Inlägg av anon170727

Inlägg som anon170727 har skrivit i forumet

Skrivet av Remus:
Skrivet av mapamapa:

Mitt 780 börjar bli gammalt
Eftersom det inte finns så många andra grafikinställningar är jag tvungen att spela i 1600x900 för att kunna hålla 60 fps.

Jag har ett GTX 780 och har minst 60 fps konstant. Kör i 1920x1200. Måste vara din processor eller ram minnen.

Minst 60? 60 fps är ju max
När jag kör 1920x1080 har jag oftast 60 men när det smäller mycket dippar det, som mest till 50.

Tycker förövrigt att 1080p börjar kännas som en ganska föråldrad upplösning. Det som håller tillbaka wow-faktorn i grafiken i UT4 och Doom 4 är grumligheten pga den låga upplösningen.

Mitt 780 börjar bli gammalt
Eftersom det inte finns så många andra grafikinställningar är jag tvungen att spela i 1600x900 för att kunna hålla 60 fps.

Skrivet av superapan:

Båda snubbarna hade slutklämmen att, "I just wish I could have the motion controls in the Oculus" (eller motsv) gör att jag ändå känner mig mer tillfreds med min OR-beställning. När väl kontrollerna släpps har Rift alla förutsättningar att vara bättre än Vive.

Det enda som skulle sabba är om room scale visar sig suga på Rift.

Detta är ju marknadsföringssnack, det är skillnad mellan headseten mer än bara hur de marknadsförs men det är inget som en som tänker släppa spel till båda vill uttala sig om.

Skrivet av virror:

Det är ju det som är grejen, Riften har absolut roomscale, bara folk som fått för sig att det inte är så bara för att Oculus har pushat mycket för sittande.

Frågan är hur bra den gör roomscale dock.

Skrivet av snubben:

Ja så fort oculus touch släpps så är ju paketen likadana med två kameror och då borde ju oculus fungera lika bra i Rom Scaling? Jag är mest sugen på riften pga att jag köper hellre till touch kontrollerna senare om jag känner för det, då jag mestadels kommer spela spel i sittande position. Sen verkar riften vara bekvämare med en lägre vikt t.ex.

Vore kul om FZ kunde informera lite om riften också och inte bara vive. (Men jag förstår om ni inte har tillgång till rift, då blir det ju svårt)

Nja Lighthousen till Vive är inga kameror, de skickar bara ut ljus som fångas upp av headsetet och kontrollerna.
Om Riften kan göra lika precis tracking över ett stort område med kamerorna återstår att se då Oculus som sagt satsar på en sittande upplevelse.

Skrivet av Ahris:
Skrivet av marcus8958:

Det går att tjäna pengar som professionellt offer likt Anita Sarkeesian. Det gäller bara att övertyga idioterna om att det finns ett problem med något och använda sig av feminism för börja tjäna pengar.

Det är ännu fler män som tjänar pengar på att hata Sarkeesian offentligt, om du inte har märkt det drar varenda 'antifeminist' in stora sponsorpengar på alla pojkar och män som känner sig mindre maskulina när kvinnor höjer rösten.

Enda gången jag ser Sarkeesians namn numera är när kränkta fjortisgossar talar om henne som sin nemesis och om hon tjänar pengar så är det för att samma gossar håller myten vid liv och gör henne till en superstjärna med förmåga att med en enda blick utplåna varje individ av det manliga könet som tror att maskulinitet definieras av rätten att se pattar i datorspel.

Fast ingen som klagar på Anita har i närheten av lika många tittare och ej heller får de hundratusentals(!) dollar i kickstarterdonationer.
Folk klagar inte på Anita för att de skulle känna sig mindre maskulina när "kvinnor höjer rösten" utan för att hon är direkt okunnig, hennes videos är ologiska och hon gör det hon gör endast för att det finns lätta pengar att tjäna precis som så många andra professionella feminister.

Skrivet av Ender:

"We understand this causes you distress and makes you not want to play the game anymore. Technically nothing has changed, since half the population was already living with those feelings."

Hahaha, underbart!

