Pewdiepie drar in miljoner – men Youtube-ägaren Google tjänar inte ett öre

Medlem

Varför skulle han betala för det? Enda anledningen till att Google går med förlust är väl att dom betalat så orimligt mycket för det till att börja med. Det kryllar av videotjänster, och ifall Google skulle börja ta orimligt mycket betalt för att använda YouTube så flyttar bara folk till någon annan tjänst.

Skulle vara bättre ifall företag visade någon som helst verklighetsförankring. och inte betalade astronomiska belopp för vissa internet tjänster.

Medlem

Det är lika sannolikt att Google går plus minus noll på Youtube som att alla stora blockbuster filmer inte tjänar en enda krona.

FM-guru
F.d. Sisyr
Skrivet av Zerp:
Skrivet av svartlock:

Youtube är för stort och välkänt hos den almänna publiken.
Det kommer ta lååååång tid innan folk överger YT som plattform.

Det sa man om Altavista, Yahoo, MSN Messenger och Lunarstorm också... Vem under 20 kommer ihåg dem idag?

Angående Yahoo är du väl ändå lite ute och cyklar nu? Yahoo må inte vara stort i Sverige, men det är en enorm sida. Alexa rankar yahoo.com som den fjärde mest trafikerade webbsidan i världen.

emj
Medlem
Skrivet av Sisyr:

Alexa rankar yahoo.com som den fjärde mest trafikerade webbsidan i världen.

På 6:e platsen kommer Wikipedia som inte tjänar en krona (de drar in några miljoner för driften varje år).

http://www.alexa.com/topsites

Medlem

Någon här inne måste ju ha läst ekonomi? Alla företag gör detta, vinsten strömmar till moderbolaget. idén är +-noll. Tjänar du för mycket är det dags att anställa och expandera eller tid att höja IC priserna för att nolla vinsten.

Medlem
Skrivet av ManchildKart:

Förstår inte hur de kan påstå att de inte tjänar ett öre när de tar ungefär hälften av reklam intäkter från alla videor.

http://www.youtube.com/yt/press/en-GB/statistics.html

Bara kostnaden för bandbredden måste vara hisnande.
Lägg sedan på för datalagring e t c.


signatur

I came here to ruin your day. God sent me.

Medlem

Vadå plus minus noll betyder ju att tjänsten har tjänat in precis så mycket den behöver för att man ska expandera och växa, det är väl ändå det som eftersträvas förutom när man enbart tittar på kortsiktiga mål då är det ju inget bra.

Medlem

Vänta bara Google till 4K blir standard

Medlem

Ryktas att Google ska släppa en prenumerationstjänst så att man kan betala för att slippa reklam. På datorn kör jag adblock men på Iphone/Ipad finns inget fullgott alternativ, och man vill ju att videoskaparna ska tjäna pengar - så jag är positivt inställd till en enklare prenumerationstjänst.


signatur

En av två halvor i spelpodden Gejma. 🎮

12
Skriv svar