Inlägg av Scream112

Inlägg som Scream112 har skrivit i forumet

Skrivet av justhitx:

Om jag förstått det hela rätt så har det framkommit information gällande Psn-grejen på spelets storefront på steam, i popup när spelet startat första gången och om inte annat i EULAn.

Känns som att man gör en höna av en fjäder när man ser 'motståndet' bland youtubers och vissa kommentarer, men det är ju inte helt olikt steam-publiken att blåsa upp allt till onödiga proportioner.

Har inte spelet ifråga, men jag skulle inte bli förvånad om det faktiskt stämmer att informationen fanns där hela tiden.

Nej men en till som inte vill sätta sig in i ett ämne innan man skall uttrycka sig nedlåtande mot de som kritiserar något.

Men så det är OK alltså att SONY valt att sälja spelet i 177 länder, där det blir otillgängligt när dom sedan kräver PSN konto? Eftersom PSN inte existerar i dessa länder, där man trots det valt att sälja spelet.

Men du läser, och förstår, alltid det finstilta? Alla EULA osv? Får jag skaka din hand?

Skrivet av Bojkott:

Kan ju alltid hoppas att de har lärt sig en läxa. Så onödigt att behöva slicka röven ren efter att ha skitit ner sig.

Sony eller Arrowhead?

Vem är det som slickar och vems röv?

Skrivet av pazu:

Så otroligt bra! Älskar att spelstudion stänger ner en efter en. Det finns tillräckligt med bra spel för en hel livstid och de enda nya spelen som är välkommna är från eldsjälar som har en unik idé. Alla andra gör bäst i att jobba med något mer givande för mänskligheten som att bygga ut elnätet. Love this!!!

nu har du postat detta i över 5 olika nyheter senaste tiden. när börjar det räknas som spam? och vad är mentalt fel på dig?

Skrivet av Issue:

Glöm inte att han älskar Sony också

Åh det förklarar ännu mer... men klart man kan vara fanatisk fanboy och narcissist samtidigt.

kollade nu hans profil och post-historik... du har rätt. han försvarar sony i allt, vått och torrt. påstår till och med att Sony är ett av de säkrare företagen och att dom INTE blivit hackade återkommande, och att folk "borde släppa det nu".... blir mörkrädd av sådan ignorans.

Sony har blivit hackade på olika sätt och vis, ca 9 gånger, samt senast 2023. Så ja... dom är ju inte ensamma, men att folk bara skall lita på ett företag blint utan något konkret skäl, känns långsökt. Speciellt ett som inte alls tänker "consumer first" när dom tar beslut som istället drabbar användarna negativt. men en del gillar ju att vara undergivna och få stryk.

Skrivet av almblad:

Kan förövrigt fortfarande inte köpa det där jag bor, även om nyheten har kommit om att de har tagit bort "kravet" tillsvidare på länkning av PSN konto.

Tycker det är konstigt att de tog bort att det krävdes en länkning från början, fixa problemet istället. Om de inte hade tagit bort länkningen så hade jag inte ens kunnat spela det från början.

När nyheten kom från Sony att nu var det dags och börja länka sina konton, var det första gången jag hörde det. Hade köpt spelet via HumbleBundle och där stod det inget om att en länkning av PSN var ett krav. Fick inte upp några notifikationer i spelet om PSN.

Tycker att informationsflödet både från Sony och Arrowhead gällande detta har varit jävligt dåligt, både borde vara mycket hårdare och tydligare på att vad som krävs. Visst, informationen fanns på Steams butiksida för Helldivers 2, men varför ska man in där och kolla när man redan har köpt spelet?

Tycker samt att Sony var lite tråkiga, de borde kräva PSN för spelet. Om de hade varit tydliga med att informera varje gång man loggade in om att det är ett krav på PSN, med det är på paus på grund av bla bla etc etc, så kanske folk inte hade varit lika sura. Sony kunde ge 1000 space bucks som en gåva om man länkade till PSN. Göra det mer intressant, Sony får lite, spelarna får lite. Kan Amerika trycka pengar så kan Sony trycka pengar i ett virtuell värld.

Många hissar flaggan och tror att de har vunnit, men varför ska Sony ge sig? Det gnälls i några veckor, och sedan kommer alla glömma bort det.

