Inlägg av Rwaat

Inlägg som Rwaat har skrivit i forumet

Bra tillfälle att handla då! Tvivlar inte på att det kommer återhämta sig under närmsta tiden.

Viktreducerad datormus?
Känns mer och mer som att datortillbehörs tillverkarna sneglar på motorsporten för designen på deras produkter men till vilken nytta?

Idag är ju datorstolar som skall efterlikna racingstolar omåttligt populära och varenda streamer och hobby spelare sitter i en. Men stolarna som man snott designen från har ju aldrig varit tillverkade för komfort. Racingstolar har ju den designen just för att förare/passagerare skall sitta fast i stolen utan att glida runt. Samt att tillsammans med ett 4/6-punkts bälte få en högre säkerhet vid en kollision jämfört med ett vanligt bilsäte och 3-punkt bälte.

Likaså så är hålborrade chassi och karrossdelar inget ovanligt på en motorsports-bil. Allt för att spara vikt och här uppfyller ju hålen en funktion.

Men en "hålborrad" datormus? De flesta dyrare möss och ju utbytbara vikter just för att man skall kunna justera upp vikten efter sin personliga preferens. Men vad skall en viktreducerad mus göra för nytta?

Jag tycker att det känns som att man tar mer och mer inspiration från motorsporten för att "det är häftigt", men har det egentligen någon som helst vettig funktion?

Intressant tråd. Tänkte dela med mig av min erfarenhet kring Souls spelen.
Passande nu när "originalet" fyllt 10. (För sin EU release)

Så jag hittade Demon's Souls någon månad innan det hade sin release här i EU. Det här var väl typ under den tiden då Quick time events blev ett ganska vanligt förekommande och jag som i tonåren inte gjorde mycket annat än att spela, var ganska trött på det generella handhållande som de flesta spel höll på med. Få spel gav någon riktigt form av utmaning och jag som dessutom var(/är) en riktig RPG nörd föll direkt för spelet. Någon enstaka video på youtube och det bara klickade.

Jag beställde hem ett PS3 samt Demon's Souls Black phantom edition(!!) och började plöja, ganska lagom till sommarlovet vill jag minnas. Efter Demon's souls så började ett ordentligt plöj av alla "souls" spel from software släppte, fram tills Dark souls 3 under 2016. Jag spelade knappt något annat, (bortsett från diverse multiplayer spel) så jag har i princip "missat" varenda storspel [som är singleplayer] under de 6 åren.

Däremot så efter Souls har jag insett att det jag gillar med RPGs; är att få skapa min egna karaktär, skaffa/bygga/uppgradera vapen och rustningar, helst i en medievel fantasy värld och det faktum att jag egentligen inte bryr mig om story eller att integrera med NPCer. Jag vill ha ett grymt strids system och gedigna bossar som inte dör på 20 sekunder. (Även om många i Souls spelen gör detta när man spelar någon lite starkare build) Så efter Souls, som jag spelat igenom otaliga gånger och som går att spela med så olika typer av karaktärer så har jag väldigt svårt att uppskatta "vanliga" RPGs.

Jag har varken lyckats ta mig igenom The witcher 2 eller 3, eller något utav de nu många grymt bra "cRPG"s som släppts de senaste åren, (Pillar's of eternity, Divinity, Torment etc) ingen av dessa gav mig det som Souls gjorde under de åren jag nördade de spelen. Även om jag såklart förstår att de är andra typer av RPG spel, så hittar jag inget som ger mig det som Souls gjorde och det värsta är att jag inte riktigt längre uppskattar souls, spelade inte igenom 3an förens här förra året då jag tvingade mig själv till det. Jag har helt enkelt lagt för många timmar i spelen, men tyvärr bleknar också allt annat jag provar i jämförelse. Så som någon annan skrev "Frågan är bara om resan är värd det i slutändan", för mig är svaret egentligen: Nej...

Jag och tjejen gillar skräckfilmer/serier, så för oss blev det som så att jag började spela Little Nightmares vid tvn och hon satt och tittade när jag spelade. Var lika mysigt som att se på film tillsammans men roligare för mig som fick spela samtidigt. Hon ville aldrig prova själv men kunde själv pusha för att "vi" skulle spela då hon tyckte det var spännande och intressant.

