Inlägg av oDIRTDIVERo

Inlägg som oDIRTDIVERo har skrivit i forumet

Ez🤣 nä då. Men kul att ha nåt för alla hundratals timmar. Högt poäng i en quiz där man inte vinner nåt.😁

Skrivet av Jonny Myrén:

Tvivlar på det, med tanke på att de visar just inställningsmenyerna direkt efter och även skriver "500+ PC customization options" i videobeskrivningen.

Det står 500+ customization options.... inte pc customization options i videon. Och texten framträder när dom öppnar dörren till ett vapenrum.

Det är 500+ möjligheter till att skräddarsy vapen dom pratar om....

Välförtjänt!

Skrivet av breahl:

Håller du i alla fall inte med om att striderna är bättre i AC?

Jo det kan jag hålla med om absolut. Men för mig har alltid storyn varit viktigast. Metal gear e min favvo-serie of all time. Gameplay-mässigt ligger den ju långt efter liknande spel. Gubben e stel osv. Men storyn är makalös. Så jag hoppas Sony kan köpa loss rättigheterna från Konami för jag lipade fan när Kojima fick sparken. Men jo, striderna e bättre i asscreed. Dock har jag jävligt svårt å bestämma mig om jag gillar det dom gjorde med striderna i origins å Odyssey. Alltså tekniskt sett är dom ju mycket bättre, men man tappar lite den övermäktiga actionfilms känslan från dom tidigare spelen... Det bästa asscreed i min mening är tveklöst black flag, något jag vet många inte håller med om. Men jag gillade settingen å båtarna gav en mycket välbehövlig variation till gameplayet.

Skrivet av breahl:

Än alla AC var att ta i för det är så många. Jag jämförde det med dom två senaste eftersom dom är mest lik witcher 3, dvs rpg:n. Men jag tycker både AC Origins och Odyssey är bättre än witcher 3, kanske pga att witcher är ett så gammalt spel och dessa är nyare. Skulle ett witcher 3 göras nu och släppas nu kanske det skulle bli bättre. Striderna är mycket mycket bättre i AC-spelen t.ex, röstskådisarna är inte heller dåliga. Kvalitén på uppdragen är högre i både Origins och Odyssey just för att det är ett nyare spel. Det är en oerhörd variation på alla uppdrag, mer än i witcher 3 faktiskt. I witcher 3 handlar typ 95% av uppdragen att du ska döda ett monster. Jag tycker du ska spela igenom witcher 3 en gång till och sedan köra Odyssey direkt efter det så får du se själv.

Ja det finns otroligt mycket. Visst det är mycket camps men bara för att man hittar ett camp behöver man ju inte döda alla där, du väljer helt enkelt vad du vill göra själv. Nu i denna omspelning som jag kör nu så är jag assassin, är man warrior är det svårare att smyga in i ett fort och döda den du ska döda utan man måste oftast rensa allt. Men nu kan man smyga in och bara ta ut den man ska döda helt enkelt utan att röra dom andra. Ezio gearet man fick för ett tag sedan hjälper till otroligt mycket som assassin.

Jag har spelat igenom the Witcher 3 massor av gånger. Minnet e färskt. Det enda jag kan säga är att våra åsikter om detta kraftigt går isär. Jag respekterar din åsikt, men jag håller inte med alls. Jag tyckte origins var hyfsat underhållande, men mest som nån slags interaktiv museum-tur. Storyn å allt det va medioker som bäst. Odyssey orkade jag bara ta mig halvvägs igenom. För mycket cringe. Men smaken är som baken!

Skrivet av breahl:

Japp två gånger, körde new game+ med.

Helt ärligt, tycker du inte att det är mycket bättre än alla asscreed? Kvalitén på uppdragen å karaktärerna å röstskådespelarna å allt? För det är det som gör ubisofts världar så jävla tomma enligt mig. Skiter i hur många ikoner kartan har, när varenda en är ett event som känns som det kommer från en randomgenerator från 90-talet.

Skrivet av breahl:

Det är ju faktiskt mer saker på kartan i Odyssey än i t.ex witcher 3 som alla hyllar något så fruktansvärt.

Har du spelat the Witcher 3?

Ännu en stor, tom karta från ubisoft😑

För min del, motorcyklar. Kanske låter som en fånig grej men jag älskar å köra motorcykel i dom spelen. Det va den största besvikelsen för mig med mafia 3, som jag I övrigt tyckte mycket om. Inga motorcyklar, då blir jag ledsen.

Skrivet av kalle.lindestrom:

@oDIRTDIVERo: jasså..tycker du ska ta en titt på cd red försäljning ja. dom anväde då inte steam eller drm eller nått skydd alls och sålde som smör på pc

Japp. Sen släppte dom Witcher 3 på konsol å nu får ni vänta....

