Inlägg av Mufflot

Inlägg som Mufflot har skrivit i forumet

För mig lirade det väldigt bra, maxade allt med ett 3070 dippade nästan aldrig under 60 iaf. Däremot så kunde jag inte tabba ut / tabba in ibland utan att spelet bestämde sig för att äta upp allt mitt ram-minne (som att den skapade upp 2 instanser). jag har bara 16GB ram och så fort jag tabbade ur å in så låg jag över 80% över minnesallokering så i dunno.. Sedan är jag för immersive i spel så jag tänker inte så mkt på om grafiken har skavanker men tyckte grafiken var nice overall. FOV löste sig med en mod

Samma här! Beställde SE från MM 2020-10-10. Preliminärt vecka 8/9 wow

The Last of Us Part 2
Hollow Knight
Sekiro Shadows Die Twice
Persona 5

Låter som ett namn man skulle googla på för å veta vad den faktiska appen heter... Oh well

Skrivet av Popski:

Är det några allvarligare buggar? I vanliga fall brukar jag försöka hålla mig x antal veckor innan jag spelar ett nytt spel. Detta p.g.a. att jag hoppas att det värsta ska ha patchats bort. Jag började kanske spela The Last of Us II för tidigt och råkade ut för buggen där man åker genom marken i den öppna delen tidigt i spelet.

Inga allvarliga, bara smågrejer så det e bara å börja lira

Sjukt kul men inte riktigt GOTY. Små buggar och störiga detaljer här å där som tär lite på helhetsupplevelsen. Man märker att Sucker Punch är på ett nytt territorium, trots det går dom nästan hela vägen in, kudos!

Synn dom gjorde spelet mer main stream å höll sig inte till originalet. Jag är tyvärr ganska ointresserad av nästa del

Skrivet av Aletheides:

Personligen är jag lika ointresserad av streamers som jag är av alla sorters influencers. Oavsett om de pumpar silikon i läpparna och gör reklam för smink medan de snackar psykisk ohälsa eller om de spelar spel.

Ingen av dessa människors "arbete" tillför något till samhället eller mänskligheten.

Det är en form av underhållning där personligheterna står i centrum. Om du inte kan se samshällsnyttan i underhållning så är det ditt problem

Numera så säljer jag alltid mina spel efter jag klarat ut dom, beroende på hur situationen med dlc:s etc ser ut. Så det spelar ingen större roll för mig om priset höjs för AAA-titlar. Ett tips för den som kanske har det lite knapert ekonomiskt.

Skrivet av Cyberz:

Du som tog bort din kommentar.
"Missa massa indie skit spel. Nej tack"
Tummen upp.😂

Skitspel? Har du ens provat några? Misstänker att du inte har det så här är ett axplock från dom så kallade skitspelen:

Ori and the Blind Forest / Will of the Wisps
Disco Elysium
Stardew Valley
Hollow Knight
Slay The Spire
Axiom Verge

Sen var gränsen går för indie det kan jag inte svara på, men ovanstående titlar är iaf inte AAA-titlar som du så mycket suktar efter.

EDIT: tack för listan, uppskattas! Kul att leta efter nya guldkorn

Nu har jag varvat detta och har lyckas undvika all kontrovers kring det. Jag tycker att detta spel är ett av dom bästa spelen denna konsolgeneration har att erbjuda. Helt otrolig upplevelse

Skrivet av trickeh2k:

Verkar som folk inte är kapabla till läsförståelse... Jag har aldrig sagt att det är ett problem, jag säger att det är en dålig kompromiss för ett demo. Två veckor är ju meningslöst när det är begränsat med speltid och två timmar är så otroligt svårt beroende på spel. Två timmar är nog utmärkt för Slay the spire, men knappast för ett spel som Path of Exile (nu är det gratis ändå, men du förstår kanske oavsett).