Hur som helst, förtroendet för spelt är tappat, kommer aldrig spela det här igen

Förstår dig helt. Och här är väl den stora skadan, en som väljer att inte återuppta spelet pga det som hänt. Tråkigt men sant.

OM du nu gillar spelet så mycket och haft kul med det, bör du försöka skilja på SONY och Arrowhead, där det är tydligt vem som ställt till det. Nu när dom backat, och du kan spela, så gör det (ifall du nu gillar spelet), däremot är det viktigt att man slår ifrån sig och visar tydligt när SONY eller någon annan försöker sig på liknande metoder, för det lär komma igen.

Jag tror inte dom kommer försöka tvinga till kontolänkning i Helldivers 2 igen, men kanske som ett alternativ. denna gången vann konsumenterna, och gillar man spelet så skall man ju såklart ändra sin recension på steam till positiv och fortsätta spela. allt annat vore konstigt.

Skrivet av Neverwild:

Sen kan Sony och Arrowhead skött det bättre men det är en annan sak.

"men det är en annan sak..."

ja fy den som klagar. då är du snabbt här och påpekar "det stod ju faktiskt redan, sluta gnäll"

det är ju EXAKT hur det är skött som folk klagar över.

Så vad är ditt (Sonys svar) på frågan om de som köpt spelet i 177 länder där PSN inte ens finns?

Eller de som köpt spelet i länder där PSN ENBART kan reggas via en playstationkonsol? Alltså måste dom som inte har en, gå och köpa en konsol för att kunna spela. Detta är exempelvis situationen i Ukraina.

"dom kunde skött det bättre men det är en annan sak"

Eller är det en annan sak? kanske är DET saken som det gäller?

Åter igen, SONY är de som gjort spelet tillgängligt i alla dessa länder, ingen annan.

En extra tanke, hade spelet sålt lika bra om det INTE gick att köpa i sådär över 3/4 av världens länder? Eller är det också en annan sak?

Skrivet av Neverwild:

Nu va det ju Arrowhead som stängde ner kravet pågrund av server strul.
Men med att det skulle komma tillbaka.

Det skulle varit låst på steam redan från dag ett självklart men tyvärr inte men det har löst nu.

vilken tur att vi har Sony Support här på forumet.

Då vet du också att det är Sony som har ALL kontroll över försäljning och distribution av spelet? Inte arrowhead som enbart är utvecklare. Alltså är det helt och hållet Sonys fel och tabbe, något som dom nu så snällt fick erfara konsekvenserna av.

Något mer vi kan få veta från dig som är så tajt med Sony som vi andra inte vet?

Och nej "alla spelare, all media" har inte rapporterat något dåligt, men du kanske inte konsumerar information från ställen där man rapporterar detaljerat så som flertalet youtube-kanaler med timmar långa videos för alla detaljer. HUR du än vrider på detta är det här en enorm tabbe, och enormt tapp för SONY och deras image. Du kanske inte håller med, men förändrar inte verkligheten.

Skrivet av Neverwild:

Varför kan inte folk skriva om sanningen istället för att utelämna saker.

Psn kravet fanns dag ett, det har stått i trailers, på spelets steam sida och pc spelare dag ett fick knyta psn.
Sen uppstod server problem så Arrowhead tog tillfälligt bort psn kravet men det kom ändå upp en popup att psn behövdes när folk startade spelet.
Typ alla klickade bort det och bara ignorerade det.

Men har alltid varit att det skulle komma tillbaka.

Sen när psn skulle komma tillbaka så upptäcktes det att på steam inte varit regionslåst vilket borde varit.

Arrowhead meddelande att dom får kolla upp med Sony hur dom som bor i dom regioner ska lösas.

Tyvärr så saknar dagens gamers någon form av behärskning och klarar inte av att vänta några dagar och se vad som händer.

Men med allt som skett så vet vi om att pc spelare inte läser ordentligt om vad som krävs.

Härligt med människor som dig, som älskar att vara bättre än andra och aldrig missar ett ögonblick att påpeka just det, hur dåligt informerade andra är, än vad du är.

Tills den dag då DU drabbas av att inte läst det undangömda, finstilta, så att något du trott varit självklart när du genomfört ett köp av produkt eller tjänst, senare ändras i efterhand retroaktivt, så att du står där och tvingas gilla läget.

