Inlägg av philgapin

Inlägg som philgapin har skrivit i forumet

Skrivet av Tamazin:

Blizzard är la glada över det, de har säkerligen bara skräp å tråkiga mobilspel att visa upp ändå, så att nu få en bekväm ursäkt att undvika att återigen visa att nej, blizzard är inte gamla goa blizzard, tackar de väl inte nej till.

Saknar hur det var förr, när man hörde tristrams melodi spela igen åtta år efter diablo 2 släpptes och hela publiken (och en själv) blev helt galna.

När jag blir hypad av något Blizzard relaterat är det en bitterljuv känsla. Å ena sidan blir man sugen på att se mera! Å andra sidan är man rädd för att bli besviken. De stora pengarna i denna industrin finns inte längre i core-fans.

Man förstår ju att de vill sälja mot mobilmarknaden och Kina, men för mig är att byta ut konsol/pc mot mobiltelefon som att byta ut fredagsrödvinet mot T-röd.

Devolver Digital återkommer med sin big fancy pressconference 12 Juni!

Ghost of Tsushima är det bästa Assassins Creed jag spelat! Skämt åsido, hoppas de sneglar på sucker punchs svanesång inför nästa release. Spelen behöver inte vara enormt stora, bara världen är detaljerad, gameplay är kul och utmanande.

Jag tycker att framöver använder vi FPS som en vedertagen avståndsenhet.

Skrivet av Joakim Bennet:

Ska det här bli ytterligare en skådis som hamnar i "allt gaming-relaterat"-facket? Han är spelfan så vi måste ha honom! Hoppas inte. Gärna Mass effect-serie, men skippa superkändisarna

Jag gillar honom, men som du säger behöver han inte vara med i precis allt. Men han är generellt accepterad som duktig och med i gaming sfären. Kanske är lite strategiskt att ha med honom? Internet är duktiga på att hoppa på hat-tåget innan man sett något konkret. Att ha med Cavill kanske ses som en försäkring? 🤔

Skrivet av Freakon:

Skriver ej att diskussionen inte är värd min tid.

Vet av erfarenhet att mina åiskter triggar hat och ilska, därav backar jag. Respekt, som det kallas.

Vill gärna poängtera att du inte vill fängsla folk, men du vill begränsa folks ekonomiska möjligheter i en fri marknad baserat på dina kränkta känslor. Men vill du verkligen ta den diskussionen så kan vi ta den i PM istället.

Det förstår jag, lätt att alla spärrar släpper när man diskuterar över internet.
Men du övergeneraliserar rätt mycket i ditt påstående. Detta handlar inte om att förbjuda någon. Det handlar om att reagera på vad jag anser är helt enkelt dåligt. Sen att du vill triggas igång på "ekonomiska möjligheter" är din ensak. Det finns ekonomiska möjligheter med att sälja droger på dagis också. Innebär inte att det är en bra sak. Men om du tycker diskussionen är en attack på fri handel är du välkommen att tycka det. Inget jag kommer diskutera vidare då det inte är vad jag pratar om.

Skrivet av Molotov:

Men du vet ju inte om det är "riktiga" scalper eller om nån "passade på" att köpa en extra för att ev sälja med lite vinst

Spelar det någon roll? Får man lov att vara irriterad på saker man inte tycker om?

Skrivet av Freakon:

Scalpers är röv.

Problemet är att det inte endast är scalpers som är i farten.

Er ilska är berättigad. Lösningarna är dock helt åt helvete. Ni öppnar en dörr som ni glömmer att stänga när era känslor lagt sig.

Och allt detta för en leksak.

Men men, jag lämnar tråden nu, av respekt.

Den lär spåra ur annars.

Lösningar? Ingen har sagt något om att ge dessa människor böter eller fängelse. Allt som sagts är att flagga dessa för ocker, men om ocker är okej enligt exempelvis blocket är det inte mycket att göra åt det.

Vi är bara arga på folk som utnyttjar situationen och tar ut ockerpriser. Jag tycker det är fult.
Själv har jag sparat ett tag för att kunna köpa och nu när jag äntligen kan det går de inte ens att boka på de flesta större sajterna.

Men om du inte tycker diskussionen är värd din tid respekterar iaf jag givetvis det. Ha en trevlig kväll!

Skrivet av Molotov:

Måste nästa säga eloge till blocket som inte bryr sig om låssaspoliser.
Det är inte olagligt att sälja saker dyrare än man köpt för.

Olagligt nej, omoraliskt kanske en smula. Du kanske inte har något emot scalpers och det är väl kul för dig. Personligen blir jag väldigt förbannad på folk som försöker sko sig på situationen. När alla dessutom är hemma mer än vanligt. Om det gör mig till låtsaspolis kommer jag snurra mina saftblandare tills de faller av.

Så populär att man endast kan köpa dem från scalpers på blocket just nu. Har anmält flera annonser och skrivit det är ocker. Det är inte rimligt att sälja dem vidare för ibland det dubbla priset. Om ni har tid så hjälp gärna till att anmäla flera annonser som är jättedyra. Blir så förbannad på folk som utnyttjar situationen med helt orimligt prissättning. Sen verkar inte blocket bry sig heller om att följa upp. De är väl vana vid att förmedla tvivelaktiga affärer.

