Inlägg av Abominable

Inlägg som Abominable har skrivit i forumet

Skrivet av uberpwnage2.0:

En genuin fråga, varför är det jobbigt att en soldat är transexuell?

Någonstans känns det som att hade karaktärerna haft en backstory och det sas något om att en man hade en fru hemma som tar hand om barnen (eller tvärtom) så hade du aldrig skrivit en sådan här sarkastisk kommentar på samma sätt om när det nu handlar om en soldat som är trans.

På samma sätt som att folk säger att de blir påtvingade "gay agendan" för att två män kysser varandra i en film kontra att en man och en kvinna skulle göra det. Väldigt lustigt tycker jag att man stör sig på en sådan liten detalj.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Min poäng var att jag inte tror många av er hade skrivit och reagerat om bakgrundshistorien var annorlunda.

Då det är karaktärer man spelar som denna gången (och inte random soldater) så har de skrivit lite om dem för de som tycker om sådant. Tycker man om att få lite bakgrundsinfo om karaktärer man spelar så finns det att läsa för de som vill.

En del av er skriver att det känns "påklistrat", men jag kan nog med nästan all säkerhet säga att det där hade inte ens varit en tanke om det bara stod något som anses vara "vanligt", typ "Maria Falck gillar att spela shack med sin man Henrik". I en sådan situation skulle ni inte tänkt "ah det känns påklistrat med backstory", utan ni hade läst det och gått vidare - eller inte läst alls.

Därav tycker jag det skiner igenom vad folk är för typ av personer när de börjar säga att "Enligt mig är det jobbiga är inte ATT den är trans, det är att det läggs fokus på det i ett krigsspel där det inte har någon som helst relevans.". Det är bara en liten utfylld text som inte är viktig, men som du gör viktig på grund av något du.. Ser ut att störa dig på.

Får rysningar när jag läser dina kommentarer. Ska FZ, en sida jag besökt dagligen dom senaste 20 åren, också politiseras och bli en trång konsensuskorridor där endast dom "rätta" åsikterna får finnas? Ditt sätt att argumentera och vantolka är skrämmande med tanke på att du är en auktoritet här på FZ.

Snälla, kan inte vi gamers få ha någonting kvar där man inte måste välja sida eller tänka rätt för att få yttra sig?

Nästa gång du blir provocerad av någon som inte delar din "rätta" syn gällande så pass komplexa saker som HBTQ-frågor så tycker jag du ska skriva under ett annat namn. Du företräder FZ när du använder din moderator-profil och om FZ anser att jag måste tänka och tycka på ett visst sätt för att inte utmålas som trångsynt, sexistisk eller anti-trans så börjar nog min långa relation till FZ närma sig sitt slut.

Jag vill läsa om spel, inte behöva ta ställning politiskt. Då kan jag lika gärna läsa om spel på Aftonbladet eller SVT.

Bildtext

"Grubblar du för mycket i Coronatider? Köp Gucci's nya hoodie med inbyggda hjärnspöken!"

Skrivet av Hussmannus:

Angående Facebook krav, so what? Är alla sååååå himla rädda om sin kära data nuförtiden? Sverige, landet där man inte vill sätta upp kameror för att brottslingar och annat avskum inte ska bli kränkta...

Tragiskt

Hail Oculus Quest!

Skrämmande resonemang. Vi kan hitta på ett potentiellt exempel;

Du är ett stort fan av Manga-porr och om 3 år så går staten ut med att Kina har gömt hemliga budskap och genom hypnos kan få människor som tittar att begå hemska våldshandlingar i sömnen. Därför blir Manga-porr olagligt och alla som tittar på sånt riskerar fängelse i 2 år. Eftersom straffskalan hamnar på 2 år så kan åklagare och polis få rätt att genomsöka din dator på distans, installera trojaner för att övervaka så du inte tittar på Manga-porr och kanske rent av "flagga" dig som potentiell sexualförbrytare eller våldsbejakare och därför får du exempelvis inte ta körkort, resa till USA eller skaffa vapenlicens om du vill ut och jaga med din farfar. Det läskiga är väl att även om du inte tittat på Manga-porr på flera år så finns ändå din historia av missbrukande av Manga-porr kvar i arkiven och det kan potentiellt visa sig när din nya arbetsgivare begär ett utdrag ur brottsregistret. Det var det jobbet det..

