Inlägg av Game Ove(r)

Inlägg som Game Ove(r) har skrivit i forumet

Skrivet av eld:

De är mer eller mindre gjort internt eller via kontrakt, men i slutändan är det inte självständiga moddar som de hade tidigare.

Med en formulering som "Most of the Creation Club content is created internally" kan de ju hänga på pottkanten.

Jag tror att en avgörande detalj kan vara om Bethesda själva har gjort material som säljs som moddar, eller om de bara tillhandahåller sådant som andra har skapat. För på deras hemsida som FZ länkar till står det, om man ska vara petig paragrafryttare, att "To reward our most loyal fans, this time we’ll be offering a Season Pass that will get you all of the Fallout 4 DLC we ever do for just $30." Om man ser till att det står ...the Fallout 4 DLC _we_ ever do..., det vill säga om Bethesda kommer att göra. Har Bethesda gjort några egenutvecklade moddar som de säljer?

Efter misslyckandet med Marvel's Avengers kanske de köper Square Enix.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Kan inte köra bil. Har inte ens körkort (hade ju varit problematiskt om jag hade körkort och INTE kunde köra bil) och nu när jag är närmare 30 än 40 börjar det kännas... kört.

Tog körkort när jag var 47 eftersom vi flyttade från Stockholm till landet. Inte speciellt svårt men det kanske har just med åldern att göra, sånt som jag tyckte var lugnt när det gällde pluggade fick många i pre-20-gänget att gå bananas eftersom de flesta verkade sakna verklighetsuppfattning och verkar ha flyttat inlärning och minne från huvudet till mobiltelefonen. Ta ifrån dem mobiltelefonen och det kan spåra ut fullständigt.

Men eftersom jag skriver i den här tråden måste jag väl erkänna något också. Jag kan inte blåsa upp ballonger. Fylla den med luft, ja, men få den att expandera - inte en chans. Jag måste ha lungstyrka som en KOL-skadad Jack Russel-terrier.

Om inte någon redan skrivit det (missade det i så fall), varför inte grundformen sprintspela? Det fungerar dessutom en olika böjningsformer som jag sprintspelade, jag ska sprintspela, har du sprintspelat, såg du hans sprintspel (alternativt sprintspelning).

Igen? Eller är det en remake av det gamla spelet från -95? Allt ska ju bara vara remakes nu för tiden...

Skrivet av Nioreh:

Herregud, han ligger ju bakom några av mina all-time-favorites!

Populus, Syndicate, Theme Park, Dungeon Keeper, Black & White

Sen har han en del ordentliga snedsteg under bältet också, det kan man inte sticka under stol med. Men han är en legend, helt klart.

Instämmer. Glöm inte Powermonger som jag tycker var ännu bättre än Populous, och Theme Hospital och The Movies.

Peter Molyneux är en person som jag faktiskt tycker synd om, i varje fall tills han gick till 22cans. Han måste nämligen vara en av tidernas mest missförstådda person eftersom han inte är speciellt mediatränad (eller har varit väldigt naiv inför journalister). Och ja, jag har intervjuat honom ett par gånger och varit på några pressevent där han har varit med så jag sitter inte bara och spekulerar.
Hans problem är nämligen att nästan ingen inom media lyssnar på vad han faktiskt säger. Han är en man med visioner och fantasi, och pratar ständigt om "det här skulle vara häftigt att göra", "det hur skulle jag vilja göra", "tänk om det gick att göra så här". Det är inte något problem i sig, problemet är när journalisterna har skrivit färdigt så står det i artiklarna att Molyneux har sagt "det här ska vi göra", "så här ska det bli" och presenterat hans önskningar och visioner som om det vore konkret fakta. Och eftersom läsarna aldrig har hört hans version utan bara läst det medierna skriver får läsarna en väldigt skev bild av produkten och blir sura på Molyneux för att han levererar inte stämmer överens med det medierna har skrivit, vilket i sin tur inte stämmer överens med vad han har sagt.

Självklart är Molyneux inte perfekt på något sätt och framför allt hans senare eskapader har ungefär samma kvalitet som en självdöd skunk, men jag tycker synd om honom eftersom han har blivit så missförstådd.

Skrivet av Jokkepalm:

@Game Ove(r): 2% är ett relativt schysst stickprov. 20ggr bättre än alla novusundersökningar om vad svenskar skulle rösta om det vore val idag.