Monster Grenadie - smak av grenadine, lime och ingefära. Gör så att masterchief upplever en bitterljuv eufori och springer, skjuter och laddar om snabbare. Allt för att komma ifrån sina problem. Är man snabb nog kommer det bittra kanske aldrig ikapp.

Skrivet av kopro:

Leveling är riktigt nice nu. Tror rekordet ligger väl på 5h drygt för 1-50 men annars är väl snittiden runt 8h till level 50.

Hoppade in i helgen och spelade några timmar. Kom till 30 på en helt ny karaktär.
Vet inte vad man tycker om detta som hardcore spelare, men en smutsig casual som jag tyckte det var rätt roligt.

Skrivet av Hordaland:

Verkligen. Att företag har fått använda kemikalier som i värsta fall kan orsaka sterilitet är helt rubbat. Som tur är så har kemikalieskatten införts så att utvecklingen börjar ske åt ett annat håll.

Väldigt bra poäng! Men det lär ha väldigt begränsad påverkan om det bara sker i Sverige medan mycket tillverkning sker i andra länder. Ofta länder som inte ens ligger i Europa som vi verkligen har begränsad möjlighet att påverka.
Det kan vara knepigt att styra sådan utveckling med skatter eftersom det i slutändan ofta blir slutkonsumenten som blir den som egentligen blir drabbad.

Som konsument är jag själv inte glad över att personligen bekosta detta.

Skrivet av Ellakk:

hoppas den blir knäpptyst på köpet=)

Detta är nog det jag är mest intresserad av. Köpte en PS4 vid release och använder den fortfarande, ghost of tsushima tappade lite realism när man hör jetmotorer som drar runt medan man spelar.

Det känns hemskt att medge, men det gör nog inte så mycket att Cyberpunk är "något" kortare än Witcher 3. Witcher 3 är ett sjukt långt spel så även om Cyberpunk är lite kortare kommer vi nog att ha väldigt mycket att göra och uppleva. Sen får vi se hur stor inverkan ens bakgrund har, det kanske blir 3 kompletta playthroughs eller mer som behövs för att se det mesta som spelet har att erbjuda.

Skrivet av hannes.theorell:

Det är väl trevligt och så...

Men är det bara jag som tycker att "next gen" snarare känns som "sminkat last gen"?
Allt fokus verkar ligga på att få gammal skåpmat att rulla på ny hårdvara...

Håller med, många ser det som lätta pengar att släppa ett redan extremt populärt spel som alla får köpa igen (e.g. Rockstar).
Men i detta fall är det ju faktiskt gratis om du redan äger det på förra generationen, vilket jag tycker är riktigt nice! I en bättre värld hade CDPR:s förhållningssätt varit standard istället för en ovanlighet.

2:a försöket 1 vecka senare gav mig 10/10. Dock är det kanske inte dags än att byta namn till Joakim.

Hade också föredragit en SP DLC, varit kul att kunna fortsätta karaktären när man gjort allt i grundspelet. Hoppas det iaf kommer ett new game+ någon gång i framtiden.

Med det sagt låter detta DLC ändå awesome! 2 player story coop med fokus på japansk mytologi låter riktigt roligt. Sen 4 player horde mode är väl kanske kul om man bara vill kötta lite ett tag. Stridssystemet är riktigt roligt i min åsikt så ser fram emot att få använda det mer. Även de 4 olika klasserna verkar roliga, dock är jag personligen inte så förtjust i ghost weapons. Men jag kanske ändrar mig när jag faktiskt använt det mer.

Slutligen ser jag fram emot raiden som också kommer! Det låter roligt, smart av dem att släppa detta gratis. Om det bara är helt OK kommer folk muttra lite, men inte för mycket eftersom det är gratis (om man äger grundspelet). Om det är riktigt bra kommer de få en massa god PR eftersom de släpper ett grymt DLC som utökar spelupplevelsen gratis.

Fast som vissa pekat ut så är det gratis med en brasklapp. För att spela online krävs playstation+ medlemskap. Det är nog därför de släpper just ett MP DLC. Sony måste fortsätta motivera folk att lägga pengar på PS+ även om vi befinner oss i slutet av denna generation. Kommer att fungera på mig som inte haft ett medlemskap på ett par år. Jag gillar verkligen detta spel riktigt mycket.

Känns som man åkt tillbaka i tiden då man fick en komplett upplevelse utan en massa microtransationer som gör sig påminda konstant. Känns rent och fräscht. Sucker Punch förtjänar verkligen all creed för detta spel, hoppas detta fortsätter inspirera utvecklare (och kanske ännu viktigare, utgivarna) att fokusera på spel som en komplett upplevelse.

Jag tänkte först corpo men det blir nog en speciell upplevelse att komma från the Badlands in till Night City och ta in upplevelsen på det sättet.

Det ser ut som diablo 3, inget fel i det. Ärligt talat ser det bra ut för att vara ett mobilspel. Men mitt problem, som säkert många andra har, är att en trailer sällan visar hur de kommer försöka få dig att öppna plånboken varannan minut.