Iof så kommer det vara betydligt fler som inte spelar som sitt riktiga kön nu än innan eftersom en väldigt stor majoritet av spelarna förmodligen är män.
Men det kanske får fler kvinnor att börja spela, vem vet..
Tror dock det mer är en grej att de vill simulera verkligheten lite i hur ingen får välja vilket kön den ska ha eller hur en ska se ut, utan bara acceptera och försöka leva med det som blev.
Plus att det bidrar till spelet att alla ser olika ut, med "character creators" så blir det ofta väldigt många liknande karaktärer.

Alltså vad betyder transsexuell i det här fallet?
Är karaktären en kvinna som känner sig som en man eller tvärtom, eller är det någon som har någon slags illusion-spell så att den ser ut som det andra könet eller har den med magi helt bytt kön?
Bara det sista vore väldigt konstigt.

Skrivet av magma:

Spelet känns inte heller särskilt skillbaserat alls. Först och främst förstörs vapenbalansen när alla går runt och bär på nästan identiska vapenkombinationer. Hur kul är det?
Gauss cannon gör alldeles för mycket skada i förhållande till den aim som krävs för att döda folk med det. Du behöver inte ens pricka rätt. Siktmärket kan vara en bit ifrån och man dör i alla fall. Flera gånger sprang man på folk som hade detta vapen och jag hade då full armor samt hp (dvs 100, 100). Jag blev oneshottad. Detta är inte instagib, för där dör alla av en träff och det är hela tanken. Men här känns det vapnet bara "out of place". Monstret är roligt att styra och spela, men är också rätt op. En raket i fejjan, sen är du död. Spelar ingen roll hur mycket armor eller hälsa du har.

Jag kollade på när Noctis(en av de bästa på TDM i Quake Live) och DraQu(har världsrekordet i Devil Daggers) spelade tillsammans. Finns att kolla på här: https://www.twitch.tv/noctistv/v/58441799
De vann stort varje match och ofta utan att dö en enda gång. Så till viss del är det iaf skillbaserat, hur det är när bra spelare möter varandra vet jag inte och det är väl då man faktiskt får se hur högt skilltaket är.

Gauss Cannon och Demonen är ju power-ups, så det är meningen att de ska vara OP, som Quad Damage i Quake, det är ju de man slåss om att få precis som Armors. Noctis kallade Gauss Cannon för "4 free kills" för den har 4 skott. Är väl lite som Redeemern i UT.

Men annars så känns det som att de satsar på att göra en ganska casual multiplayershooter och inte något som skulle kunna bli en e-sport.

Skrivet av KoP:

Kräla på golvet när man spelar ett spel? Nej tack. Spelet i övrigt verkar inte vara så väldans upphetsande utav det man sett ifrån det.

Den moderna människan krälar alldeles för lite på golvet för att det ska vara hälsosamt!

Skrivet av Struggle:

Det är väldigt kul att du klipper bort stora delar av citatet, för att det passar ditt ändamål. Som svar på det kommer antagligen, "det blir för långt". Men för all del.

Jag klippte inte bort för att det ska "passa mitt ändamål" utan för att det inte hade någonting att göra med det vi diskuterade, vilket var om Donald Trump har sagt rasistiska uttalanden eller inte. Det är lättare att se vad jag svarar på om jag inte citerar hela texten i en klump.

Skrivet av Struggle:

Men,så att säga att Svarta är dåliga på att räkna pengar, eller att lathet är ett karaktärsdrag hos Svarta är inte att fylla i checkboxen för vad rasism per definition är?

Nu stod det där i en bok som någon skrivit om Donald Trump. Vem vet om han verkligen har sagt det.

Skrivet av Struggle:

Spelar det egentligen någon roll om han sa det för 30 år sedan? Han har ju uppenbarligen inte förändrat sin syn. Har du lyssnat på några av debatterna alls? Om inte, de finns över hela nätet. Vill du ha det kort och gott för dig passar Youtube, med många klipp som samlat diverse uttalanden.