Det har såklart aldrig hänt dig, för du är felfri och läser det finstilta, och kan ALDRIG bli lurad. Narcissist?

Men sicken tur ändå, att Sony har dig som inte kan se var och hur detta spektakel skötts fel eller dåligt av både Sony och Arrowhead (Mest Sony faktiskt som till och med ändrat det finstilta på sin egen hemsidas FAQ i EFTERHAND)

Finns flertalet jurister och advokater som har delat sina åsikter om det hela, där dom påpekar det faktum att ÄVEN om du försöker påstå något i finstilt, men ÄNDÅ erbjuden produkten till folk som senare eventuellt ej kan nyttja denna, så begår du avtalsbrott. Det finns också (speciellt inom EU) konsumentköplagar som SKYDDAR oss mot tvivelaktigt beteende, där man skall förvänta sig att en aktör agerar inom gott förtroende utan syfte att vilseleda, alltså att något som ej är förväntat, även om nämnt i finstilta men inte tydligt, så skall man kunna lita på att säljaren är pålitlig.

Men bortom allt det, så är du är, försvarar ett riktigt dåligt agerande, beteende från ett miljard-bolag. Varför?

Jag tror svaret ligger i början av mitt inlägg, du är en av de människor som aldrig missar en chans att påpeka hur dåliga andra är, för du är så bra. riktigt vackert narcissistiskt beteende. Enligt mig en riktigt vidrig människa.

Skrivet av Piigge:

Man kan ju fantisera lite om vad man själv hade gjort. ifall jag släppte ett spel som sålde 1 miljon exemplar på en dag, så skulle jag nog leta efter möjlighet att delegera och skala upp. men olika folk tänker olika.

Är lite av en dröm åt båda hållen, han kan hålla det litet med bara honom och chilla nu i flera år. eller ride the wave och göra mer snabbare med ett företag och anställda och kanske tillochmed ha flera spel klara under dom kommande åren.

Det finns ju också en liten nackdel med att hålla det tempot. bra spel kommer uppskattas oavsett, men rampljuset är inte riktat åt ens håll med samma styrka för alltid. man måste passa på när det sker.

Påminner mig lite om Valheim när det släpptes, det är fortfarande ett fantastiskt spel och dom gör stora framsteg. men den hysterin kring spelet vid första släppet dog ut en stund efter då det inte skedde något, så dom gick ifrån mega-succé till en succé i zeitgeisten.

Kan bara säga att om jag snubblade in i en flavour of the month release med ett spel jag skapade och alla ögon nu är på mig så skulle jag lägga allt krut på att pumpa så mycket content som möjligt så snabbt som möjligt, håll lågan igång så länge som möjligt. Gamers tappar intresse snabbt annars och går till nästa nya grej.

Något jag märkt är att de individer som skapar dessa passion-project som blir succéer, är sällan du och jag. Ta bara Stardew Valley utvecklaren som exempel, han levde på nudlar och drevs av ren jäkla vilja. ALLA andra hade gett upp eller släppt något halvdant i hopp om att få någon inkomst.

Sedan är det så MYCKET mer som tillkommer när du väl skall anställa och ha personal. Nu är det inte längre bara du, och hur du vill göra, utan nu skall du följa arbetslagar, betala avgifter, och vara ansvarig för de du anställer. Helt plötsligt kan du INTE sitta och fokusera på din passion att utveckla ett spel utan extern press och stress.

Skrivet av KeyserSoze:

Menar han att det ska fortsätta vara ett solo projekt ?
Fattar att man kanske inte vill dundra in 100 pers workforce.
Men att vara ett devteam är för mig den enda logiska vägen fram, om inte spelet ska ta 10 år+ att färdigställa.

Stardew Valley blev ju rätt bra utan att han anställde en enda person?

Skrivet av Jonny Myrén:

Släpps till Switch i maj.

Jaha...

vilket spel är biomutant? när jag googlar släpptes det 2021?

Men blir det bra då? Måste sägas att man är skeptisk mot Ubisoft, samt vad som uppenbarligen är ett "spel" fullproppat med season passes och allt där till.

