Inlägg av Filikun

Inlägg som Filikun har skrivit i forumet

Skrivet av Kyraal:

Spelade precis färdigt sista episoden, och håller till stor del med recensionen. 3/5 tycker jag låter rättvist.

Mitt största problem är att spelet är väldigt fram- och bakladdat, med mellandelar som inte känns tillräckligt bra, eller/och är för korta. Det har irriterande stealth-sekvenser som de gott och väl kunde skippat helt och för mycket ensamtid. Tycker grafiken fungerar ypperligt, och märker inte av någon direkt skillnad mellan miljöerna och karaktärerna i grafisk stil, allt har en enhetlig stil, och animationerna tjänar sitt syfte även om det naturligtvis inte är Arcane-klass på dem.

Men som sagt, man avslutar spelet med mersmak, vilket jag tycker på sätt och vis är positivit, fast problemet är att man inte känner sig helt tillfredställd.

Hoppas att det blir mer! Har läst alla böcker och sett serien två gånger, så jag är definitivt upplagd för mer Expanse. Det finns ju trots allt en hel del att utforska mellan böcker 6 och 7

Serien måste ju vara något av historiens mest underskattade serie! Nu hafsade dom visserligen ihop slutet lite men det är få serier som höll mig så hooked och som dessutom typ ingen i min omgivning har sett eller hört talats om. Sjukt! Förtjänar en fortsättning!

Jag blir glad så inihelvete *badum tss*

Jag har bränt röven av mig på för många förhandsbokade spel de senaste åren så jag tänker vara skeptisk tills den breda massan har spelat det ett tag. Kalla mig skeptisk men man kan inte lita på pressen/influencers när det kommer till spelrescensioner.

Men jag hoppas att det blir fantastiskt, idén är underbar i vart fall!

Skrivet av ecHo!:

Men frågan är vad ni tycker om J.K Rowling? 😁

Fantastisk författarinna som verkar sitta på en del tveksamma värderingar.

Skrivet av Joakim Kilman:

Det är fan inte lätt. Lite extra elakt att göra ett så gulligt spel så svårt.

Alla gånger, men musiken är fantastisk!

https://youtu.be/ALSkd3yrBgc

Jag spelade Pocky & Rocky som barn på SNES och lyckades få tag på det igen i vuxen ålder, galet svårt! Var både överraskad och glad att se att det har kommit en nyversion, men jag måste klara det gamla först 😅

Det är väl bara det att trovärdigheten på något som kommer från EA, Blizz, CD etc är ungefär på nivå med Ryssland just nu och det är sorgligt nog inte en överdrift. Jag litar inte på att man har kunden i fokus, jag litar inte på att man backar från något som kan genera mer pengar oavsett vad kunderna tycker. Tänk vad lite goodwill hade kunnat skapa på den här marknaden just nu, men det är precis som att det inte existerar längre, potentiella kundbasen är så stor så att det räcker med "halvdant" för att skapa sig en förmögenhet.

Det här är nog det spel jag ser mest fram emot i år! Jag tar hellre framskjutet än ofärdigt á la Cyberpunk/Battlefield 2042 alla dagar i veckan.

Men vad har dom gjort med wheelspins? Nu får man inte ett skit 😂 hade några super wheelspins, roligt när alla tre hamnar på cash under 45k, speciellt dom nya 1K. Jag som bara kört typ 3v har ju inte låst upp så mycket ännu och nu känns det nästan aldrig som att jag lyckas pricka in en bil.

Det är en typisk sådan förändring som jag tänker att företaget tänker att ”det kommer förlänga speltiden” men gör det verkligen det eller hinner man tröttna påt?

Jag älskar Destiny men det har alltid känts som om de aldrig kramat ur seriens fulla potential och efter mjölkandet med anniversary packet och att man måste köpa deluxe för att kunna köra dungeon så kände jag bara fuckit och avbokade min pre order. Förhoppning kanske detta kan göra att de får lov att fokusera på att utveckla storyn snarare än att mjölka varenda krona.

Inga synpunkter mer än att jag blir riktigt sugen på att testa! Är lite av en sushi-fanatiker och det händer att jag snöar in mig på olika andra japanska maträtter och efterrätter.

Jag gillar inte specialisterna, men om dom nu måste vara där så varför inte låsa dem till de klassiska klasserna? Och då också låsa vapen och utrustning till klasserna som i de gamla spelen? Spelar man Falck så är man medic och spelar man Sundance så är man Assault.