Att han sa japs för 30 år sedan borde enligt mig vara en non-issue. Det tyder väl mer på att det var så man pratade i hans kretsar än att han skulle hysa några rasistiska tendenser. Jag har sagt Zigenare ibland istället för Romer för att jag tycker det är fint, även fast man "ska" säga Romer. Big deal.

Skrivet av Struggle:

Men nu är det ju så också att du bestämt dig för att han inte är någon rasist, och gör ingen egen faktagrävning eller liknande efterforskning heller, då du är ju så oinsatt i ämnet? Så vad som än sägs, eller kommer komma fram kommer du bemöta med samma svar, han är helt enkelt grov i munnen. Vad jag inte förstår är varför du ens frågar om du redan förutbestämt vad du tänker svara?

Jag har inte "bestämt mig" för att han inte är någon rasist, är mer du som har bestämt dig för att han är det utan att kunna visa några som helst bevis för det(enligt mig då). Jag har googlat runt lite och kollat på några youtubeklipp men inte hittat något rasistiskt och det verkar ju inte ni göra heller.
Jag har inte redan förutbestämt vad jag ska svara. Jag frågar ju för att jag vill veta om han sagt något rasistiskt eftersom folk kallar honom för rasist.

Skrivet av Struggle:
Skrivet av mapamapa:
Skrivet av Struggle:
Skrivet av mapamapa:
Skrivet av Shimo:
Skrivet av Skelögd:
Skrivet av crulltan:
Skrivet av mapamapa:

Vad är dåligt med Trump som president? Han verkar vara ganska poppis.
/ en som inte är insatt i amerikansk politik alls

1: Han är rasse

Vill du höra fler?

Antar att det är därför han har massvis av latinos och svarta som arbetar för honom....

Att vara emot Islam är inte rasism eftersom Islam är en religion.

Han är inte rasist för att han hetsar mot islam. Han är rasist för att han kallar mexikaner för brottslingar och våldtäktsmän.

Googlade, är det detta du menar?
http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/151229160801-mexi...

Konstigt formulerat, men ser inte hur det skulle vara rasistiskt...

Sluta Trolla, eller kom ut och säg att du stödjer Trump istället för att hålla på och dividera. För nån av de punkterna vill du få fram.

Nä jag är seriöst intresserad om han verkligen säger rasistiska saker för det låter inte logiskt att han fortfarande skulle kunna vara populär isf.
Min poäng kanske är att folk ofta gör det väldigt lätt för sig när det kommer till politik.
"Trump är dålig för att min kompis sa att han var rasist, min kompis läste det i någon tidning". Typ den nivån.

Några Få Citat Som Herr Trump Yttrat

Använda ord som "Japs" är i USA i likhet med att använda ordet "Spicks" på Italiensk-Amerikanska medborgare.

Att säga extremt sterotypiska saker som att inte vilja ha "Svarta" som räknar hans pengar utan bara Judar, är överlag ganska stora övertramp.

Sååå inga rasistiska saker alltså. Sa japs för nästan 30 år sedan.. Verkar bara vara grov i munnen.

Skrivet av Struggle:
Skrivet av mapamapa:
Skrivet av Shimo:
Skrivet av Skelögd:
Skrivet av crulltan:
Skrivet av mapamapa:

Vad är dåligt med Trump som president? Han verkar vara ganska poppis.
/ en som inte är insatt i amerikansk politik alls

1: Han är rasse

Vill du höra fler?

Antar att det är därför han har massvis av latinos och svarta som arbetar för honom....

Att vara emot Islam är inte rasism eftersom Islam är en religion.

Han är inte rasist för att han hetsar mot islam. Han är rasist för att han kallar mexikaner för brottslingar och våldtäktsmän.

Googlade, är det detta du menar?
http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/151229160801-mexi...

Konstigt formulerat, men ser inte hur det skulle vara rasistiskt...

Sluta Trolla, eller kom ut och säg att du stödjer Trump istället för att hålla på och dividera. För nån av de punkterna vill du få fram.

Nä jag är seriöst intresserad om han verkligen säger rasistiska saker för det låter inte logiskt att han fortfarande skulle kunna vara populär isf.
Min poäng kanske är att folk ofta gör det väldigt lätt för sig när det kommer till politik.
"Trump är dålig för att min kompis sa att han var rasist, min kompis läste det i någon tidning". Typ den nivån.