Så visst, det är bara gängkriminella och pedofiler som har något att förlora på övervakning och det är ju enbart positivt! Men imorgon kanske du anses vara gängkriminell bara för att du kollat på Manga-porr som ett kriminellt gäng streamat på sin hemsida. Men det är det väl värt för att kunna få alla "Achievements"..

Undrar vad som händer med Dota..

Varför vill någon ens köpa detta spel?

Jag kanske är för gammal men det räckte med att kolla några minuter på filmerna ovan för att få ont i huvudet och bli lite smått illamående. Ska väl påpekas att jag spelade QWCTF (Batman skulle bli avundsjuk på mina grapple-skillz) som "ung" utan att bli illamående. Men utöver det tycker jag allt såg väldigt B-betonat ut, som en salig blandning av FPS och Hack'n'Slash dränkt i ett klyschigt tonårings-superhjälte-filter.

Men jag är nog för gammal, får samma känsla varje gång jag slår på TVn.

Skrivet av Dunderhoken:

Äter för mycket av vad han rör sig i vilket fall som helst. Man blir inte tjock av stress iaf

Du har fel.

1. När du stressar dras ämnesomsättningen ner eftersom kroppen tror att du är i fara och vill bevara alla energidepåer så länge som möjligt. Binjurarna utsöndrar kortisol som gör att kroppen lagrar fett.

2. Över­vikten sätter sig ofta runt magen eftersom kortisol också hämmar produktionen av både tillväxthormon och könshormon som behövs för att hindra att fett samlas i buken. Kortisol är alltså ett riktigt "tjockhormon" som får midjan att växa.

Skrivet av Joel OS:

Jävlar, och jag trodde jag kommit långt med 2045! Om jag inte minns fel om vad som fanns på FM12 så har nu bl.a. spanska ligan och brasilianska ligan försvunnit, d.v.s har inte rätt loggor eller namn. Generellt finns inte så många loggor med från början (ex: Allsvenskan) som Mutumba säger, men runt jul någon gång brukar alla gamla mods ha kommit till nya FM. Förra året laddade jag ner nåt pack med tusentals loggor, så att i princip alla klubbar i hela spelet hade sin riktiga logga, och ett annat pack som återställde de "riktiga" klubbnamnen (typ "Atlético de Madrid" istället för (A. Madrid").

Dock värt att notera att det i vissa fall bara funkar om man installerae INNAN man börjar en save, så därför kan det vara smart att vänta tills de mods/packs man vill ha ligger ute innan man börjar med en maratonsave. Jag tror de brukar finnas i Steam Workshop nuförtiden, och på sidor som FMScout.

Det är svårt att släppa taget när man känner att man har full kontroll över en "spelvärld"
I FM12 finns alla större ligor med förutom några i Östeuropa och Asien så att inte ens La Liga finns med tycker jag är underligt. Bra tips, tack, avvaktar med uppgradering till nästa år isf. Jag tycker om att köra megasaves med alla ligor jag kan tänkas vilja coacha i och då blir det lätt att man fastnar i samma i flera år (..i verkligheten).

Vilka ligor och lag handlar det om som saknas? Finns det inte moddar eller packs som förr som lägger till lagen som saknas? Jag spelar fortfarande FM12 (2060 med DIF, kanske dags att testa nått nytt?) och i det spelet har jag moddar som lägger till massa ligor och lag.

