Inlägg av Danternas

Inlägg som Danternas har skrivit i forumet

Anti-fusket som de använder gör tyvärr det omöjligt att spela på Linux (nej, flera stora anti-cheat funkar faktiskt på Linux). Så det blir väl 50-50 om det går att motivera ett köp (kul vs boota om till Windows).

Skrivet av Megagurra:

Folk är så salty nu för tiden att dom nästan har en negativ review redo innan launch. Att klaga på krasher på release känns helt meningslöst, man kan inte förvänta sig att allt ska funka problemfritt på release längre. Håll i pengarna och vänta på patch om du är känslig. Och har inte detta anti-cheat funnits i Valorant i flertal år? Ett av världens största E-sports spel.

Jag har superkul i spelet, men håller helt klart med om att det är klent med uppgraderingar. Progression är superviktigt för att man ska vilja komma tillbaka i längden.

Recensioner ska avspegla upplevelsen och ett släppt spel marknadsförs som färdigt. Jag ser inte riktigt problemet med att klaga på krascher man faktiskt upplever när man spelar ett "färdigt" spel. Som med mycket annat är det de tokiga som förbeställer som får ta smällen.

Nej, Nintendo ger sig mest sig på de som inte har kapitalet att försvara sig. Det sista Nintendo vill är ett domslut på att man får bygga "Pokemonspel". De gillar ovissheten och hoten om massiva skadestånd.

Sen är det svårt att bevisa plagiat. De måste bevisa att modellerna har ursprung i deras modeller (upphovsrätt) eller att de är så lika att man inte ser någon skillnad (varumärke).

Inga problem med minuspoäng för att döda civila eller skadade. Men det är ganska uppenbart att dessa "regler" skrevs av personer som aldrig spelar ett konfliktspel.

Xbox Game Pass är utan tvekan det som skulle få mig att köpa en konsol, särskilt när man får konsolen inbakad i priset. 370kr per månad för Series X med 24 månaders Ultimate är en bra deal jämfört med att punga ut drygt 6 000kr och betala 400-850kr per spel.

Det handlar nog mycket om marknadsföring och hur väl den kommer till de stora massorna. Men som det ser ut idag verkar den väldigt nice.

Don't Starve till mobilen eller Game Dev Tycoon funkar fin fint till mobilen. Köp en gång och inga konstigheter.

Skrivet av Shamanfox:

Så är det, men då är det ändå en fråga om efterfråga om varför Series S finns tillgänglig och inte X/Ps5 i butikerna.

Visst är det så och PS5 har ett stort övertag. Men jag tror det kommer att jämna ut sig om inte tillgången blir bättre. Det var lite poängen jag försökte göra: Att marknaden mer eller mindre är tillgångsstyrd snarare än efterfrågestyrd. Jag tror Ps5 hade haft en mycket större ledning om tillgången inte var strypt.

Skrivet av Shamanfox:

Är inte tillgängligheten mer en indikation på efterfrågan om något? Series S har sålt ~4M färre exemplarer än Ps5. Skulle nog ändå gissa att det är lika svårt att fixa komponenter till Series S som Series X.

De flesta gamers vill nog ha en Series X eller PS5. Men ju längre tid det tar utan tillgång desto fler tror jag biter i det sura äpplet och köper en Series S. Särskilt när vi kommer närma oss jul och ungen vill ha en konsol.

Microsoft gjorde rätt val i all erbjuda Series S. Inte för att den är skitbra utan snarare för att den finns tillgänglig överallt.

Med tanke på att du får en hel laptop i handhållet format och inte heller långt över Switch så är priset helt okej. Kostar mer än Switch men spelen är betydligt billigare (och du kan använda spel du redan äger!).

Lägre tempo, mer taktik, realism samt fokus på squadplay och fordon.

Värt att nämna är att om du spelar multiplayer behöver du inte äga alla DLC, det räcker att hosten gör det.

Det är jävligt nice.

Skrivet av pippen1001:

@Danternas: activision bröt ju med bungie så nåt destiny har dom knappast längre

Det gäller väl inte vad som redan finns ute?

Skrivet av Mortaigne:

Så länge folket har bröd och skådespel så kommer det här att fortgå. Kan man dessutom hålla folket upptaget med polariserande sakfrågor så ser ingen det riktiga problemet.

Det är genialiskt.

Vet du ett bättre system än modererad kapitalism som inte innebär en stor näve önsketänkande?

