Inlägg av Mammoth

Inlägg som Mammoth har skrivit i forumet

Bah
Är ju hur bra som helst att ha alla spela på Steam. Hoppas verkligen att de inser sitt misstag innan BF3 släpps och kör ut sina storspel via steam.

Svenskar till Korea

Det blev ingen seger i SC2 till Sverige under senaste MLG. Helt lottlösa blir dock inte Naniwa och Thorzain som från MLG fått en varsin inbjudan till Global Starcraft League (GSL) i Korea. Från början var det sagt att de tre bäst placerade spelarna i MLG Columbus skulle bli inbjudna till GSL, men då topp tre i turneringen blev spelare som redan är med i GSL får alltså Naniwa och Thorzain chansen.

De kommer att delta i GSL Code A August, som jag gissar spelas i Augusti. Tidigare i år vann en tredje svensk en resa till Korea för att kunna delta där - Sase i Vägen till Korea. Om alla tre åker ner samtidigt är än så länge osäkert.

#blogg

Sitta där med dator och spela lockar inte för fem öre. Däremot så lockar SC2 turneringen (och lite bf3) en hel del. Blir troligen att åka ner med ett gäng kamrater på måndagen för att se finalen, inte löst med jobbet ännu dock...

Tittar man på publiken vid DH nu i vintras och framför allt nu allra senaste Dreamhack Invitational var det en väldigt liten del som var "Fjortisar, p12:or och andra idioter". Tror (och hoppas) att SC2 tillsammans med Quake drar upp medelåldern, även om de flesta som sitter och spelar är "Fjortisar, p12:or och andra idioter"

2GD lär väl vara inblandad i Quake Live.

Lättast att följa alla tävlingar borde vara via SVT´s webbsändning. De brukar göra bra TV av DH. Är man bara intresserad av SC2 är DH´s egna kanal det självklara valet

Mycket märkligt!
Gillar publikens reaktion

The SHOUTcraft Invitational idag

Bäst av fem hela turneringen.

Yepp, Morrow mot Sjow nästa.
Kas spelar för övrigt mindre bra just nu...

MorroW - SjoW

Precis just nu startade svenskmatchen MorroW mot SjoW i The SHOUTcraft Invitational . MorroW spelar som Zerg och SjoW som Terran. Själv hoppas jag på många banelings då det är kul att titta på när Zerg möter Terran och dess Marines.

Ytterligare en svensk, Thorzain, ska spela och han spelar direkt efter att matchen mellan MorroW och SjoW är över.

>> The SHOUTcraft Invitational hittas här

#blogg

Mycket svårt att spå vinnare. Väldigt många bra spelare med. Lär ju bli bra matcher oavsett vem som vinner!

15:00 - The SHOUTcraft Invitational

Idag klockan 15 kommer TotalBiscuit att sända sin första egna turnering som han tänkt ska bli en återkommande tävling. The SHOUTcraft Invitational kommer att ha samma upplägg som Dreamhacks Stockholm Invitational. I potten ligger 1500 dollar, vilket ska vara så mycket pengar som TotalBiscuit dragit in på sin livestream under maj månad.

Ta en titt på videon nedan där TotalBiscuit presenterar spelarna och vem som möter vem, eller ta en titt under videon.

Tre svenskar - SjoW, MorroW, ThorZaIN - deltar varav två av dom spelar mot varandra i första rundan. Första och andra rundan spelas bäst av tre och finalen bäst av fem.

Kas - HasuObs
MorroW - SjoW
White-Ra - Stephano
Nerchio - ThorZaIN

>> Klockan 15.00 hittas The SHOUTcraft Invitational här
Då Duke Nukem Forever diskuteras vilt lite här och var på FZ tycker jag nedanstående länk är sevärd.
>> TB spelar de 40 första minuterna av Duke Nukem Forever

#blogg

Dreamhack Summer

Nästa helg är det dags för Dreamhack Summer 2011. Under helgen blir det tävlingar i Starcraft 2, Counter-Strike, FIFA, Bloodline Champions, Tekken, Super Street Fighter, Heroes of Newerth och Quake Live.

Fullt upp med andra ord. I Starcraft 2 kommer bland andra MC, Idra, Thorzain, Sjow, NaDa, InCa, FruitDealer, NaNiwa, Morrow, MarineKing, Jinro och White-Ra att deltaga vilket kommer leda till en hel drös med riktigt bra matcher. Totalt blir det 48 spelare i Starcraft 2-turneringen och vinnaren tar hem 100 000 kronor, totalt på hela Dreamhack är prispengarna hela 450 000 kronor.

Huvudkommentatorerna under Starcraft-turneringen blir Day9 och Apollo. Men på plats kommer även TotalBiscuit finnas för att sända de matcher som Day9 och Apollo inte hinner med. Även Aftonbladet, SVT och ytterligare tre "internetkanaler" kommer att sända turneringen.