Så om hon nu gillar krim/mysterium så sätt dig själv och spela med henne bredvid. Hon kanske fastnar för storyn. Hon kanske aldrig kommer sätta sig själv och spela, men på så sätt så kan du ju i alla fall dela ditt intresse med henne.

0:44 i trailern så står det att expansionerna kommer med 😁

Skrivet av anon_326145:

Tack för tipset!
Nej vi äger ingen Playstation 4 så det var bara funderingar kring just Playstation 3 som jag hade.
Intressant det med smartphones som du nämner, hade ingen aning om det, men precis som det du nämner med knappar, så föredrar jag knappar framför att spela spel på något annat sätt.

Är ju dock möjligt att koppla ps dossan till mobilen också och således enbart använda mobilen som skärm. (Bra när inte tvn är tillgänglig)

Finns det någon som faktiskt tycker att "bullet-sponges" är kul och bra speldesign? Likt The Devision ser det ju ut som att man måste skjuta 5st mag, samtidigt som en polare spamar granater och en annan står i melee och bara slår och slår, för att få ihjäl en fiende...

Personligen har jag aldrig gillat det och förstår inte att spelutvecklare tycker det verkar rimligt och således vore det kul o se om någon faktiskt gillar detta?

Jag försöker bara leva under en sten.
Efter att jag spelade igenom Demon's Souls när de väl släpptes här i "väst" och Dark souls sedan var på gång, så undvek jag helt enkelt allt som hade med Dark souls att göra, jag visste redan innan att jag skulle älska det, men ville gå in helt blind.

Är man inte allt för dator och mobil beroende så brukar det inte vara några problem att hålla sig undan spoilers. Och dyker det sedan upp ett spel jag inte vill ha spoilat i tex en "Top 10 games" video, så pausar jag bara och hoppar förbi den delen i videon

Är inte detta väldigt fel-vinklat? Som i princip alla andra MMOs så måste man betala för den nya expansionen om man vill ta del utav denns innehåll. Samt såvida inte jag missade något så de dom höjde powerlevel på som högst var Leviathan raiden som gick från 270 till 300 i powerlevel, vilket du kan/kunde få i grundspelet.

Skrivet av Rwaat:

Så man ska alltså INTE bygga om Göteborg, som artikeln antyder? Utan man ska bara flyga runt och leta kistor?

Ursäkta menade självfallet Rubriken och inte Artikeln.

Så man ska alltså INTE bygga om Göteborg, som artikeln antyder? Utan man ska bara flyga runt och leta kistor?

Rubrik: "Valve stänger Steam för P12:or"
Slutet: "De som hoppades slippa så kallade P12:or i CS kommer därför att bli besvikna"

Aftonbladet rubriker??

Skrivet av tricky:
Skrivet av Bennii:
Skrivet av tricky:

Den där buggen stötte jag på hela tiden när jag försökte ge mig på snipeande i bf1-betan...

Är du säker på att du inte siktar dåligt? Den enklaste förklaring är ofta närmast sanningen.

Skrivet av TheConsul:
Skrivet av tricky:

Den där buggen stötte jag på hela tiden när jag försökte ge mig på snipeande i bf1-betan...

Mer troligt att du inte hade koll på projektilbanan då jag och de jag spelade med inte upplevt några problem, detta på ps4 då.

Mest troligt att ni inte begriper sarkasm

Du kan inte använda sarkasm sådär i text. Omöjligt att veta om du är seriös eller ej.

Nya UT har ju walljumps och dodgejumps. Vad är detta missat?

Själv tycker jag multiplayern är riktigt vettig. Körde DLC banorna nu inatt och de har verkligen lyckats med att göra intressanta banor. Den nya pistolen var också ett välkommet tillägg, men minan känns något för stark.

SÅ de har släppt trailern, men vi fick inte se det via streamen för bara någon timme sedan?....

Skrivet av Svinfet:
Skrivet av kaealy:

Skönt med Steams refund system, kan de inte släppa skit längre.

ännu bättre alternativ är att inte köpa nåt förrän man vet att det är bra

Väldigt svårt att veta om det är bra utan att ha spelat det, vilket man enklast gör genom att köpa spelet.. paradox

Koei Tecmo visar upp ny trailer för Attack on Titan

Serien var grym, men spelet såg inget vidare ut xD

Håller helt med om att Chronicles X var väldigt enformigt, men det går inte att förneka att det var en väldigt vacker värld dem lyckats skapa. Så att de hjälper till med zelda ser jag bara som ett stort +