Inlägg av FiSHMONGER

Inlägg som FiSHMONGER har skrivit i forumet

12
Skrivet av Sebastian Lind:
Skrivet av oDIRTDIVERo:
Skrivet av Sebastian Lind:

Med tanke på hur utbredd piratkopieringen till pc är så kanske pc-spelare borde fundera lite över hur de själva beter sig innan de börjar jaga Ubisoft-chefen med fackla och högaffel. Jag säger inte att frågan är så enkel att varken Ubi-bossen eller "pc-spelarna" har 100 procent rätt. Men det är lätt att bara peka finger på andra istället för att vara självkritisk. Som man bäddar får man ligga.

Och det argumentet är så dåligt Sebastian. Jag hör det varje gång och detta kommer upp och det håller inte. Det går att sälja spel till PC. Man måste göra bra spel bara, vissa klarar av det, andra inte. Ubisoft har genom olika åtgärder, inte bara DRM, utan även dåliga portar och försenade släpp, förolämpat PC-communityn massor av gånger.
Nu kommer dom och påstår att vi är för snåla för riktiga spel och förtjänar nåt slags mobil-apps alternativ. Som jag skrev i mitt föregående inlägg, lägg ner hela skiten i stället. Jag känner ingen som skulle bry sig.
Ta inte detta personligt nu Sebastian, i grund och botten tycker jag du har många vettiga åsikter när du yttrar dig här, men ibland undrar jag om ni på FZ är lite väl skrajja för att säga ifrån angående stora speltillverkare.

Fast vänta nu. Man måste göra bra spel för att sälja på pc? Okej, så du menar att pc-spelare tankar hem dåliga spel illegalt för att spela dem? Varför skulle någon tanka hem ett spel om personen inte anser att det är värt ens tid? Anser man att ett spel är värt att spelas får man vackert slanta upp eller strunta i det, det är verkligen inte svårare än så. Att spela pc-spel är ingen rättighet. Om någon inte vill köpa t ex en Ubi-produkt för att de ogillar deras DRM-skydd så ger det inte personen rätt att tanka hem spelet illegalt – personen får helt enkelt överleva utan produkten. Pc-spelare är fantastiskt uppfinningsrika med att komma på undanflykter som "hade det varit bra skulle jag betalat för det/tankade för att testa, fanns inget demo/gillade inte ettan så ville testa tvåan före köp" osv osv osv... Det går att hitta på ursäkter in i oändligheten, men faktum är att det fortfarande inte gör det OK att ladda hem spel.

Dina insinuationer om att vi på FZ inte vågar trycka till de stora spelutvecklarna är befängda. Jag publicerar ett antal nyhetsartiklar dagligen, och det händer ofta att de porträtterar stora spelutvecklare i mindre smickrande dager. Vår nyhetsrapportering kan ibland vara väldigt kritisk och materialet skrivs för er läsares skull, ingen annans.

Don't get me wrong. Jag köper gladligen spel jag bedömmer är värda mina slantar t ex spel av Blizzard/Valve för jag vet att de lägger ner tid på sina produkter. Dock har jag även köpt osäkra spel just på grund att jag tagit hem det och fått prova innan jag bestämt mig. Jag personligen, och detta är enbart min egna personliga åsikt skulle inte köpa ett spel utan att först få ett litet smakprov i form av demo/piratkopia/andra spelbara former innan jag köper. Sen att det inte gör mjölet rent om det är via piratkopiering gör mig ingenting. För i slutänden är det en produkt jag vill åt och lever den inte någolunda upp till min standard har jag inget intresse för den. Se det som att gå i genom en bil och provköra den innan man köper för få köper väl en bil rakt av utan att fråga vilka eventuella fel den har eller utan att ha fått provköra den?
(Personlig liknelse).
Alla har sin anledning/åsikt för att hämta hem en piratkopia och detta var min, men att sitta och slå med lagklubban för att det är olagligt och fel och måla upp kopieringen som det ända felet för att ett företag går dåligt är ju lite snedvridet.
"det är inte lagligt" fortkörning är inte heller lagligt men det har väl aldrig någon ur internetdomstolen gjort och sen skyllt på "jag var sen till jobbet", "jag har tid hos vad/vem det nu kan vara" har man inte levt sitt liv 100% lagligt har man knappast någon rätt att skrika och bua på andra när man själv inte kan leva upp till det i alla dess former.
Eller är det så att 100km/t genom en 50km/t väg med lekande barn inte spelar roll, viss en unge satte livet till men nåde den som piratkopierat för att få ett smakprov före ett köp.

