt roligt. Sköter man det bra, och det fungerar bra med eleverna får man ofta jobba 4-5 dagar i veckan på de lite större skolorna där det nästan alltid behövs vikarier.

Du får ingen fast anställning, men jobbar du duktigt ett tag så är chansen stor att du blir inringd ofta. Det kan dessutom leda till fast anställning på fritids eller som elevassistent.

Det är stor brist på lärare och resurser på de kommunala skolorna, så tycker du att det skulle vara kul så kan jag rekommendera dig att prova. Det är bara att ringa eller gå in på expeditionen och säga att du är intresserad av att arbeta som vikarie, så brukar de be dig skicka in ett personligt brev. Du behöver också ett utdrag ur belastningsregistret, vilket du beställer av polisen på nätet.

Hoppas att mitt inlägg var av någon relevans för dig, och lycka till i ditt jobbsökande!

12
Skriv svar