Skrivet av Shimo:
Skrivet av Skelögd:
Skrivet av crulltan:
Skrivet av mapamapa:

Vad är dåligt med Trump som president? Han verkar vara ganska poppis.
/ en som inte är insatt i amerikansk politik alls

1: Han är rasse

Vill du höra fler?

Antar att det är därför han har massvis av latinos och svarta som arbetar för honom....

Att vara emot Islam är inte rasism eftersom Islam är en religion.

Han är inte rasist för att han hetsar mot islam. Han är rasist för att han kallar mexikaner för brottslingar och våldtäktsmän.

Googlade, är det detta du menar?
http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/151229160801-mexi...

Konstigt formulerat, men ser inte hur det skulle vara rasistiskt...

Skrivet av crulltan:
Skrivet av mapamapa:
Skrivet av crulltan:
Skrivet av mapamapa:

Vad är dåligt med Trump som president? Han verkar vara ganska poppis.
/ en som inte är insatt i amerikansk politik alls

1: Han är rasse

Vill du höra fler?

På vilket sätt är han rasse?

http://blogg.vk.se/wp-content/uploads/oldblog/2873/images/ras...

Okej, vad har han sagt som är rasistiskt? Känns konstigt om en person som säger rasistiska saker kan vara så populär i ett land som USA.

Skrivet av crulltan:
Skrivet av mapamapa:

Vad är dåligt med Trump som president? Han verkar vara ganska poppis.
/ en som inte är insatt i amerikansk politik alls

1: Han är rasse

Vill du höra fler?

På vilket sätt är han rasse?

Vad är dåligt med Trump som president? Han verkar vara ganska poppis.
/ en som inte är insatt i amerikansk politik alls

Skrivet av Rh3nium:

Egentligen hade jag tänkt köpa på PS4 - DS är ju mera ett konsol spel. Men Steam har ett erbjudande inkl. Steam kontroller som är ganska frestande.... suck. First world problems....

Bättre på PC, dubbla FPSen.

Efter att ha kollat på streams så har min hype nästan helt dött så det var nog ett misstag av mig.
Tycker fortfarande det känns som att ingen av uppföljarna ens varit i närheten av att få till en lika häftig och varierad värld som i första Dark Souls(spelade inte Demons Souls).

Hur Undead Burg/Parish var uppbyggt med alla gångar och alternativa vägar som tog en runt i världen, den magiska och skimmrande skogen, Sen's Fortress som kändes som ett Zeldatempel och hur man tog sig längre och längre ner mot helvetet i princip. Först genom The Depths, sen genom Blighttown(mitt favoritområde, inga fps drops på min pc), förbi Queelag till Demon Ruins och Lost Izalith. Och om man hittade den hemliga vägen kom man ännu längre ner till Ash Lake, den absoluta botten av världen. Så häftigt.
Sen häftiga områden som Painted World of Ariamis och Tomb of the Giants...
Det var liksom något nytt med varje område och inte bara ännu fler fiender som man måste ta sig förbi.

Skrivet av Gesturr:
Skrivet av mapamapa:
Skrivet av Gesturr:
Skrivet av mapamapa:

Visst kanske det funkar att sätta kameran på en sådan plats att den ser mer eller mindre hela rummet men frågan är hur pass precis trackingen blir. Mannen i videon använder ju t.ex. inte motion controllers. Svårt att veta hur bra den egentligen trackar.

Vad menar du med att det inte är så talande att ha en trissa för den lilla klick som spelar VR? Att ha den i en trissa är ju ett bra sätt att bli av med kabeln. Om man är beredd att lägga ner ganska många tusenlappar på VR vill man väl ha en så bra upplevelse som möjligt.

Det saknas ingenting för room scale, du sa att det kommer senare. Room Scale kräver inte kontrollerna, och kontrollerna kräver inte room scale. Det kommer till exempel vara möjligt att ha spelupplevelser där du sitter på en stol framför datorn och leker med kontrollerna. Likaså finns det upplevelser där du kan gå runt i ett rum och kolla på saker utan någon särskild interaktion (eller interaktion med Xbox-kontrollen/remoten då). Trackingen är 1:1 och anses av de som har testat vara väldigt precis ("nailed", har flera recensenter sagt), så jag vet inte vad du får det ifrån.