Detta är inte riktat till någon ensam person utan till alla som anser sig vara den egna lagen och igen är detta min personliga åsikt.

/tack för ordet, mvh Daniel

Jag reserverar mig för stavfel och konstiga meningsbyggnader min svenska lider, nästan blöder.

http://beta.salemthegame.com/?ref=1f7a9bcf4f9

Skulle behöva 3st underskrifter, tack på förhand.

Toppen, bästa nyheten på länge.
Nu är det väl bara att vänta på en god nyhet angående Diablo III. Ett release date hade inte suttit helt fel.

Det jag stör mig på mest är att man fortfarande inte kan komma åt Exit eller Options medans man väntar på att få respawna. Är ju totalt värdelöst att man ska måsta vara vid liv så att säga för att få möjlighet att komma åt en meny.
De måste väl inse själv att det måste finnas möjlighet att stänga av spelet eller komma åt options när som helst, bfbc2 hade samma idioti.

Skrivet av Ramblemoe:
Skrivet av FiSHMONGER:

Måste säga att jag håller med Jim här.
Verkar som de flesta om inte alla recenserade spelet som ett nytt spel som försöker förnya och ta över kronan från dagens stora spelhjältar. Då det i själva verket var tänkt som ett gammaldags klassiskt 90-tals röj fast med en modern tvist. Och skall därefter recenseras som ett.
14 år hit och dit, va f*n, spelet gick ju igenom otagliga grafiskmotorer som gjorde att man fick börja om ifrån början. Så i slutänden har ju produktions tiden inte blivit "allt" för lång, och att komma in i ett projekt där produktionen är i klumpar för att sedan lappa ihop till ett helt okej spel är mycket bra i min mening.
Nä kasta bort era egna känslor och förväntningar och recensera det för vad det är, 90-tals röj med en uppgraderad motor där spelet gör vad som var tänkt att det skulle göra.

Typ femtioelfte kommentaren jag läser som ser ut så här. Jag fattar verkligen inte. Har ni alla spelat Duke Nukem 3D eller? Ni kan ju fan inte ha spelat Duke Nukem Forever iaf, den saken är ju klar. Spelet är ju så långt ifrån en 90-tals-shooter man kan komma. Att påstå något annat är ju helt befängt.

Bra kommentar... då kan ju du lägga till en förklaring som beskriver vad som inte gör det till en 90-tals shooter med modern tvist.
"Befängt", mer en beskrivning av dig som påstår sig lira/lirat 90-tals shooters.
Då du inte kan beskriva en enda sak som säger att det inte är det.

"så långt ifrån ett 90-tals shooter man kan komma", hah, ja jo.

"Sajten skriver också de funnit information om Max Payne 3 i nya drivrutiner för Nvidia-grafikkort"

Varför skulle spelet inte komma till pc?

Any who, är nog också lite rädd att det ska bli en för "ljus" historia samt lite skeptiskt till djungel miljön.
Av de bilder jag sett ser det mer ut som en annan version av t ex Far Cry än Max Payne, men som sagt återstår att se hur det blir i slutänden.

Måste säga att jag håller med Jim här.
Verkar som de flesta om inte alla recenserade spelet som ett nytt spel som försöker förnya och ta över kronan från dagens stora spelhjältar. Då det i själva verket var tänkt som ett gammaldags klassiskt 90-tals röj fast med en modern tvist. Och skall därefter recenseras som ett.
14 år hit och dit, va f*n, spelet gick ju igenom otagliga grafiskmotorer som gjorde att man fick börja om ifrån början. Så i slutänden har ju produktions tiden inte blivit "allt" för lång, och att komma in i ett projekt där produktionen är i klumpar för att sedan lappa ihop till ett helt okej spel är mycket bra i min mening.
Nä kasta bort era egna känslor och förväntningar och recensera det för vad det är, 90-tals röj med en uppgraderad motor där spelet gör vad som var tänkt att det skulle göra.

Ser fram imot Rage, september kan inte komma för tidigt. Att det är lite för linjärt för recensenten och för en del andra har jag inget imot.
Hade de vilja ha mer roaming hade det gjort plats för det helt enkelt.