Dota2 - 1000+ timmar
Football manager 2012 - 600+ timmar
Europa Universalis IV - 600+ timmar
PUBG - 20 minuter

Kan man köpa knivarna han håller i på bilden? Eller andra CS knivar? Helst i högkvalitativt stål så det faktiskt går att använda dom.

Skrivet av kentxy:
Skrivet av Malkin:

Den ska likna E3 gameplay från 2014, inte 2013.

Förstår inte den onödiga attityden. Fick du inga kramar som liten?

haha, vilket självmål!

Skrivet av autograph:

Jag köpte min första (begagnade) Atari STFM med monokrom skärm för 7.500 kr.
Sedan köpte jag en STe.
Långt senare köpte köpte jag pc.

(Först hade jag ZX81 och Spectrum 48k.)

Skrivet av autograph:

Har kvar originalmusen till Atari ST.
Och en Tac-2 joystick.
Plus massor av gamla engelska och svenska dator- och speltidningar.

Varför köpte du allt det där skräpet när du bara kunde köpt en Amiga 500 istället?

Skrivet av Ahris:
Skrivet av Abominable:
Skrivet av Prixm:

Det absolut bästa MMOt efter WoW enligt mig, älskade det, tyvärr så var det alldeles för hardcore för 99% av spelarbasen :/.

På vilket sätt är det "hardcore"? Jag har noll koll.

Striderna är väldigt taktiska och när det gäller tex. bossar så dör man väldigt snabbt om man inte är uppmärksam på vad motståndaren gör och samarbetar med sin grupp.
Man kan inte bara stå och autoattacka utan måste hela tiden röra på sig och placera sina attacker mm. rätt.

Skrivet av brandter:
Skrivet av Abominable:
Skrivet av Prixm:

Det absolut bästa MMOt efter WoW enligt mig, älskade det, tyvärr så var det alldeles för hardcore för 99% av spelarbasen :/.

På vilket sett är det "hardcore"? Jag har noll koll.

Spelade EVE förr i tiden, charmen med det var att det var så oförlåtande, det sved verkligen när man dog. Är det något liknande i detta så kan det ju vara värt o testa

Spelet lever efter filosofin "Stå inte i skit!" men den vanliga basen spelare fattar inte enkla instruktioner som att "Va? Ska jag inte stå framför bossen som gör cleave och mördar mig med ett slag?" Samt att det kräver lite tid att göra saker till skillnad från det moderna wow. Tycker spelet är väldigt välgjort och jag gillar det verkligen men att spela med randoms är tamme fan omöjligt.

Aha, låter som lite gammeldags TV-spelsbossar med andra ord. Skönt att inte alla spel är gjorda för farmville-generationen

Skrivet av Prixm:

Det absolut bästa MMOt efter WoW enligt mig, älskade det, tyvärr så var det alldeles för hardcore för 99% av spelarbasen :/.

På vilket sätt är det "hardcore"? Jag har noll koll.

Spelade EVE förr i tiden, charmen med det var att det var så oförlåtande, det sved verkligen när man dog. Är det något liknande i detta så kan det ju vara värt o testa

Skrivet av Brona:
Skrivet av Abominable:
Skrivet av ompalompa:
Skrivet av Cenorida:

Fick de endast 20 miljoner kronor för Rollercoaster Tycoon 3?Riktigt uselt med tanke på hur bra spelet har sålt.

20 miljoner som licenspengar, alltså betalning för att få kalla spelet roller coaster tycoon. Frontier investerade inga pengar i spelet och riskerade inget förutom risken att IPet får sämre rykte. 20 miljoner för det tycker inte låter illa ändå.

