Inlägg av Siskel

Inlägg som Siskel har skrivit i forumet

1

Skräckfilmstråden

Tjenare FZ! Eftersom jag tappat bort mitt gamla användarnamn var jag tvungen att skapa ett nytt konto – och vad passar väl bättre än att återvända med en riktigt epic Skräckfilmstråd?

Det ska vara psykologiskt. Visst händer det att det är för mycket blod. Det går inte att undvika.
Listan är för fullständiga galningar - jag är en av dem. Här är tio förslag på grymma filmer som är jävligt obehagliga.

1 Jurtjyrkogården
Det finns två-tre stycken men den första är bäst. En familj blir granne med en gubbe vars katt dog och som han begravde på en indianbegravningsplats. Sen kommer katten tillbaka - levande. Gubbens son dör också och då gör han samma sak. Obehaglig.

2 Omen
Gammal film. Säkert från 70-talet. Den handlar om djävulen och en unge som är hans son. Det händer en massa skit där också. Vill man bli lite smårädd ska man se denna. Superfilm.

3 Det (It)
Det är en clown i ett litet samhälle i USA som hittar på saker som inte är så himla roliga. Det är mycket skit han håller på med. Har ihjäl folk bland annat. Har man clownfobi kan man avstå denna. Film efter bok av Stephen King. Han är en bra gubbe.

4 The Shining
Den handlar om en kille som ska jobba på ett hotell. Han blir lite "inte sig själv" kan man säga. Jack Nicholson blir förvandlad till ett fullständigt monster. Han är snäll från början men sen går det åt helvete.

5 Cujo
Också Stephen King. Det handlar om en sanktbernhardshund som är jävligt snäll och trevlig. Sen jagar han en kanin ner i ett hål och får rabies och det blir inte kul. Denna är jättebra. Ger en annan syn på goa och mysiga hundar.

6 Jag vet vad du gjorde förra sommaren
Jennifer Love Lewitt spelar i denna. Två personer har av misstag ihjäl en gubbe. Den här snubben kommer tillbaka året efter. Då händer allt. Den här filmen är fina grejer.

7 World War Z
Denna handlar om zombies. Det tycker jag normalt är förjävla barnsligt. Förutom i den här filmen då. Denna är bra. En person får i sig något medel som sen sprider sig som en löpeld. Ja, ni får kolla på den för att fatta.

8 Alla helgons blodiga natt
Det handlar om en barnvakt på Alla helgons dag. Det händer riktigt mycket skräck för henne. Det räcker att säga så.

9 Wrong Turn
Man ska se ettan, resten är värdelösa. Denna är inte heller normal, men bättre än de andra.
Det är en kille som hamnar i bilkö och i stället väljer att köra genom skogen på småvägar. Han kommer till ett vägskäl och kan åka åt två håll. Klart som fan väljer han fel. Sen går det åt helvete.

10 Exorcisten
Mina barn är uppväxta i nutid om man säger så. De är vana vid att se en massa slisk på tv med blod och skit. Det bekommer dem inte att se huvuden huggas av till höger och vänster.
Men när de såg den här filmen, herregud, de höll på att pissa ner sig. De blev totalt livrädda. Riktigt bra film med mycket psykologi.

Som ni märker tipsar jag helst om den första filmen. De första är sansade och bra. Så är det. Det är bara Rambo och Rocky som lyckats överträffa ettan med uppföljarna.
Filmerna på listan ska ni inte se i dagsljus när allting är härligt och så där. Nej, för fan. Släck ner allt som finns, hoppas på att det ösregnar och åskar på utsidan. Då är det som bäst.
Det här är "top class". Det här är ruggigt. Åt dessa kommer ni skaka.

Berätta gärna vad ni tyckte om mina recensioner!

1