Men det gnälls väl bara på Id och andra som satt standarden för dagens spel om linjär-het.
BFBC2: går man 5 meter åt vardera håll hotas man med sprängning för man är utanför området.
Gears of War. Call of Duty. M.m.
Alla har en rak linje genom hela spelet och inte hör man ett ord om linjärt där inte.

Skrivet av MacNille:

Så de gör inte ett nytt spel, utan bara blandar Mario 64 (ett spel som är från förra århundrade!) och Galaxy. Väldigt lat av de.

Så med den slutsatsen tycker du inte att ett nytt spel har kommit ut på 30-40år ?

Wolfenstein = Crysis 2

Space Panic = Som vilket annat platformsspel i dagsläget.

Som alla andra spel bygger de på tidigare och beprövade genre´s.

Är som tokig i alla de gamla goda peka klicka spelen från sent 90-tal och bakåt, så mina favoriter är som följande:

Bernard, (Day Of The Tentacle): Mästarnas mästerverk och nördarnas nr1.
Bernard och två nötter till kompisar som måste rädda världen från en lila tentakel. handligen görs bäst genom att se introt ifrån spelet.
Mitt absoluta favorit spel och karaktär (Bernard). Humorn är alltid av hög kvalitet, story som är simpel men ändå en av de bästa jag stött på.

Rincewind, (Discworld): Att Rincewind är kantrad av humor precis som Guybrush från Monkey island är det inget snack om, och att Erik Idle från Monty Python gör rösten till Rincewind gör att jag personligen tycker att humorn lyfts ännu mer (dialekten). charmig, humor och bra karaktär.

Guybrush Threepwood: Ingen beskrivning behövs skulle jag tro. Gör det lätt och återanvänder charmig, humor och bra karaktär.

Ben, (Full Throttle): En riktig badass från 95, peka klicka spelens Duke Nukem ^^
Humor, badass biker och allmänt en skön lirare.

Commander Boston Low, (The Dig): Bra Voiced av Robert Patrick i brist på ett bra svenskt ord och djupet i storyn gör att man i min mening tar in handlingen och känslan för spel och karaktär.

Sam, Max (Sam n Max): Som alla andra Lucas Art spel förutom The Dig är även dessa präglade med humor rakt igenom och ett bättre radarpar är svårt att hitta. Två privat dektektiver som gör allt som krävs för att få skurkarna på fall.

Skrivet av Stephan:
Skrivet av mrpeters:

Du förstår väll att folk har olika smaker när det gäller spel?
Bara för att du ogillar ett betyder det inte alla alla ska hata det och aldrig vela spela det..

Självklart är det så, men jag tycker också att han (och andra) är befogade i att varna folk för spel de själva tycker är dåliga. Jag håller med hans kritik även om jag inte skulle gå så långt som att kalla det för ett skräpspel. Det är absolut inte värt fullpris dock, bättre att vänta tills det kostar 99 spänn på Gamestop eller nåt.

Är ju inte direkt en varning/kritik mer än ett påstående, "Skräpspel, inte ens värt att spela genom om det så vore gratis". Visst, ska man kritisera kan man åtminstone framföra vad man tycker är/gör det dåligt och inte bara häva ut sig kommentarer som "skit", "värdelöst", "kasst" osv.
Hjälper ju inte direkt de andra som kanske sitter i funderingar om att kanske köpa det om de inte vet vad som gör att det inte skulle vara värt pengarna.

Själv kan jag inte ge några upplysningar då jag varken provat 1,2 eller 3.

@Fearfox

För det första var det aldrig tänkt att SC2 skulle bli ögongodis. Utan ett spel som kunde spelas med bra grafik även fast man inte har den senaste hårdvaran.
De ville alltså inte räkna bort någon bara för de hade lite sämre grejer eller tvinga folk att köpa nya datorer bara för att kunna uppleva SC2.
Precis som de kommer/har gjort med Diablo 3, alla ska kunna spela spelet utan att behöva ha det senaste inom hårdvara.

Sen om de kunde lagt in AA och andra grafikinställningar för den som vill ha det så snyggt som möjligt hör ju inte riktigt dit. Då har man ju tappat hela iden.
Till exempel FC2 som jag se som en grafisk upplevelse utan varken känsla eller en story som fångar intresse medans SC2 har helt okej grafik samtidigt som det fångar in en.

Hmm vad pratades det om nu igen, tror jag glömt vad tråden handlade om. På jobb och är uttråkad och trött ^^

12