Inlägg av Payerl

Inlägg som Payerl har skrivit i forumet

1

Tack för svaret, det var väldigt intressant o läsa om produkten! Tyvärr var det inte riktigt vad jag hade tänkt mig då jag vill att windows ska känna av att det är tre olika skärmar. Men tack ändå!

Trippelskärm i Windows XP

Jag undrar ifall någon kan ge mig ett tips på hur jag (för en inte allt för stor peng) kan göra för att kunna använda tre skärmar till min gamla Windows XP.
Jag använder för närvarande ett nVIDIA GeForce 210 / nVIDIA GeForce 8400 GS (olika namn för samma kort). Detta kort kan hantera två skärmar samtidigt och jag vill då ha möjlighet att ansluta en tredje skärm utöver detta (gärna DVI eller VGA anslutning).
Kan också nämna att jag kan inte köra SLI eller Crossfire på mitt nuvarande modekort.
Finns det någon vänlig själ som skulle kunna hjälpa mig mot en bra lösning?

Måste säga att jag håller med Christina Norman om att spelare klagar ibland alldeles för mycket på att ett spel släpper DLC:s för snabbt. Spelare bör ge utvecklarna fria händer att experementera och prova sig fram till att göra bättre spel. Jag gillade speciellt en rad av artikeln: "Bedöm våra spel baserat på vad de är. Bedöm DLC efter vad det är." Detta är den perfekta världen enligt mig där utvecklarna får en ide, de förverkligar den, vi köper spelet och sedan ger positiv eller negativ respons baserat på våran spelupplevelse.
Anser att det hon sa var helt rätt, däremot hade hon kanske kunnat uttrycka sig på ett lite bättre sätt.

hela sökvägen stämde, och jag har service pack 3 installerat!

tack för tipset! Jag kollade det och fick fram att båda värdena var helt rätt (förutom att shell hade värdet Explorer.exe istället för explorer.exe.
Mitt windows är installerat i C så det borde stämma.. Förhoppningsvis fixar sig problemet, däremot kan jag ju inte testa det eftersom de verkar vara slumpat när det inte fungarar.. men i alla fall.. Tack för tipset!

Datorn startar utan explorer.exe...

Jag har problemet att ibland (men oftast inte) när jag startar min dator så startar inte datorn processen explorer.exe. Detta är i ju för sig inte ett så allvarligt problem men det är lite irriterande att behöva gå Ctrl + Alt + Delete och starta processen manuellt.
Finns det någon som skulle kunna kläcka ur sig en möjlig lösning på mitt problem så vore jag väldigt tacksam!
Operativsystemet jag använder är Windows XP Media Center Edition 2005

tack så mycket för alla svaren! Jag känner mig lugnad! Ska ta o dra fram plåtburken o göra rent den!

Gamla datorer = brandrisk?

Ja rubriken säger det mesta. Kan en gammal dator bli brandfarlig? Frågar för att jag har en gammal dator som bara står och samlar damm och funderade på ifall det skulle vara säkert att ställa den och "tugga" utan uppsyn på ett program som t.ex. BOINC Manager.

det jag vill skapa är ett kundnummer på åtta siffror och sen kolla om det redan finns i filen. Filen är uppbyggd så att jag t.ex har "Kundnummer"|"Namn"|"Personnummer"|osv... där tecknet | kommer fungera som en split.

Hur gör man för att inte få samma tal två gånger när man använder Random i C#

Som titeln kanske avslöjar så håller jag på med ett projekt med några andra och vi måste skapa slumpmässiga tal. Problemet är att vi vill inte att samma tal ska ges två gånger! Talen kommer sparas i en databas i .txt format. Koden jag använd för att randomisera är:

Random rdn = new Random(); txtKundnummer.Text = Convert.ToString(rdn.Next(10000000, 100000000));

Detta kommer sen att skrivas från textboxen till en .txt fil. Finns det någon sätt att skapa ett nytt randomiserat nummer och sedan kolla om det nummret finns i filen redan, och om det finns så skapa ett nytt (och sen hålla på så tills man får ett nummer som fungerar). Vore väldigt snällt om någon kunde hjälpa mig lite med detta!
/Payerl

Skrivet av Exodus:

Kolla Customize (skiftnyckeln) -> Options -> Under the hood -> Content Settings
Jämför inställningarna där mot inställningarna på datorn där det fungerar.

jag har nu gjort denna koll och inställningarna är likadana på båda datorerna...

