Inlägg av Tekku

Inlägg som Tekku har skrivit i forumet

1
Skrivet av FuzioN:

Spel som vill släppa kontent över tid känner jag bör byta model, du köper spelet kostar en summa, sedan vidare kommer där 2 modeller du kan grinda för att låsa upp banor och skins vapen blir problematiskt.

så det får man ha med gratis samma gäller fordon.

Sedan är battlefield spelen så sjukt jävla dyra och dlc:sen är skitdyra för vad du får.

Varför skulle ett företag skapa gratis innehåll över en tvåårsperiod som är likvärdigt ett helt grundspel? Ren goodwill?

Och vad menar du med att Battlefield är dyrt? Det kostar väl som vilket spel som helst?

Skrivet av Keza:

Hur skulle det vara om idioterna släpper ett fullständigt spel för en summa och låter oss vara efter det?

BF-spelen känns väl knappast ofullständiga vid launch? Och det är väl ingen som tvingar dig att köpa framtida extrainnehåll?

Skrivet av Mjölkspam:

Jag betalade 1100kr för både BF3 och BF4, det vill säga spelet + premium. Sure, 1100kr är mycket.. fast är det verkligen det?

Jag spelade BF3 totalt 1400 timmar, vilket är ca 2 månader av ren speltid. 1100kr på två månaders kul med polare, till och med själv är JÄVLIGT BRA!
Jag är en gamer, tycker det är kul att spela.. då är inte 1100kr mycket för två månaders spelande?

En krog runda för många går på detsamma? Det är en kväll..

Så tänk om, tycker man om ett spel och kommer spela det så är inte 600kr för bas spelet mycket.. sen 500kr för Premium är inte heller mycket.
Köp bas spelet om premium är för mycket, för det är där alla STORA communitys hamnar iaf! Det är enkelt att inte splittra spelarbasen.. vilket dom stora och bra communitys lyckas väldigt bra med.

Kolla bara nu under BF4, du har !Cookies! som ett exempel.. dom har flera servrar, några med vanilla spelet och några med premium på. Alla servrar är fulla.. ingen spelarbas splittrad? Alla väljer sitt.

Sluta vara så jäkla snåla.. 1100kr är inte mycket om du vet att du tänker spela. Om du inte vet hur mycket du kan eller kommer spela, köp helt enkelt inte Premium, simpelt..

Ja, jag vet inte riktigt hur folk värderar sin speltid. Precis som du har jag fått ut ofantligt mycket speltid av de pengar jag lagt. Men då älskar jag verkligen multiplayer och kommer tillbaka hela tiden under flera års tid.

De flesta kanske inte spelar Battlefield på det viset? Är man en person som bara tycker om att hoppa in några timmar i veckan kanske det är ett högt pris att betala. Fast samtidigt, varför skulle du betala för premium och expansioner om ditt intresse är så lågt för spelet?

Nej, jag får inte ihop det riktigt...

Folk snackar om prismedvetenhet och girighet så jag var tvungen att se över min historia med de två senaste BF-spelen. Med facit i hand så kan jag konstatera att jag har betalat drygt 1,800kr för BF3 och BF4, totalt sett. Och då har jag spelat cirka 1,000 timmar (majoriteten av dem är avhandlade i expansionerna). Det blir alltså enkelt räknat 100kr per 10 timmar.

Ett standardspel idag ligger runt 8-12 timmar, och kostar 600kr. Är spelet riktigt bra kanske man väljer att spela om det, så låt säga 20 timmar. Det är 300kr per 10 timmar, återigen enkelt räknat.

Vad är då problemet för jag ser det inte riktigt? Merparten av dem jag spelar BF med har spelat över 1,000 timmar och för mig är det helt vansinnigt bra valuta för så lite pengar.

Sedan tillhör ju knappast BF den skara spel som känns ofärdiga när de släpps. Tvärtom så är de fullsmockade med innehåll som räcker långt efter att första kartpaketet har släppts. Och då snackar vi bara multiplayer. Tycker man om grötiga militärkampanjer så har man ju 15-20 timmar extra bara där.

1