Inlägg av Scatterbrain

Inlägg som Scatterbrain har skrivit i forumet

En fråga, med risk att framstå som korkad: Skulle detta innebära att det går att spela dessa spel på PS5-konsolen (genom någon Steam VR-app), eller skulle det snarare möjliggöra PSVR2-kompatibilitet till en dator? Ser extremt positivt att kunna spela fler spel till min PSVR2 men min nuvarande PC skulle definitivt inte orka driva några VR-spel så jag hoppas på det förstnämnda.

Skrivet av Axelron:

Varför är det en dålig grej? Alla har ej lust och/eller möjlighet att köpa varje generation. Det är väl en positiv sak för konsumenter att kunna använda konsolen en längre period även om företaget släpper en ny?

Jag tror det handlar om att man ser den föregående konsolen som en teknisk bromskloss. Ska de nya spelen till ”Switch 2” också kunna rulla hyfsat på Switch kan ju inte hårdvaran i den nya konsolen nyttjas till fullo. Precis den utmaning Microsoft står inför med Series S/X.

Samtidigt har jag full förståelse för att man inte vill gå miste om de pengar de drar in på att förse dessa åtskilliga miljoner Switch-ägare med nya spel.

9/10 för min del (satte även bonusfrågan). Kunde inte komma på apans namn. 🙈

Det finns så otroligt många bra spel i serien. Jag är svag för Ocarina of Time och Wind Waker, samtidigt tycker jag A Link Between Worlds är en riktigt fin liten pärla. Dessutom har jag bäst nostalgiska minnen från Legend of Zelda till NES.

Men BÄST är Breath of the Wild. Det tog originalets frihet till nya höjder och har en helt magisk värld att förlora sig i. Tears of the Kingdom har stor potential att peta ner BotW från tronen så jag väntar med spänning på det nya spelet. Bara 43 dagar kvar!

Directen hålls imorgon onsdag och inte på torsdag som det står i artikeln.

Nu lär vi väl få lite mer gameplay-info om Zelda: Tears of the Kingdom. Har lyckats tappa mycket hype sedan första teaser trailern det vore kul om man kan återfå lite hype nu!

Det ska bli väldigt trevligt att få prova på PSVR2. Har också en bokning (bundlen med Call of the Mountain) som förhoppningsvis dyker upp på releasedagen. Jag har även RE8 och No Man's Sky som blir trevliga att prova på. Det är inte långt kvar nu!

Skrivet av Molotov:

Förbokat och klart (PSVR2 + Horizon) sen dag 1.
Residen Evil Village ligger här hemma och väntar också, orört.

Roligt för dig att du inte spelat spelet innan! Innan jag köpte Village funderade jag på om jag skulle avvakta tills en eventuell VR-version skulle dyka upp i framtiden, men tyvärr kunde jag inte stå emot. Ser ändå fram emot att spela om det!

Vad härligt att höra att många är peppade! Kommentarsfält till VR-relaterade nyheter brukar annars ofta vara besudlade med diverse negativa kommentarer.

Som VR-fantast är jag otroligt peppad på PSVR2. Bundlen med Call of the Mountain är förbokad men RE8 kommer nog ändå spelas först. Hoppas på en PSVR2 version av RE7, det spelet var helt makalöst i VR. 😅

Som barn var det Nintendo som gällde och jag hörde bara om Sonic från de coola killarna på skolgården. En gång följde jag med och hämtade min storebror hos sin kompis (som var en av de coola killarna) och väl inne på hans rum blev jag golvad när jag såg Sonic rusa fram på Chemical Plant Zone i Sonic the Hedgehog 2. Snabbt, coolt med tuff musik blev jag blixtförälskad.

Tyvärr hade jag inte råd till en Mega Drive utan fick vänta till Dreamcasten släpptes innan jag själv fick styra Sonic för första gången i Sonic Adventure. Det var fullständigt magiskt!

Ett riktigt bra spelår för mig. It Takes Two, Psychonauts 2, Metroid Dread och Resident Evil Village var alla fyra helt fantastiska. Dessutom betade jag av backloggen en del, där Resident Evil 7 (i VR!) och Superliminal stack ut lite extra.

Till råga på allt fick jag äntligen mitt efterlängtade spelrum i källaren med min nya LG CX-tv och nytt fräscht surroundsystem. Det bästa spelåret sedan 2017!

