Inlägg av anon18948

Inlägg som anon18948 har skrivit i forumet

Hur man gör ett spel för "next gen" Xbox One.
1) Dra på en massa grafik så det ser "next gen" ut
2) Upptäck att spelet går i 10fps
3) Dra ner upplösning och grafik och kör 720p@30 fps
Grattis, nu har man ett "next gen"-spel som kör i samma upplösning och framerate som många spel på en maskin från 2005 gör.

Skrivet av DonGrif:

Hur många ser egentligen någon större skillnad på 720p och 1080p?

För mig spelar upplösningen ingen större roll i spel. Igår spelade jag ett nytt äventyrsspel, The Blackwell Deception, och upplösningen ligger där på 640x480 men det påverkar inte spelet negativt för det. Riktigt trevligt spel.

När jag ser på film däremot vill jag gärna ha så bra upplösning som möjligt.

Det är mycket enklare att se låg upplösning i spel än på film. Så om du vill ha så hög upplösning som möjligt i film, men det spelar ingen roll i spel går det inte riktigt ihop.

Skrivet av PcGamer:

Guerilla har även släppt en video från spelet som man kan ladda ner här.

"Please use a video player with hardware acceleration when viewing the footage. We recommend Windows Media Player for Windows users

Jag gillar MPC-HC på PC som fungerar utmärkt till allt.

I övrigt bör man ladda ner videon om man är det minsta intresserad av Killzone SF till PS4. Den visar rätt så exakt hur spelet kommer se ut i multiplayer med video i 1080p, 60fps, 60Mbit/s H264 video.

Nvidia har precis släppt en video och bilder, en del i 4K-upplösning av hur det kommer se ut på PC som bäst.

http://www.geforce.com/whats-new/articles/assassins-creed-iv-...

Lite underligt är det att de visar en jämförelsevideo i 720p när PS4-versionen av ACIV är i 1080p vilket är en av de stora fördelarna.

Skrivet av ELF:
Skrivet av Johan Olander:

Jag är inte helt nöjd över att ha bytt till AMD just nu.

Är väl bara för dem att skapa något liknande?

AMD har redan detta i båda nya konsolerna. De spelar in en snutt i realtid så kan man trycka en knapp och ladda upp det. Synd bara att de inte implementerat det på PC (än).

Rimworld kanske?
http://www.kickstarter.com/projects/tynansylvester/rimworld
(avklarad Kickstarter)

Skrivet av slartibartfast:

Så tänkte ni att vi skulle få hög upplösning i den nya generationens spel? Tror ni att det kommer hända i NÄSTA generation av sitta-i-soffan-och-spela-på-tv-spel?

Tänk igen.

Nästa generation i soffan och hög upplösning? Tja, jag funderade på att köpa en mellanklass Steam Machine för runt 5000:- och den tror jag klarar 1080p på alla spel. Motsvarande en billig gaming-PC.

Skrivet av Ricecracker:

http://www.digitaltrends.com/home-theater/720p-vs-1080p-can-y...

Generally speaking, if you sit more than 10 feet away (3 meter) from your TV, and your display isn’t bigger than 50 inches diagonally, you won’t be able to tell the difference between 720 and 1080

Alltså Nej för min del (40 tum och ca 3 meter ifrån tv:n).

Det är en enorm skillnad på film och spel. Film är väldigt mjuk i sig och inte lika känslig för uppskalning. Spel är extremt skarpa och skapar också aliasing, uppskalning gör att de upplevs som suddigare.

För min del är det extremt lätt att se uppskalad 720p i spel.

Skrivet av Johan Olander:

Innan vi alla drar ihop ett lämmeltåg, så tänk på att detta fortfarande är ett rykte.

Artikeln borde korrigerats enligt vad jag skrev ovan. //Herr Petig

Skrivet av borotroth:

Ursäkta att jag frågar, men exakt vad är det som gör spelet trasigt då?

