Inlägg av Augustus

Inlägg som Augustus har skrivit i forumet

Här är några av spelen som släpptes 2007:

”Super Mario Galaxy, Call of Duty 4: Modern Warfare, Halo 3, God of War II, Team Fortress 2, Metroid Prime 3: Corruption, Final Fantasy Tactics: War of the Lions, Guitar Hero III: Legends of Rock, Half-Life 2: Episode Two, and Lego Star Wars: The Complete Saga. New intellectual properties included Assassin's Creed, BioShock, Crysis, Mass Effect, Portal, Rock Band, Skate, The Darkness, The Witcher, and Uncharted.”

Hur känns kreativiteten, kvaliteten och stabiliteten 2024 om du jämför med detta?

Jag är helt med på att det går att kritisera Phil för hur det går för Xbox.

Man bör dock minnas den avgrund som han har fått styra bort Xbox ifrån. Presentationen av Xbox One gjorde att hela varumärket stod på spel. Microsoft var beredda att lägga ner hela verksamheten.

Sen är det såklart häpnadsväckande att Xbox har så svårt att övertyga och få ut bra spel till en väldigt bra hårdvara. Men jag startade precis en tråd om hur jag känner inför hela spelbranschen just nu och jag tror att hela ”AAA”-tänket behöver en justering. Det är nu ett monster som gör spelen dåliga och konsumenter förbannade och det gäller inte bara Xbox.

Phil Spencer har en PR-roll som kan vara svår för Xbox att ersätta. Men ja, det är såklart rätt att ifrågasätta hans position.

Att skumma igenom FZ idag gör mig deprimerad…

Ja vad säger man.

Ubisoft stänger ner The Crew som folk har betalat för samtidigt som de förväntar sig att du ska betala 1500kr för den bästa versionen av deras nya Star Wars spel…

Microsoft stänger ner studios till höger och vänster. De refererar till ”AAAA” numera vilket i min bok känns fel när ”AAA” börjar kännas som ett skällsord. För många kockar i en alldeles för dyr soppa som måste ge avkastning men bara gör kunder förbannade. Starfield spelade jag inte klart. Redfall var skit. State of decay 3 och Fable är försvunna.

Någon slipsnisse på EA säger att nästa Battlefield kommer att bli ”fantastisk live service” medan alla fortfarande känner av besvikelsen över deras senaste BF. Mass Effect syns inte till.

EA fortsätter att släppa sportspel för tusen spänn som knappt förändras för att de har dödat sina konkurrenter och inte behöver utvecklas medan massa okritiska unga fotbollsfans spelar FUT eller motsvarande år ut och år in…

Hela industrin vacklar känns det som. Det finns inget just nu som intresserar mig.

Är det någon som orkar muntra upp mig eller bara hjälpa till att klaga?

Extra konto har sabbat för mig.

Jag skulle ha börjat spela Diablo 4 med min fru för några veckor sedan men allt tog stopp för att jag liggandes i soffan var tvungen att skaffa mig ett Battlenet-konto. Capcom släppte något dinosaurie-mech (?) spel som jag tänkte testa och det blev inte av för att jag var tvungen att fixa något kävla konto hos dem innan.

För mig kan ett extra konto vara helt avgörande om jag börjar spela spelet eller inte.

Precis allt skriker: ”Jag vill inte ha det här!”

Redan på 80-talet så varnade James Cameron oss för AI med The Terminator. Fiction såklart men ganska vaket av geniet Cameron.

Det är kul med AI. I spel så önskar man ju att till exempel karaktärer i GTA kan vara genererade äventyr eller att varje byggnad går att besöka med oväntat innehåll.

Men det är obehagligt när alla omfamnar AI. Att ha något som sakta bygger upp sin intelligens som inte är mänskligt är läskigt och att vara helt okritisk känns naivt.

Varför lägga till ett till jävla A på det här?

Hela termen borde skrotas. Numera är AAA förknippat med för stora investeringar som bidrar med för många kockar som inte kan samarbeta.

Ubisoft tar 1500 för den pampigaste versionen av sitt nya Star Wars-spel… jag var ganska ointresserad redan innan. Ser de inte själva att det inte är en rimlig väg att gå längre? Man kan inte skippa kreativitet och ambition. Tittar man bara på grafer så får man Suicide Squad.

Jag vill slå ett slag för att övergångarna är mjuka. För mig har det varit fantastiskt att kunna fortsätta spela MP med mina barn även om jag hade Series X och de hade One.

Har landat ganska hårt i en ”Switchbox” faktiskt. Vill ha bärbart/stationärt med hög prestanda och xbox spelutbud.

Skrivet av Sarato:

Inte patent men varumärkesskydd. Precis som att Sverige har det för till exempel Västerbottensost.

Det tror jag inte alls på.

Har Turkiet patent på kebab?

Skrivet av Castor.T:

Väntar på Gears of War collection, är dags nu!
Varit mycket rykten tidigare och nu måste det infrias.

Det vore faktiskt helt sjukt bra.

Var är State Of Decay 3?!

Jag är nog mest förtjust i science fiction och skjutvapen. Mass Effect, XCOM, Deus EX, Cyberpunk, Mirrors Edge, Titanfall, State of decay, COD ligger mig varmt om hjärtat tex. Jag har också en periodvis kärlek till sport och bilar. Men även där så är en berättelse jag är ute efter. Spelar karriärlägen hellre än FUT och liknande. Väljer rally framför banor osv.

Jag är inget fan av pussel, överdos av Japan eller höga inlärningskurvor.

Boo fucking hoo

Till skillnad från Games Workshop så finns det iaf en diskussion om rimliga priser. Tror inte jag kan komma på något företag som kommer undan med mer orimliga priser än Warhammers tillverkare. Inte ens Nintendo är så orimliga.

Jag skippade också MW3 eftersom det kändes som en lat fortsättning på tvåan. Med det sagt så vill jag ändå säga att COD alltid känns intressant att studera (och kanske spela) när det kommer för det är i grunden en välgjord produkt med betydligt större variation än andra ”varje år”-spel.

Gulfkriget? De har min uppmärksamhet!

Självklart är Gears alltid intressant också. Ska bli väldigt spännande att se hur de tar serien vidare och om man kan hitta tillbaka till en suverän MP!

Jag tillhör kategorin som har varit intresserad av figurspel och Warhammer 40000 sedan 80-talet, köpt i omgångar genom livet men aldrig kommit igång att spela. 😞

Jag har lämnat Games Workshop och deras giriga affärsmodell för alltid nu och satsar på att spela Bolt Action från Warlord Games. Jag kan posta bilder men har också en Instagram kring detta. Ni kan följa mig på @slowwargamer om ni vill titta på mina målade minis. Främst US Army men Tyskland, Sovjetunionen och Finland finns på att göra-listan.

Tyckte femman var grym!

Önskar att jag hittar tillbaka till Gears, 1-3 betydde massor för mig.