Browser så att man kan välja att köra färre spelare.

Förutom alla buggar och skit är det mina stora punkter.

Jag upplever det sämre än tidigare spelen på nästan alla punkter. BF har alltid pushat både grafik och fysik med sina förstörbara objekt men 2042 känns platt i både grafik, färgsättning och miljöer.

Känslan i hur man rör sig och fordonen är också väldigt enkla och känns inte heller som att man fått fått till någon tyngd i alls.

Det här med att pusha antalet spelare och göra stora banor var något jag blev väldigt exalterad över men i verkligheten känns det som att conquest blir rörigt och tomt i omgångar, transportsträckorna kan vara helt sjuka och det är inte alltid man kan få tag på ett fordon. Medans breaktrough blir total köttfest och kaos i all överdrivenhet.

Att man övergav klass-systemet för det här med heroes hade jag nog kunnat leva med även om jag ogillar det, men man måste göra det tydligare vilka som kör med ress osv för nu är det ju bra mycket enklare att bara respawna direkt än att vänta på att någon ska komma och ressa. Så att köra support med inriktning på medic är sjukt frustrerande när man är på väg till någon som är nere men som snabbt hellre dör än att vänta på ress.

Portal är väl en rolig grej, men jag körde BF3 banor igår och upplever det sämre än originalet. Hela remaken känna bara slarvigt gjord.

Jag är sjukt besviken. Det här spelet hade jag säkert kunnat leva med i sitt nuvarande skick och haft en del kul med om det inte vore så att det hade titeln Battlefield… nu jämför jag det med tidigare iterationer och blir bara besviken för att det inte alls lever upp till dom höga förväntningarna jag har.

Folk får gärna älska det här spelet men jag blir sjukt frustrerad när jag hör att man tycker att det har ”Battlefieldkänsla” det är som att vi inte spelar samma spel.

Skrivet av Chrille_H:

Förhoppningsvis har du lärt dig något.

Det som gör det för mig dock är att mina kompisar och bror tycker att det är kul. Det blir värt det när man kan spela ihop med folk för det sociala.

Varför jag inte gjorde som jag först tänkt, testa spelet genom EA play, är för mig en gåta. Fan vad ångrar det nu 😅 man får väl hoppas på att det kan växa fram som det verkar ha gjort med Battlefront 2 osv.

Det känns som en massa olika koncept man bara tryckt ihop. Det är ingen känsla i grafiken, i ljudet, i hur man rör sig, fordonen, banorna. Efter 4h igår kände jag mest meh, mellanmjölk. Det hade inte skadat att skjuta på releasen någon/några månader till för att få till den där detaljrikedomen och känslan man förväntar sig av ett BF.

Vad är grejen med att haka upp sig på en icke-binär karaktär?

Säg att man nu väljer att spela Portal istället, hur fungerar progression då? De har sagt att man får XP oavsett vad man spelar men kommer man låsa upp grejer även till de gamla vapnen/klasserna/tillbehören eller är all progression lagd mot specialister och de ”moderna” vapnen? Har de pratat något om det över huvud taget?

Jag missade betan och initialt känner jag väl att det här med specialister och framtidsgrejer inte riktigt är min grej (även om jag saknar Titan mode från 2142) men kompisarna är taggade så jag lär ju ge det en chans. Men det oroar mig att att det är väldigt lite fokus på portal mode och att även om man drar sig dit för att få den ”gamla” BF-känslan så finns det inte tillräckligt med grejer att faktiskt låsa upp för att hålla en kvar där.

Om man kör Portal med BF3 vapen, är alla vapen, mods och tillbehör redan upplåsta då? Och går all XP till att låsa upp specialist-grejer, då tappar det ju sin charm också. Det är, i alla fall för mig, en del av spelet att man ibland kör något vapen man är obekväm med för att låsa upp något annat roligt 😅

Skrivet av Akronym:

Och att det nu finns med en Trollhammare i spelet.

(För er som läser tråden men inte orkar titta på trailern, de kör låten "Trollhammaren" i bakgrunden till trailern.)

Vad glad jag blir, jag älskar Finntroll!

"You are a lion, and we eat the fucking lambs" - Mr. Castillos

Kan dom inte bara göra en film istället i samma stil som trailern, god damn jag får riktiga Cowboy Bepop av den!

Oavsett domslut, det här klippet är ju rätt ofräsch…. Från Blizzcon 2010

https://youtu.be/Fi5dQzZp3f0

Edit: 4:21 in i klippet