Självklart bör man följa samtliga spel - Starcraft står dock överst på min lista då jag tror att det kommer bli riktigt grymt helt enkelt. Som nummer två kommer Quake Live då det ska spelas TDM på hög nivå för första gången på väldigt många år. Hoppas på jämna matcher och fina frags där!

Plats nummer tre får bli övriga spel. Dock så lägger vi FIFA och Counter-Strike längst ner på listan då de spelen känns minst intressanta av alla spel.

Oh, och Starcraft kommer visas i ett tält som de ställer utanför Elmia. Själv är jag riktigt sugen på att åka ner och ta en titt på måndagen. Speciellt då för finalen i SC2. Problemet är väl att man jobbar, men jobbar på att lösa det(!). Såg Dreamhack Winters SC2 final på plats och det var riktigt skoj. Utgår från att det är ännu bättre och mer folk under sommaren!

>> Mer om tältet
>> Tider under DH
>> Om SC2 turneringen

#blogg

Halebop eller Telia så stryps enbart hastigheten efter uppnådd datamängd, går fortfarande att surfa - går långsammare men kostar inget mer.

För enbart surf lär det räcka långt, speciellt om man håller sig till sajternas mobilsidor.

MLG Columbus Highlights

Ett par roliga händelser från MLG Columbus.

#blogg

Hmh, satt just och funderade på vad man skulle hitta på under semestern. Gamescom skulle kunna vara ett alternativ...

*googlar datum och plats*

Rematch avsnitt 5, 6 & 7

Avsnitt 5

Citat:

Vardagen hos ett gamingkollektiv i världsklass! Spelhus i Sverige. Sveroks ordförande David Gustavsson om hur den växande e-sporten organiserar sig. Dessutom - Counter Strike-esset Björn "Threat" Pers om hur en mp3-spelare grundade hans karriär.

Avsnitt 6

Citat:

I detta avsnitt av Rematch utmanar Josef Fares värdseliten I Star Craft 2! Det blir kartläggning av de stora E-sportsturneringarna med Fragbites Pontus Eskilsson. Vi möter Star Craft 2-mästaren SjoW som berättar om pressen som toppspelare och dessutom kommer MorroW och pratar om balansen i just Star Craft 2!

Avsnitt 7

Citat:

I detta avsnitt av Rematch laddar vi upp inför Dreamhack! Vi träffar en av nyckelpersonerna bakom den nya e-sportstiteln Bloodline Champions. Vi möter E-sportsprofilen 2Good. Dessutom reder vi ut hur läget är på damernas e-sportscen.

>> Rematch hittas här

Inte lust att se alla tre? Ta då en titt på avsnitt 5 och delen om det svenska proffshuset. Kul att se, även om det svenska proffshuset inte verkar vara lika uppstyrt som de koreanska motsvarigheterna.

Även avsnitt 7 är intressant när de pratar om e-sporten ska delas mellan tjejer och killar eller om alla ska spela på lika villkor. Själv tycker jag det är ganska självklart att scenen inte ska delas upp. I avsnitt träffar de även de svenska utvecklarna av Bloodline Champions. De träffar även 2GD, som var programledare för Dreamhack Invitational och som spelat Quake på hög nivå.

#blogg

http://www.youtube.com/watch?v=y5Yngipvz6M&feature=feedu
WTF is Duke Nukem Forever?

Känns som en rättvis recension av FZ. Har själv inte spelat utan enbart tittat på klippet ovan, ser ju inte överdrivet kul ut.

E-sport | MLG Columbus

MLG Columbus är över sen en vecka tillbaka och vann gjorde ett gäng koreanska spelare, läs mer här hos FZ. Placeringsmässigt gick det kanske inget vidare för Sverige men listar ändå svenskmatcherna nedan då jag tycker de är intressanta att ta en titt på. MLG är för övrigt ett rörigt evenemang att följa, svårt att se vem som leder och vad som händer på grund av ett konstigt turneringsupplägg. Däremot var sändningarna och kommentatorerna kanon, förutom möjligtvis reklamen som visades alldeles för ofta.

Idra vs MMA - Sevärd pga det som händer i första rundan
MMA vs Losira - Finalen
Svenskmatcher
Sjow vs Sheth
Naniwa vs MC
Losira vs Naniwa
Shadow vs Thorzain
Sjow vs July
Thorzain vs Select
MMA vs Sjow
Naniwa vs Moon

Inte toppkvalité på bilden ska sägas, men matcher är bra så det gör det hela OK.
Någon annan match som var sevärd? Jag kunde inte följa hela turnering då det sändes mitt i natten.

#blogg

Hah!
Känns litet dock?
Tufft oavsett.

Lystring datamaskinsmänniskorobotar på Egmont!

Chatten under E3 var trevlig. Finns väl en IRC kanal någonstans, men gör den lättåtkomligare?