Bara för att nämna ett par saker:
AI till stor del extremt passiv och väldigt enkel att slå på kampanjkartan på högsta svårighetsgraden. AI klarade inte av att sköta sitt rike (städer med -100 och revolter konstant). AI som kruppar totalt i strider, speciellt de med "capture the flag" vinster.

Massor av buggar, såna de skulle ha fixat om inte spelet släpptes alldeles för tidigt av Sega/CA. Några av dem är fixade nu, läs fina patch notes här: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_Notes

Enligt ryktet är det Alien: Isolation (inget plural "s").

Skrivet av Johan Olander:

Rätt många säger att sill är jättegott också. Vi tycker, tänker och gillar olika. Det är det som gör oss till människor.

Sill är gott.

Men när det gäller Rome II så tycker jag FZ:s recension saknar kritik av bristfälliga områden spelet faktiskt har haft och fortfarande har. Att en recensent gillar något som andra inte gillar är en sak, men att tycka något som är trasigt är toppenbra är inte lika ok.

Spel måste ha flera svårighetsgrader. Bara en nivå för att passa de som inte klarar av motgångar och repetition är inget vidare för oss som gillar utmaning. Nej, det behövs även svårare nivåer som ofta kräver omspelning tills man förstår vad som krävs, eller vad man gör för fel.

Skrivet av Bobbey:

De fixar sina spel med förstaexpansionen, tror de helt enkelt har för mycket i sina spel för att de ska kunna få dem att vara optimerade.

Om man tittar tillbaks på Empire så fixades det så det blev ok ungefär 6 månader efter release. Napoleon släpptes ett år efter release.

Att fixa så många grova problem tar tid, att släppa patchar varje vecka för att lugna folket, liknar jag med bröd och skådespel.

Laddade in spelet igen och ingen av patcharna har ökat prestandan överhuvudtaget. Jag har bara mätt med inbyggda testet, så det är strider enbart förstås. Det har fortfarande zombiesoldater (saknade ansikten som inte laddats in).

Skrivet av baggso:

hade du läst mer i tråden hade du fått svaret på din fråga

Ja, såg att du sväljer allt som Microsoft trycker i dig.

Skrivet av baggso:

det här w8 hatet är så sjukt överdrivet.. det är som att alla är som Agda 85 som inte kan navigera sig runt i datorn utan en startknapp, eller så har jag en märklig uppfattning om "standard användaren"

Varför skulle jag vilja ha Metro som ett extra pålägg när jag bara kör desktop applikationer? Att få en start-meny som tar upp hela skärmen när det går utmärkt att göra samma sak från en start-meny som bara tar upp en marginell del av skärmen.

Sitter du verkligen och kör Metro-appar på Windows 8 på din desktop? Kollar väder och läser e-post på hela skärmen? Fint användande av ens 24" eller större. Kommentaren om Agda 85 låter mer som att du är beredd att svälja vad som helst som Microsoft pressar i dig.

Microsoft är helt fel ute när de försöker trycka in Metro på desktop. Unifierat fungerar inte i alla situationer.

Skrivet av CFW:

Hat, så mycket hat för CA och SEGA. Tack till er båda för ert fokuserade arbete att totalt sänka PC-spel, ett eller två spel till så kan vi lika gärna avveckla all spelutveckling till PC.

Jag har börjat ogilla Sega. De pressar CA till för tidiga releaser för att boosta sina kvartalsresultat. Tidigare totalfiaskot med Aliens Colonial Marines också.

Skrivet av B-B-B-Banänäbrääken:

Är det sant?

Tänkte precis skriva att ånää, det där är inte ingame för så där ser det inte ens ut på min PC

Ändå ser PC versionen galet snygg ut, men det blir alltså ändå snyggare

PC-versionen är mycket snygg men modeller och annat i PS4/XBO är ytterligare ett snäpp upp. De lägger inte mycket krut på PC-konverteringen, men jag är glad att de släpper på PC oavsett.

Så snyggt är NBA 2K14 till Playstation 4

Ser otroligt snyggt ut. Synd att PC-versionen till NBA 2K14 baserades på 360/PS3 och inte nextgen versionen. Suck. Får vänta till nästa år för nextgen på PC.