Jag har senaste verisionen av Chrome på båda datorerna samt jag kör Microsoft Security Essentials + ZoneAlarm Firewall på datorn det inte fungerar på. Det var kanske 1-2 veckor sen jag rensade cachen.

Mitt Google Chrome låter mig inte logga in till facebook...

Som titeln säger så har jag problem med att logga in till facebook genom Google Chrome. Om jag använder firefox däremot så fungerar det som det ska. Jag har provat att inaktivera alla tillägg till Chrome som jag har installerade men problemet kvarstår. (Kan också nämna att det fungerar med Chrome från samma nätverk på en annan dator). Finns det någon som har någon idé ifall jag kan lösa detta problem själv eller om jag helt enkelt tyvärr måste använda firefox från och med nu?.. Hjälp uppskattas!

Vi lyckades fixa ett "tak" på spelet men nu måste vi fixa golvet och vi har stött på ett problem när vi försökte programmera golvet. Nämligen att när karaktären nuddar "golvet" så hoppar den upp högst upp istället för att stanna där nere... Kan någon ge oss lite tips på vad som är fel i våran kod? Vi skulle också vilja ha en funktion som gör att när vi trycker på en av styrknapparna så startar en ljudfil.

onClipEvent (load) { timer = 0; power = 2.6; yspeed = 0; gravity = 1.3; } onClipEvent (enterFrame) { if (Key.isDown(Key.SPACE)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(Key.UP)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(87)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(1)) { yspeed -= power; } yspeed += gravity; _y += yspeed; if (_root.bird.hitTest(_root.wall_up)){ {yspeed= -yspeed; _y = 61; if (timer < 35) { power=0; timer++; } if (timer ==36) {timer = 0;} power = 2.6; } } if (_root.bird.hitTest(_root.wall_down)){ {yspeed= -yspeed; _y = 349; if (timer < 35) { power=0; timer++; } if (timer ==36) {timer = 0;} power = 2.6; }} }

Vi provade denna kodbit.. var det som du tänkte det?

onClipEvent (load) { power = 2.6; yspeed = 0; xspeed = 0; friction = 0.5; gravity = 1.3; } onClipEvent (enterFrame) { if (Key.isDown(Key.SPACE)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(Key.UP)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(87)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(1)) { yspeed -= power; } xspeed *= friction; yspeed += gravity; if((_x + xspeed < System.capabilities.screenResolutionX) && (_x + xspeed > 0)) {_x += xspeed;}         if((_y + yspeed < System.capabilities.screenResolutionY) && (_y + yspeed > 0)) {_y += yspeed;} }

Den koden gav dessa fel:
Line 27 Syntax Error
Line 28 Statement must appear within on/onClipEvent Handler
Line 29 Unexpected '}' encountered

Skulle du kunna förklara lite mer vad olika delar av koden gör? Vore väldigt snällt!

Jag är med i teamet och detta är våran kod:

onClipEvent (load) { power = 2.6; yspeed = 0; xspeed = 0; friction = 0.5; gravity = 1.3; } onClipEvent (enterFrame) { if (Key.isDown(Key.SPACE)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(Key.UP)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(87)) { yspeed -= power; } else if (Key.isDown(1)) { yspeed -= power; } xspeed *= friction; yspeed += gravity; _y += yspeed; _x += xspeed; }

Nåt värt att nämna är också att vi använder ActionScript 2 och den här koden är lagd i karaktären.

okej! tackar! anledningen att jag frågade var för att en kompis sa att det kanske var möjligt att datorn fixade så att allt blev 3d och inte bara spel och filmer och dylikt

3D till bärbar dator?

Jag har nyligen köpt en bärbar dator från dell (en Dell XPS 17) den har en skärm med 17.3in HD+ WLED True-Life och grafikkortet är 3GB NVIDIA GeForce GT 555M och jag undrar nu... om jag köper nVidias 3D-glasögon, blir allt jag gör på datorn i 3D då eller blir det bara speciella filmer och spel som stödjer det då?
/Anders P

1