Inlägg av Mammoth

Inlägg som Mammoth har skrivit i forumet

Skrivet av Zippy:

Vänta va, 300:- för vadå? För att kunna se en stream från mässan? Har jag uppfattat det rätt?

Öppning klockan 20, och all esport är gratis. På både Twitch och YT.

Tummen upp!
Dock precis när man vant sig vid att säga FZ'a istället för Fragzone

E-sport i Kinnarps Arena

Just nu är Dreamhack Winter 2011 i full gång. Det spelas åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och snart även finaler lite överallt. Spelen som det tävlas i är Starcraft 2, Quake Live, Bloodline Champions, Heroes of Newerth, Dota 2, CS 1.6 och Super Street Fighter Arcade Edition.

De spelen jag kommer att hålla ett extra öga på idag är Starcraft 2, Super Street Fighter och QuakeLive då dessa spels finaler kommer att spelas i Kinnarps Arena. Där de kommer att trycka in runt 4000 personer som publik. När?

17.30 The show starts
18.00 StarCraft II Semi-final RO4 (BO5) Set 1
19.30 Super Street Fighter IV AE Final
20.00 StarCraft II Semi-final RO4 (BO5) Set 2
21.30 Quake Live Duel Final
23.00 StarCraft II Grand Final (BO7)

Så 17.30 startar det med andra ord. Värd för tävlingarna blir Tejbz och expertkommentatorer är hela sex stycken till antalet och består av Day9, Apollo, TotalBiscuit, Tasteless, Artosis och Mr Bitter. Tittar gör du på Dreamhack.tv eller om du inte orkar vänta till ikväll, och vill ta en titt redan nu, så tar du och springer in på Rakaka´s hemsida - där de listar sändningarna till respektive spel.

Oh, även SVT sänder direkt från Dreamhack Winter. De startar redan klockan 11.50 och först ut i SVT´s sändning är Quake Live. Länk till SVT
SVT startar sin sändning från Kinnarps Arena klockan 17.00 på samma länk som ovan.

#blogg

Känns ofärdigt.
Men känns också som ett par steg tillbaka till Stronghold 1, vilket jag tycker är bra.
Helt klart är dock att spelet inte är värt sitt pris... Fick visserligen första spelet på köpet, så var väl lite bra...

Hoppas för Nokia skull att de har gjort något riktigt bra. Men just nu känns Nokia bara "meh"...

BF3 Singleplayer

TotalBiscuit tar en titt på singleplayerkampanjen och gillar den inte. Vilket inte är så konstigt om hela kampanjen är som hans video. Väldigt lite Battlefield i Battlefield 3 singleplayer.

Nu har förhoppningsvis TotalBiscuit valt ut en av de tråkigare delarna av kampanjen när han tar sig en titt. Eller?

Och jo, det är för multiplayer jag kommer att köpa BF3 men tänk om de hade skrotat singleplayer helt och hållet - och tagit den tiden det tog att utveckla singleplayer till att göra multiplayer ännu mer perfekt. Eller ännu bättre - satsat på att göra Battlefield till ett publikvänligt spel. Jag förstår inte.

Oh, ta en titt hos HeXagon e-Sports som fick sig en fika med DICE och passade på att ställa lite e-sport frågor.

Citat:

Det är kanske inte rolig läsning ur ett e-sport perspektiv. Mycket vid launch som vi önskar kommer inte vara med. Men känslan jag fick är att deras post launch team tar deras uppgift på allvar. Att e-sport scenen då får vänta på detta tills att spelet fungerar public först. Jag tror att DiCE har ärliga intentioner angående e-sport men att det kommer inte ske på en natt. Det känns också bra att de som är i detta post launch team som de kallar för "operations team" har gamla e-sport spelare som spelat på hög nivå t.ex CPL och är mycket medvetna om vad som krävs för att gör BF3 till ett e-sport spel. Om sedan så blir fallet får helt enkelt framtiden visa.

#blogg

Häftigt!

Extra Credits - Om e-sport

Extra Credits - som nyligen flyttat från The Escapist till Penny Arcade - tar sig en titt på e-sport och vad som krävs för att e-sporten ska växa och blir mer tilltalande för en bredare publik. Extra Credits håller som vanligt en bra presentation, men har framför allt också tänkvärda tankar om vad som krävs för att lyckas med att bredda e-sporten.

>> Extra Credits - Om e-sport
>> Extra Credits - Äldre avsnitt

#blogg

Eller titta hos http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/ - kräver dock Aftonbladet +. Kostar just nu bara 1kr, så inte alls farligt. Samma kommentatorer. Kom bara ihåg att avsluta Aftonbladet+ efteråt så att du slipper betala varje månad...