Det känns som om att Activision Blizzard är på sin kulmen. Inom spelbranschen får du utdelning idag för vad du gjorde för flera år sedan. Du måste alltså investera idag för att ha pengar 3, 5 eller 10 år fram i tiden.

Activision Blizzard tjänar massor idag för att dem drar in pengar från sina spel men vad finns i deras pipeline? Jag jag sett ingenting förutom mer innehåll till nuvarande serier och en remake av Warcraft 3. Klart man då inte behöver så många anställda och vinster ökar ännu mer.

Men hur ser det ut om 5 år när WoW är ännu dödare, ingen spelar Destiny och remaken på WC3 är ute? Lootboxar i Overwatch och Heroes of the Storm? Spel som redan nu är hårt ansatta av konkurrenterna? Mobilspel-Diablo? Ännu ett Call of Duty?

Det ser bra ut idag men om företaget inte har något nytt i utveckling och investerar sin vinst kommer det sjunka snabbt.

Skrivet av MrJibblies:

Folk gnäller för att BF5 är för fast paced, trots att det inte har en enda map som metro / locker (som ÄR dom populäraste (bara close combat, grenade spam... fattar inte grejen, spela cod?)

BF5 har i princip inget grenade spam,
BF5 har inget season pass som splittrar communityn,
BF5 har inte ens några microtransactions än.

Folk gnällde på att bf1 var för casual med sin långa ttk, vilket är fixat till ungefär bf3/4 nivå nu..
BF5 har tagit bort 3d-spotting, nu måste man se folket man skjuter istället för en triangel, folk gnäller på "dålig visibilty"...

Alltså vafan, komigen ...

Ja, det är spelarna som det är fel på... Du är lika bra på att analysera läget och lyssna på fansen som Dice. Sen står ni där och undrar vad som hände.

Jag tappade suget för serien redan i BF1 (egentligen Battlefront) men när jag insåg att BFV skulle bli samma actionorgie utan anknytning till realism så hoppade jag över utan att kolla över axeln. Visst har dem fixat lite men samtidigt förlorat mer.

Spelet och tanken bakom det är borta för mim del. Dice har säkert hittat en del nya fans på vägen men serien kommer inte bli den succé den en gång var.

480gb SSD för 666kr. Köpte två stycken.

Visst finns det liknande på Amazon men jag föredrar svenska butiker av flera anledningar.

(Finns fortfarande om någon är intresserad - https://www.proshop.se/SSD/Kingston-SSDNow-A400-SSD-480GB/259...

Skrivet av Bennii:

Köpte ingenting på black friday. Jag gissar att jag är i minoritet.

Knappast. En majoritet är nog hemma och skiter i rean.

Dem som inte gillar Black Friday är dock väldigt bra på att nämna det så fort ämnet kommer upp. Lite som att prata grillkvällar med veganer i närheten.

Skrivet av Molotov:

Det var inte alls så jag menade jag förstår hur det ligger till.
Jag menar blir resultatet styltigt ich dåligt så r det ett fail.
Då tycker jag att bethesda har peakat dom kan inte bättre.
Att leva på att göra halvtasktigt och att moddare ska fixa resten det känns inte som att dom bryr sig så mycket.
Det är pc spelarna som får lida mest pga bethesdas inkompetens.
Fallout 4 och nu 76 atora bevis på att det går utför.

Det kan jag hålla med om.

Bartlefield 1 var okej men inte sp mycket mer. Då är det ganska logiskt att BF5, som verkar vara BF1 med vissa förbättringar, får detsamma.

Dice verkar ha förlorat sitt fokus. Senaste BF jag älskade var BF4. Sen kan jag inte bestämma mig vilket som var bäst.

Skrivet av Molotov:

Oavsett om dom nu ska köra samma motor och det verkar finnas folk bla här som försvarar deras beslut.
Blir resultatet styltigt spel med buggar och skit och ett spel som känns 10år gammalt (IGEN) så är det inget annat.än EPIC FAIL.

För att de flesta problem som Bethesdas spel har beror inte på motorn. Då är det ganska värdelöst att kräva en ny spelmotor och tro att detta gör någon skillnad. Snarare kommer vi få ännu buggigare spel med mindre innehåll om Bethesda måste byta motor hela tiden istället för att uppgradera den gamla.

Det har att göra med en basal förståelse för hur spelutveckling fungerar. Inte någon fanboyism som du antyder.