Artiklar av the_maxx

12
11

Frontline: Fields of Thunder

Är du torsk på andravärldskrigsspel? I så fall kan nog Nival Interactive mätta din hunger. Dessa ryska spelutvecklare har tidigare bjudit oss på nöje i form av Heroes of Might and Magic V. Frågan lyder dock, klarar de av övergången från hjältar till generaler, älvor till infanteri och, viktigast av allt, från rollspel till verklighetsbaserad strategi?

47

Quake

Kan en recension någonsin göra ett spel som Quake rättvisa? Det finns nog inte tillräckligt många superlativ i något språk. Säga vad man vill men det är svårt att ens förneka att Quake var den katalysator som startade allt som har med e-sport i alla format att göra. Hur bra är Quake egentligen? Svaret överraskar nog inte någon. Men vad skulle FZ:s tioårsfest vara utan en recension av kultspelet nummer ett?

0

Diablo

Få spel har revolutionerat en genre lika mycket som Diablo gjorde med rollspelen. Från tärningskastande och perfekt balans, till hack 'n slash utan dess like. Rollspelsdelen blev kapad vid anklarna. Alla långa dialoger var bortsvepta, men ändå var det ett spel som öppnade en ny värld av rollspel för miljontals människor.

37

Neverwinter Nights 2

Få titlar har uppnått lika episka höjder som Neverwinter Nights gjort. Ett spel som har förtrollat en hel generation och med flaggan i topp fört fram utvecklingen av ett, inte bara bra, utan perfekt rollspel. Från tärningskast och papper och penna till ett avancerat datorspel där ingenting har gått förlorat utan snarare allt har tjänats. Frågan måste ställas: är det möjligt att göra en uppföljare till ett sådant spel?

9

Heroes of Might and Magic V: Hammers of Fate

Finns det någon speciell formel för att göra en bra expansion? En ny ras, tio enheter, sex banor och tre nya vapen, ger det 20 gånger roligare spel? Om det finns en formel är den nog väl gömd för långt ifrån alla expansioner är bra. I denna recension ska svaret komma på frågan om Heroes of Might and Magic V: Hammers of Fate har hittat den gyllene ekvationen.

1

Logitech Formula Force Ex

Är du en seriös gamer? Om svaret är ja lär du känna igen namnet Logitech. Detta företag har specialiserat sig på att förhöja kvaliteten på all spelupplevelse, vare sig det är genom möss, joysticks eller rattar. Dessa finns i alla möjliga prisklasser och FZ testade nyligen Logitechs dyraste ratt - som fick toppbetyg. Frågan är hur den billigare Formula Force Ex ställer sig i jämförelse.

28

Need For Speed: Carbon (PC)

För några dagar sedan publicerade vi en recension av 360-versionen av Need For Speed: Carbon och nu, kära läsare, är det dags för PC-versionen att gå under mikroskopet. Är den bara en simpel portning, eller är den ett omgjort mästerverk?

16

Mage Knight: Apocalypse

Som alla nog vet så var det Diablo som banade vägen för action-RPG. Storyn var lite tunnare, rollspelsmöjligheterna lite färre och det var definitivt mer klickande än i de traditionella spelen. Succén var ändå given och många har försökt återskapa detta i nytt format. Vi har testat det senaste, men säkerligen inte det sista försöket - Mage Knight: Apocalypse.

41

Heroes of Might and Magic V

Året var 1987, västtysken Mathias Rust hade lyckats undvika dåvarande Sovjets luftförsvar och landade på Röda torget i sin Cessna. Samma år släppte ett litet spelföretag vid namnet 3DO ett rollspel - nämligen Might and Magic till bland annat Commodore 64. Såhär nitton år senare släpps nu ännu ett spel i Might and Magic-anda, både till namn och också stil - Heroes of Might and Magic V.

0

Auto Assault

Är det en fågel? Är det ett flygplan? Nej, det är ett bilspels-MMORPG! Säga vad man vill men NetDevil har skapat ett spel som ingen annan hittills har skådat. Snabba bilar, galna stunts och skjutvapen, kan det verkligen vara receptet till en succé? Vi tar en titt på Auto Assault – ett MMORPG utan dess like.

0

Doom-filmen

Vem av oss har inte spelat Doom? Sprungit runt i små trånga korridorer och slaktat utomjordingar, vare sig det skedde i ettans mångfald eller i treans mörker. Man kan med säkerhet säga att Doom är den viktigaste serien i FPS-spelens historia. Frågan lyder, går det att ens komma nära det nu när spelet byter medium till film.

0

Lineage II: The Chaotic Chronicle

MMORPG, eller Massively Multiplayer Online Role-Playing Game som det heter på fackspråk, är en spelstil som ligger på många gamers läppar. Det pressas ut fler och fler och nästan alla välkomnas med öppna armar och plånböcker – för gratis är det ju inte. Vi testkör Lineage II för att se om det lever upp till förväntningarna.

12