Skrivet av Kyraal:

Man behöver ju inte vara aktieexpert i det här fallet. Vad spelar det för roll om marknaden ser det som en bra idé och tror på initiativet? Hur kommer det hindra att de som driver dessa tre kör dem i botten och tankar aktien igen? Värdet på en aktie är inte direkt kopplad till hur bra företaget faktiskt är, utan bara hur folk tror och att gissar det kommer utspela sig i framtiden. Tänk lite.

Det enda du säger är ju att du av någon outgrundlig anledning har mer "rätt" i din analys av att det bör ses som negativt och oundvikligen kommer att gå dåligt åter igen på sikt, medans "marknaden" som man säger, ser det som positiva drag samt tror på att det kommer bli bättre framåt på sikt.

Vem har rätt, vem har fel, återstår att se. men så som du skriver så pratar du ju ner på andra här på ett översittarsätt, som om det du säger skulle vara korrekt. När det snarare är ren gissning även från din sida. Det vi KAN säga med säkerhet är att fler tror på Embracers drag på sikt, än vad du gör, annars hade det alltså inte gått upp på börsen.

Du har helt korrekt i att du inte är en aktie-expert då du inte verkar förstå detta. Istället för att tänka, bör du nog läsa på lite börskunskap.

Skrivet av Rhymst:

Spelade demon och gillade Stellar Blade väldigt mycket men jag tycker att grafiken såg konstig ut? Grumlig på något sätt som var svår att titta på men det kanske är en tv inställning som jag har som inte passar alla spel då Final Fantasy Stranger of Paradise grafiken såg lika konstig ut. Men demon var så pass bra att Stellar Blade fick bli min första förbokning detta år

Det skall ju tydligen ha ett sådant "Tv-filter" som tyvärr en del spel har vilket BRUKAR gå att stänga av i inställningar. (Något som inte gick i Stellar Blade demot enligt den youtube jag tittade på).

Grain filter eller liknande har jag för mig det heter, skall av någon anledning ge spelet en känsla av att man ser på en bio-film. vilket är sjukt störande och något jag aldrig hört någon föredra över att stänga av skiten

men det är fullt möjligt att det är det som du stör dig på, då det låter så på hur du beskriver det.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Åh nej, ett företag som gör i princip som precis alla företag i världen; de lockar med något "exklusivt" som man får betala extra för. Det är frapperande att man ens bemöter detta med kritik 2025. Spelet kommer ju kosta runt 150:- om två år om man inte har något emot att vänta lite.

tråkigt att du inte klarar av att se skillnad på vad det exklusiva de lockar med är för något, och kan därför ha en nyanserad åsikt. tråkigt.

Jaaa men dååå sååå, vad skönt att dom förtydligade att man valt att begränsa innehållet för de som inte betalar extra. Sicken tur, och att man gör det med vinkeln "att vi hört många tror man inte får träffa Jabba de hut". Ah nej detta spelet blir vare sig förbokning eller day 1 köp. Hoppas flera röstar med plånboken, även om jag är rädd för att folk har svårt att motstå ett star wars spel just nu.

Skrivet av robbis:

Det ligger i min personlighet att vara negativ mot allt och alla. Hatar positiva människor.

tragiskt.

Skrivet av yoggi:

https://www.youtube.com/watch?v=_mNacGlEWBs

Nejtack. Girigheten vet inga gränser. Fy fasen vad vidrigt av dom. Usch! Bojkott!

får hålla med, tyvärr vill jag nog spela spelet, men tänker jag låter recensionerna komma ut, och skippar helt enkelt förbokning och allt sånt, så har man ändå visat att man inte accepterar de sakerna. sen får vi väl se om man köper det efter release eller väntar på rea. om det ens får bra betyg som spel.

Skrivet av robbis:

Blizzard är ju ett prakt exempel på det... Dom läser av marknaden fel varje gång. Tyvärr så spelar ju folk fortfarande deras spel. Man tycker att dom borde lärt sig av overwatch 2, diablo immortals, diablo 4... Wow classic är ju typ större än "vanliga" wow... Iaf av dom jag känner. Slutade själv spela innan det släpptes (trött av alla betor)

Oh boy, do I have bad news for you...

Diablo Immortals skall ha genererat sådär 500 miljoner dollar bara första 11 månaderna. Om något så har det varit en av de bästa intäckterna för Blizzard. Jag vet att det suger för oss som vill ha "bra spel" men tror inte att Blizzard är färdiga med mobil-spel.