Dreamhack Valencia Invitational

Tips att dra ner kvalitén från 720+ till enbart 720p om det laggar.

Dreamhack Valencia Invitational

Woh, nästan tre månader exakt sen jag skrevs senast. Lär också dröja en stund innan det skrivs igen, men - kan ju inte låta bli att tipsa om Dreamhack Valencia Invitational som startar klockan 15.00 och håller på hela dagen. Dreamhacks förra Invitational bjöd på riktigt bra underhållning i form av bra matcher och en kanonsändning. Även denna gång är "2GD" programledare, ett jobb han fixade galant senast. Kommenterar gör TotalBiscuit och Apollo.

http://www.dreamhack.tv/ - Sändningen hittas här

Två svenskar - ThorZaIN och NaNiwa.
15.00 - (P)HuK - (T)ThorZaIN
16.00 - (P)Hero - (Z)IdrA
17.00 - (T)Rain - (P)NaNiwa
18.00 - (Z)DongRaeGu - (T)LucifroN
19.00 - Semifinal
20.00 - Semifinal
21.00 - Final

Jag tycker det vore skoj om IdrA vinner, men då han aldrig vinner något är det väl mindre troligt. Vore dock skoj. Annat intressant med denna tävling är alla de Starcraft-barer som startats upp för att visa hela turneringen. Ta en titt på http://barcraftsverige.se/

Fortfarande lite fegt med publik från Dreamhacks sida, precis som i Stockholm ryms det runt 400 personer i publiken, vilket känns lite klent. Förhoppningsvis ändras detta till nästa tävling!

#blogg

Final i Starcraft II 18.30

Dagens finaler att titta på är enligt följande:
17:00 DH Bloodline Champions Final
18:30 DH StarCraft II Final
21:00 DH Counter-Strike Final

SC2
Socke - HuK
July - Sen
MC - Bomber
Moon - Naniwa

En svensk kvar i slutspelet. Han kommer få det tufft om han vinner mot Moon då MC ser riktigt vass ut. SVT börjar sändningen klockan 16.30 och kommer att sända samtliga finaler ovan. Hade igår kväll bra intervjuer med flera av spelarna, så borde bli likadant ikväll. Själv åker jag ner till Jönköping nu, för att kunna följa SC2 på plats. Ska bara lyckas få en plats i arenan - kommer bli fullsatt och det antagligen en bra stund innan!

#blogg

Tänk också på att SC2 ladder-system är byggt för att du ska spela 50-50, så även om man spelar bra för sin liga försöker Battle.net matcha dig med någon som kan ge dig stryk.

Slutspel i Starcraft 2

För ett par minuter sen lottade Day9 och Apollo fram slutspelsträdet i Dreamhack Summer 2011´s Starcraft 2 turnering. Två svenskar är vidare, och båda spelar som Protoss. Första rundan matcher avgörs nu klockan 20.00 och runda två klockan 22.00.

Socke - Ret
Naniwa - BRAT_OK
White-Ra - Moon
SaSe - Sen
MC - IdrA

Vet inte än var respektive match kommer att visas, återkommer med det - klart är dock att matchen mellan MC och IdrA är den som känns allra mest intressant. Framför allt för att IdrA är en dålig förlorare och han har inte spelat bra under DH denna gång. Finns inte mycket som är roligare att titta på än en dålig förlorare?

#blogg

Final i Super Street Fighter 18.30

Om ungefär en halvtimme startar finalen i Super Street Fighter 4. Jag har inte lyckats hitta vilka som spelar, men har nog bara inte googlat tillräckligt hårt. Tittar på finalen gör man hos SVT som startar sändningen klockan 18.00.

http://svtplay.se/v/2243552/e-sport/dreamhack_summer
Senare ikväll är det dags för ännu en final, och då i Quake.

#blogg

Oh, tackar!
Warpprism var en mycket smidig sida. Dreamhacks egna samlingssida är inte alls i samma klass, även om den är bättre än MLG´s egna.

Så följer du Dreamhack Summer Söndag

Länkarna jag tipsade om igår stämde inte till hundra procent, så därför kommer här en ny lista!