Håller med. Dom är nog bara sura för att RCTW snott en stor marknadsandel bara pga namnet. Tycker dock dom får skylla sig själva, Planet Coaster är ett rätt dåligt namn tycker jag. Är man inte insatt och ska köpa ett spel om berg-o-dal-banor (hemskt ord att skriva) till sitt barn eller någon annan och du kommer till butiken och ber om hjälp så kommer du troligtvis gå därifrån med RCTW eftersom det låter bättre och ser säkert minst lika bra ut på kartongen. Namnet Planet Coaster är inte helt tydligt tycker jag, trots att det innehåller ordet Coaster.

Kass marknadsavdelning på Frontier helt enkelt, skyll er själva.

Alla dina antaganden och slutsatser som du bygger är ett luftslott. Planet Coaster med på topp 100 listan över spel som omsatt mest på Steam 2016, medan Rollercoaster Tycoon World inte är det. Båda släpptes i november alltså imponerande att Planet Coaster är med överhuvudtaget, extra imponerande att det är Silver.

http://store.steampowered.com/sale/2016_top_sellers/

Självklart är det rena spekulationer men dina argument har ingenting med det jag pratar om att göra. Jag pratar tydligt om försäljning av fysiska kopior i butik där människor utan kunskap är kunden. Och det är säkert en väldigt liten del av den totala kakan. Men alla länder är inte som Sverige, ute i världen är det fortfarande vanligt att man går o handlar i affärer istället för att sitta hemma framför datorn och handla som vi gör här.

Så du har självklart rätt i det du skriver men det du poängterade har faktiskt ingenting att göra med mitt påstående..

Skrivet av ompalompa:
Skrivet av Cenorida:

Fick de endast 20 miljoner kronor för Rollercoaster Tycoon 3?Riktigt uselt med tanke på hur bra spelet har sålt.

20 miljoner som licenspengar, alltså betalning för att få kalla spelet roller coaster tycoon. Frontier investerade inga pengar i spelet och riskerade inget förutom risken att IPet får sämre rykte. 20 miljoner för det tycker inte låter illa ändå.

Håller med. Dom är nog bara sura för att RCTW snott en stor marknadsandel bara pga namnet. Tycker dock dom får skylla sig själva, Planet Coaster är ett rätt dåligt namn tycker jag. Är man inte insatt och ska köpa ett spel om berg-o-dal-banor (hemskt ord att skriva) till sitt barn eller någon annan och du kommer till butiken och ber om hjälp så kommer du troligtvis gå därifrån med RCTW eftersom det låter bättre och ser säkert minst lika bra ut på kartongen. Namnet Planet Coaster är inte helt tydligt tycker jag, trots att det innehåller ordet Coaster.

Kass marknadsavdelning på Frontier helt enkelt, skyll er själva.

Skrivet av Ziljun:
Skrivet av baggso:

Ja här kan man snacka om fritt fall för domstolen, en diskussion i berg- och dalbana att lösa denna twist(er)

(jag avgår med omedelbar verkan)

Tur att Sverige är ett liberalt land, i vissa delar av världen hade du fått händerna avhuggna för såna inlägg

Du fattade inte hans (väldigt krystade) skämt va?

Vilka härliga tider det där var. Morsan blev inte jätteglad när telefonräkningen på 7500:- damp ner i brevlådan. Trodde jag skulle bli skinnflådd. Men fan va det va värt det, nätterna framför datorn gibbandes i Quake tillhör höjdpunkterna från tonåren faktiskt.

Mycket snack om kontroller, jag lyckades tjata till mig en SpaceOrb 360. Var rätt stor hype kring den och jag föll för hypen. Den var dock tämligen värdelös, var skitsvårt att lära sig spela med.
https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceOrb_360

Om man "confadde" lite så var TGB fullt möjligt att slakta med. Jag vill minnas att jag hade en ganska låg turnrate som standard och om jag höll in shift så roterade jag betydligt snabbare, effektivt vid bunnyjumps och om nån kom bakifrån.

Skrivet av MonsterGuden:

Tackar!

Och innan nån säger "Den kommer efter midnatt" så undrar jag vart den hamnar efter midnatt?