Skrivet av kalle.lindestrom:

låter lite udda att värdens bästa spelföretag böjer rygg för en konsol och får sina pc fans arga

Hehe du pratar som om PC fansens pengar är mer värda. Det är dom inte. Tvärtom. Det är på konsol man tjänar pengar. PC branschen höll på att dö ut fullständigt innan steam kom för alla bara piratkopierade till höger å vänster. Klart en pc presterar bättre. Men Volkswagen säljer fler bilar än Ferrari. För kompromisslös prestanda är bara viktigt för ett fåtal människor. Och det är väl ganska uppenbart vid det här laget, från att pc fick vänta på både rdr2 å gta v, till den här förseningen, till alla spelutvecklare som rätt av bara skiter i å släppa sina spel till PC alls, att ni står inte så högt i kurs som ni gärna vill tro.

Skrivet av Aletheides:

Krävs inte ett fokus på vinstmaximering framför kvalitet och innovation för att folk skall få lön, det är en myt. Spel studios som styrs av folk som faktiskt förstår hantverket framför marknadsekonomer har en tendens att göra val, samt undvika att skriva fast sig i avtal, som innebär att de kanske inte släpper på alla plattformar och därmed inte drar in fullt lika mycket pengar. Men de drar in tillräckligt för att göra bra med vinst trots att fokus läggs på en bättre produkt.

När släpptes ett sånt spel senast då?

Skrivet av Aletheides:

Inte riktigt. De verkliga utvecklarna vill inget hellre än att utveckla spel till en plattform som inte begränsar dem. Vilket hårdvara som är extremt gammal gör. Då skall man ha i åtanke att prestandan i Xbone var redan i underkant när den släpptes ny. Det är ekonomer i kostym som bestämmer vilka plattformar spelen skall köras på och det görs helt utifrån hur mycket pengar som kan klämmas ur projektet, inte alls baserat på vad som skulle ge den bästa produkten och den bästa spelupplevelsen.

Xbox One släpptes 2013. Det är sju år sedan. Här har du exempel på spel som var top of the line då och redan då var tungdrivna. Skall utvecklare anpassa sig efter hårdvaran i fråga så är det så Cyberpunk skulle se ut.

https://puu.sh/F39cd/2e3a776f72.png

Jämför det med

https://puu.sh/F39eT/edb9f63a4c.png

Kraven för att generera det senare är extremt mycket högre. Enligt ryktet i fråga så räcker det inte med en vanlig grafisk nedgradering för att få spelet att snurra på Xbox One och däri ligger problemet. Samma kostymnissar i slips vill inte att man lägger pengar och resurser (tid) på att utveckla flera versioner av samma spel. Att dumma ned grafik osv är relativt enkelt och kan göras i samma crossplatform version som skall snurra på alla maskiner. Men räcker inte det då måste man dumma ned spelet ytterligare genom att kapa bort objekt, kapa bort NPCs, kapa bort spelsystem, kapa bort innehåll helt enkelt för att få spelet att orka snurra på den sämre hårdvaran. Så det innebär att det riskerar att kapas bort på den enda version av spelet de kommer utveckla och kommer då att försvinna för alla. Även de med PS5 eller tunga PC maskiner. Det här är den downgrade folk är rädda för när man med skohorn skall försöka få ett 2020 spel att fungera på sju år gammal hårdvara som redan var klen 2013.

Detta är också varför dagens AAA spel inte når den potential som är möjligt med dagens teknik och med den talang spelföretag har samlat på sig. De hålls tillbaka av gammal hårdvara. Varje ny konsol generation betydde i princip att ribban för vad som var den svagaste hårdvara som spel skulle fungera på steg något och utvecklare fick lite mer svängrum. Det är inte fallet i denna generation för att Microsoft envisas med att Crossplatform spel skall fungera på just Xbox One. De kapade inte navelsträngen när One S släpptes. Inte heller nu när XboxX släpps kapar de den navelsträngen, vi begränsas fortfarande av Xbox one på crossplatform titlar.

Det är också dom ekonomerna som ser till att dom får lön..

Skrivet av TheJudge:

Jävla konsol skit. Hoppas dom skrotar alla konsoler inom en snar framtid.

Jo det kan man ju hoppas om man e lagd så. Men hade cdpr inte tjänat så mycket pengar som dom gjorde på the Witcher 3, främst då konsolversionerna, så hade dom inte haft pengarna att göra detta spelet så storslaget som dom nu kan. Då kanske vi inte fått Keanu reeves som kompanjon, utan den långhårige snubben från the room.

Skrivet av Molotov:

Men skrota Xbox One, det var en skitkonsol redan från början (jag antar dom menar första Xbox one och den var verkligen värdelös)

Låt PC få spelet först sen kan dom som medvetet väljer en sämre upplevelse få spela

Äh, ni e la vana å vänta vid det här laget? Har inte ni precis börjat lira rdr2? 🤣

Trodde helt ärligt de va skitsnack när dom ens börja snacka om current gen konsoler. På det man sett från spelet har jag svårt å se hur det nånsin skulle kunna funka. Släpp det på next gen istället.

Skrivet av Devan:

Konstigt att ni inte fått nån än, hört att flera Youtubers fått redan tidigare i veckan.

Jo, men dom får ju betalt för å säga bra saker om den...

Det fick dom för sina skojjarfasoner😂

Vad trevligt!