[ia=27653; medium]
http://dreamhack.tv/
Samlingssidan för alla streams från Dreamhack Summer 2011. Tider hittas på http://www.dreamhack.se/DHS11/programme/festival-
schedule/

[ia=27654; medium]
http://www.justin.tv/day9tv
10.00 - Happy vs Haypro
11.00 - Happy vs Bomber
12.00 - Predy vs Jinro
13.00 - Happy vs Xlord
14.00 - Predy vs White-Ra
16.00 - July vs SjoW
17.00 - HuK vs LaLuSh
18.00 - Moon vs HuK

[ia=27655; medium]
http://dreamhack.tv/streams/dreamhacksc2.html
10.00 - Predy vs elfi
11.00 - Goody vs White-Ra
12.00 - Haypro vs Xlord
13.00 - Jinro vs White-Ra
14.00 - Haypro vs Bomber
16.00 - Moon vs LaLuSh
17.00 - Bischu vs Tarson
18.00 - Thorzain vs Machine

Svenskmatcher i fet text ovan. Klockan 19.00 lottas slutspelet och en timma senare startar slutspelet!

Men slutspelet i SC2 är inte allt, det är också idag som finalerna startar.
17.00 - DH Quake Live Duel Final
18.30 - DH Super Street Fighter Final
20.00 - DH Quake Live TDM Final

[ia=27656; medium]
http://svt.se/2.155459/dreamhack
18.00 - Start
18.30 - Semi och Final: Super Street Fighter 4
20.00 - Final: Quake Live TDM
21.15 - Slut

Lättast att följa finalerna blir troligtvis via SVT, men Dreamhack kommer att ha egna sändningar från finaler. Ska försöka återkomma när det är dags var och hur man hittar dessa.

#blogg

Skrivet av zorga:

På en sån liten skärm?
Var är HD projektorerna?

Själv har jag inte kunnat se något ännu, då jag fastnat på jobbet. Blir väl först att titta ikväll!

Försökte sammanfatta lite hur, när och var man följer DH - http://www.fz.se/bloggar/esport/20110618/sa-foljer-du-dreamha...

Så följer du Dreamhack Summer 2011

[ia=27653; medium]
http://www.dreamhack.tv/
Alla sändningar från Dreamhack samlade på en sida. Smidigt värre. Sidan är dock inte live när detta skrivs så vet inte om den fungerar smidigt också, eller om det bara ser bra ut.

[ia=27651; medium]
http://sv.justin.tv/DreamHackTV
Om sidan längst upp inte fungerar. Bör leda till huvudsändningen.

[ia=27654; medium] [ia=27655; medium]
http://sv.justin.tv/day9tv
http://sv.justin.tv/totalbiscuit
Direkt länk till de två kanalerna som jag gissar kommer att sända flest toppmatcher i Starcraft 2. Day9 kommer att sända tillsammans med Apollo och är DH´s kommentatorpar #1. Nummer två är Totalbiscuit som i vanliga fall sänder Starcraft ensam, men som under DH verkar få sällskap av TLO - skadad världsspelare med bra koll på spelet. Vet inte om de kommer att använda sina egna kanaler än eller om Dreamhack fixar nya Justin.tv sidor åt dom.

[ia=27656; medium]
http://svt.se/esport
För SVT´s sändning. Jag har inte hittat några tider på hur SVT kommer att sända. Tidigare år har de endast sänt under finalerna och någon timma innan dessa.

[ia=27649; medium]
http://sv.justin.tv/rakakase
RAKAKA sänder live under hela Dreamhack, mycket fokus på CS men kan vara kul att titta på om det inte visas något bättre hos någon av de andra. Förutom CS brukar de också anordna tävlingar för folk på plats men även för oss som följer Dreamhack från datorn hemifrån.

[ia=27650; medium]
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/
Går rykten om att Aftonbladet också kommer att bevaka Dreamhack - hur och i vilken omfattning vet ingen, men blir det bevakning från Aftonbladet hamnar den under denna sida. Under DHI hamnade dock bevakningen på första sidan, så blir intressant att se vad de hittar på...

Tider? Alla tider hittas på http://www.dreamhack.se/DHS11/programme/festival-schedule/ men här är de tider man bör undvika att missa!

På Söndag
17:00 DH Quake Live Duel Final
18:30 DH Super Street Fighter Final
20:00 DH Quake Live TDM Final

På Måndag
17:00 DH Bloodline Champions Final
18:30 DH StarCraft II Final
21:00 DH Counter-Strike Final

Det vill säga finalerna i Dreamhacks egna turneringar, har man inte tid att avsätta hela helgen för att titta när folk tävlar i e-sport bör man i alla fall avsätta tiden för finalerna. Dock pågår det spel och sändningar hela helgen från klockan 10.00 på Lördagen till sista finalen på Måndagen, vilket bör bli kanonmatcher nästan allihop då världseliten inom e-sport är på plats i Sverige.

Vågar du enbart satsa tid på en final, så bör det bli Starcraft 2-finalen eller Quake TDM-finalen!

#blogg