Och jag säger bara att jag inte håller med dig då jag aldrig upplevt det som en kompromiss. Jag har aldrig känt att jag behövt mer tid. Men visst det passar inte alla spel

Skrivet av Lasrod:

Steam har ju redan stöd för refunds, fungerar ju bra om man vill testa ett spel.

Skrivet av trickeh2k:

Nej, det fungerar inte alls bra. Först ska man dra pengar för att testa och sedan måste man hålla koll på att man inte överskrider tiden som kanske inte räcker till. Utöver det behöver man sedan gå igenom processen för refund. Något som fungerar bra är när man erbjuds testa produkten utan krångel.

Jag har använt detta å ända sen dom la till refunds, aldrig haft nå problem alls. Två veckors tidsspann, max 2 timmar. Perfekt för en "demo"

Hade varit fräsigt å ha en sån hemma! Undrar hur dom står sig rent prestandamässigt jämfört med typ en raspberry pi

Skrivet av hannes.theorell:

Självklart är det ett monopol utefter att en aktör får ensamrätt för en produkt. Det är ju vad ett monopol i grunden är. Det är också bland utgivningsrätt, patent och upphovsrätt vi finner de flesta lagliga monopol globalt.

Få monopol är naturliga eller statliga, trots att de oftast är sinnebilden för begreppet monopol.

Skillnaden är att t.ex en lokal butik i Sverige har inte legalt stöd att agera som ett litet eget Systembolaget, därav monopol.
Varav alla kan skriva exklusivetskontrakt för distribution inom spel oberoende, därav ej monopol.

Skrivet av Ankh:

Nej jag förstår att han spelat det innan - men jag förstår fortfarande inte det.
Varför tjatar folk efter en vanilla om de sen ska klara den på ett x antal timmar så fort de kan?
Känns som det är för att skryta. Nåja, alla spelar vi olika.

Speedruns är kul när det är för insamling. Annars är det rätt tråkigt (enligt mig som sagt)

Alltså speedrunning är en hel community där folk tävlar om att vara snabbast i spel, som vilken annan tävling/community som helst. Det är deras hobby, jag förstår inte riktigt vad det är som är så svårt att förstå. Det är lite som att säga, varför tävlar folk över huvudtaget?

Hard oftast. Det kan ge spel en helt ny innebörd. Typ lirar alltid Diablo i hardcore numera. Skulle aldrig kunna gå tillbaks till softcore då man aldrig kan uppnå samma "rush". Så länge det inte blir så svårt att det blir frustrerande och tar bort spelglädjen kör jag gärna på hard för utmaningens skull.

Skrivet av loerk:

Ger oss valfrihet? Det enda de har gjort är att ta bort vår valfrihet, genom att tvinga oss till deras launcher. Och nej, det kommer inte bli bättre på lång sikt.
EPIC för inte något bra med sig. Det kommer endast leda till en marknad där vi får mindre och de stora företagen får mer.
Det är skrämmande att ni är för naiva för att se det.

De "tvingar" oss till deras launcher för att dom har bättre deals vilket gynnar utvecklarna och oss konsumenter på sikt. Utvecklarna skulle aldrig välja epic's launcher om det inte hade gynnat dom, vilket säger att dom helt enkelt har bättre villkor vilket ger mer pengar till utvecklarna istället för dom "större hönsen". Hade Valve haft bättre villkor hade det aldrig blivit exklusivitet hos epic's launcher. Kortsiktigt är det kaos men långsiktigt blir det bra, det är mina tankar.

Hur kan "vi" få mindre och dom stora får mer utav detta? Om vi är nu så naiva får du gärna beskriva hur marknaden kommer bli så i slutändan, för jag delar verkligen inte din bild av framtiden.

Epic Games bidrar med konkurrens. Konkurrens handlar om att ge konsumenterna valmöjligheter. När företag tävlar - konkurrerar - på rättvisa villkor stimuleras de att bli mer effektiva. Detta skapar förutsättningar för högre kvalitet på varor och tjänster och för nya produkter samtidigt som priserna hålls nere.