Vad roligt att så många är positiva inför spelet! Jag har inte hunnit testa demot men eftersom alla verkar positiva ska jag kanske vänta på fullspelet.

Skrivet av HerrWass:

Varken lirat ettan eller tvåan. Behöver man vara orolig för att man inte fattar handlingen eller är det bara att lira som vanligt och vara glad?

Från huvudmenyn kan man titta på en mycket kort recap för Shenmue 1 och 2. Men tvivlar på att man kan hänga med i svängarna där om man är ny. Det finns bättre recaps på YouTube. Men egentligen bör man ha spelat (och uppskattat) dem själv för att kunna få ut något av trean tror jag.

10/10 - Du är en sann hjälte, och mer än redo för Zelda: Link's Awakening-comebacken

Äntligen ett quiz för mig. Min första fullpottare!

Skrivet av Godofcheese:

Ja, det är ett medvetet designval men det är extremt distraherande när man spelar.
Kan se coolt i screenshots, men inte i flytande gameplay

Får testa imorgon och återkomma med egna intryck. Har inte hört någon annan nämna det som ett problem så jag blev lite förvånad när du skrev det.

Skrivet av Godofcheese:

Spelet i sig är rätt bra
Men det lider av konstiga prestanda problem och konstig screen blur på sidorna av skärmen.

Ibland så får man lida lite när man får spelet hem en dag tidigare än väntat
Kommer troligen en day 1 patch eller något

Screen blur-effekten du skriver om känns som en medveten estetisk effekt från Nintendos sida. Jag tycker det ser riktigt fint ut med oskärpan!

Skrivet av PontusT:

Att hoppa in i sitt skepp och flyga upp från en planet och se den nu mindre och mindre i vr är mäktigt. Synd att kontroller när man flyger i vr är katastrof! Konceptet är bra, riktigt bra. Men utförandet är däremot riktigt illa tyvärr. Tanken är att man med sina "händer" tar tag i styrspakarna, sen ska det s simulera att man håller i spakarna. Men de e så känsliga, och man hamnar i fel vinkel hela tiden så man spenderar tiden i skeppet med att hitta rätt grepp så att säga. Sen minsta lilla rörelse kan skicka iväg skeppet i oväntade riktningar.

Jag har hört klagomål från flera håll gällande flygkontrollerna i VR, men jag tycker det funkar perfekt. Men upplever man som du att de är för känsliga läste jag att man kan justera detta.

Är på det hela nöjd med VR-upplevelsen hittills, förutom den extremt undermåliga grafiken (kör på PSVR). Hoppas på en PS4 Pro-patch som kanske kan förbättra lite grann i alla fall.

Skrivet av Vamp:

Ingen renodlad remake kanske, men jag vill ha ett 3D Mario med fokus på att ta sig i mål. Inte leta efter dolda objekt. Inte samla stjärnor. ”2D” banorna i Super Mario Galaxy var fantastiska.

Nu måste man förvisso till viss del leta dolda stjärnor i det, men Super Mario 3D World till Wii U är nog det närmsta man kommer din beskrivning i dagsläget. Varje bana slutar med en klassisk flaggstång.

10/10 - var dock lite osäker på antalet goombas. Kul att få användning för sina Mario-kunskaper för en gångs skull!

Har aldrig provat Samorost men Machinarium är ett av mina favoritspel i peka-klicka-genren. Jag älskar pusselplattformare dessutom, så detta blir ett definitivt köp. Riktigt trevliga nyheter!

8/10. Svarade fel på antal pokerspel (trodde bara det var två) och debutspelet där jag trodde Strong Bad var deras första episodbaserade. Har diggat Telltale från start, även om de haft en del formsvackor.

Hade hoppats på att Telltale skulle ge oss mer av Sam & Max och Monkey Island, och även om chanserna sjunkit för varje år var ju nedläggningen spiken i kistan. Trist!

Jag gillade verkligen deras säsonger med Sam & Max, även Tales of Monkey Island. Rent gameplaymässigt ligger de i topp. Däremot är ju första säsongen av The Walking Dead det klart bästa rent story- och berättarmässigt. The Wolf Among Us och Tales from the Borderlands var också riktiga höjdare.