Prototyper av touchkontrollen har ju trackats framgångsrikt på mässor och nu håller de dessutom på att finputsa kontrollerna ytterligare, så att det skulle vara /svårt/ att veta håller jag inte med om.

Jag menar att det är en liten klick som pungar ut pengar för VR, en ännu mindre klick som röjer ut ett helt rum för att köra VR i, och en ännu mindre klick som gör ingrepp i huset (typ att montera kabeltrissor i taket) för att köra VR. Alltså är din specifika situation och inställning inte representativ för hur Vive kommer att mottas av massorna.

Klart det saknas grejer för (bra) roomscale. Man får ju inte med några Lighthouse-liknande saker med Riften som kan tracka hela rummet. T.o.m. I klippet där han hade ställt Riftkameran på en stege så tappar den ju trackingen.
Klart roomscale inte kräver kontroller och kontroller inte kräver roomscale men hur pass precis blir trackingen av kontrollerna med oculuskameran om man befinner sig ett par meter bort bortvänd från kameran? Förmodligen tappar den bort kontrollerna helt.

Man behöver inte röja ut ett helt rum, man behöver endast ha ett par meters yta för att kunna gå runt.
Om man köper VR för att kunna ha en Roomscaleliknande upplevelse så ser jag inte varför man inte skulle göra upplevelsen så bra som möjligt genom att t.ex. fixa upp sladden i en trissa.
Tror verkligen inte folk kommer punga ut med 8-10 tusen och sen skriva arga inlägg på nåt Viveforum om att sladden är i vägen när de går runt i VR. Det kommer förmodligen skapas trådar som "Hur gör ni på bästa sätt för att få undan sladden". Spel som Budget Cuts kräver ju mer eller mindre att man står upp och kan ducka och liknande.

Du trackar ju hela rummet med kameran/kamerorna till Rift. Trackingen i klippet funkar bra (om än inte perfekt) med EN kamera och du får en till kamera att sätta på andra sidan (om du vill ha en sån upplevelse) om du köper Touchkontrollerna. Det är som att säga att Vive tappar trackingen om du bara sitter med en Lighthouse framför. Det är irrelevant eftersom du kommer att ha 2 st i en sådan situation.

I det här klippet är trackingen av Touch väldigt precist och det är från oktober förra året. Kontrollerna kommer som bekant att ha ca 1 år extra utveckling i bagaget sedan dess: https://www.youtube.com/watch?v=dbYP4bhKr2M

Visst räcker det med ett par meter, men då försvinner ju ytterligare en anledning att skaffa Vive då Lighthouse har nån meter extra trackinglängd. Poängen är att det är en bökig uppställning, det är inte som att slå på fjärren och sjunka ner i en soffa utan det är fler moment innan du börjar spela vilket är palligt, därav kommentaren om dammsamlande joysticks och rattar i folks garderober.

Folk pungar ju bevisligen ut 9k+ för Vive utan att ens ha testat den eller jämfört den mot Rift, så varför skulle det inte kunna bli så att folk tröttnar på kablaget eller tröttnar på room scale-aspekten av det hela?

Budget Cuts ser ut som nåt som är häftigt att testa för att ha testat det, kanske visa några kompisar, men det är knappast något omvälvande som man kommer vilja spendera åtskilliga timmar i när man ska game:a. Spelet i fråga kommer ju dessutom till Rift när Touchkontrollerna släpps.

Tror även att tidiga adopters av Vive kommer tråna lite när Riftarna kan sitta och göra tummen upp, peka finger, göra high-fives etc med sina kontroller. Det har ganska stora implikationer för typen av spel man kan göra.

Så Oculus Rift kan göra allt som Vive kan göra fast den är 2-3 tusen kronor billigare, har snyggare design och bättre kontroller(när de släpps), varför i helvete skulle man köpa Vive?