930000 (av 50milj) vs 1000 (av 9,5milj)

På sätt och vis, ja. Om jag inte minns helt fel krävs det minst 1000 för att uppfylla det som kallas för ett representativt urval. Däremot är Novus betydligt mer professionella eftersom de faktiskt arbetar fram kriterier för att få fram ett representativt urval och inte bara de som råkade uppfylla ett krav - att de hade en offentlig profil. Om man bara tar hänsyn till antalet och ignorerar att arbeta fram vad som är ett representativ urval kan man statistiskt sett kunna visa att ungefär 96 procent av Sveriges befolkning är döva bara för att man råkade göra undersökningen på De Dövas Riksförbunds årskonferens.

En annan detalj är att antalet undersökta är väldigt litet. 930000 öppna konton är visserligen många, men i januari i år fanns det 55 miljoner aktiva konton (https://venturebeat.com/2017/01/26/xbox-revenues-down-3-but-d...) vilket gör att antalet undersökta konton understiger två procent. Det betyder inte att siffrorna är fel sett till helheten, men eftersom över 98 procent inte ingår i undersökningen kan siffrorna sticka iväg åt vilket håll som helst (även nedåt, i rättvisans namn).

Skrivet av Mortaigne:

Du lägger till de du vill ha i ditt bibliotek under månaden de är tillgängliga, sedan har du alltid tillgång till dem så länge du har en guld-prenumeration. Xbox 360-titlarna fungerar också på One så du får fyra spel i månaden!

Du kommer alltid att äga titlarna även när du inte längre har Guld-abonnemang, du förlorar inte ägandet om du går över till Silver-abonnemang. Däremot får du givetvis inga nya spel när du har silver. I praktiken kan man säga att du köper Games with Gold-spelen på samma sätt som du köper andra digitala Xbox-spel, men du betalar noll kronor.

Skrivet av Kleptoman:

Ni som klagar kan ju försöka göra ett eget spel som ser bättre ut, annars bör ni hålla klaffen.

Vad är logiken i det? För att känna igen ett fyllo behöver jag inte vara ett större fyllo själv, så varför måste jag kunna göra ett snyggare spel själv för att tycka att deras inte är speciellt snyggt?

Klarar din dator jättehögt upplösta Fallout 4?

Ah, det kommer med andra ord att bli fult i högre upplösning. Piffigt.

Skrivet av Araxnoid:

Har inte fått steam hackat än (knock on wood)
Använder tvåstegsautenciering.
Vad jag dock funderar över är varför inte Origin har något liknande? Eller har jag missat det?
Är därför mer orolig över att få Origin hackat än Steam..

Det är du som har missat det, det går att lägga till i klienten. De använder dessutom samma säkerhetslösning som Microsoft så du kan använda samma app för Origin och Microsoft-tjänster. Där har både Steam och Blizzard något att lära sig.

Skrivet av Hymer:

Ge mig en WP app så använder jag den gärna.

Samma här, fixa en WP-lösning så är jag på. Men så länge kubhuvudet Newell envisas med att försöka konkurrera med Microsoft lär det ju aldrig inträffa. En eloge till Electronic Arts som i stället för att tramsa med egenutvecklade lösningar använder färdiga säkerhetslösningar.

Jag tror inte alla har tänkt i de banorna, nej.

Skrivet av Banditen:

Jag förstår bara inte varför du vill upplysa om att det finns andra typer av terror i sammanhanget. Alla vet vilka som är skyldiga, det är inte Breivik, inte Una bombaren och inte Schakalen. Det är Isis. Så förlåt mig om jag tycker det är lite avsides att belysa andra former av terror i dagar som denna. Vad vill du ha sagt?

Det jag vill ha sagt, i en diskussion om i den här tråden där det har pratas en hel del om att stänga gränser och flyktingpolitik, är att alla är överens om att terrorister som utför terrorhandlingar i IS namn. Samtidigt har vi i Sverige ett politiskt klimat där man ifrågasätter om det är "så jävla fel att vilja skydda sitt land", "en galen muslim utrustad med en AK-47a" på ICA och att det bara är "en tidsfråga innan islamisterna terroriserar i Sverige också". Det är knappast någon vänlig ton men som kanske bara grundar sig i rädsla i för hur otrevlig världen kan vara. Samtidigt har vi ett politiskt parti med ungefär samma tongångar som listar adresser till flyktingboenden, och många av dessa har brunnit.
Det kanske är flyktingar som tänder eld på sina egna flyktingförläggningar, eller det kanske är det personer som vill skydda Sverige, jag vet inte Jag kan inte presentera oomkullrunkeliga fakta vilka som har startat bränderna så det ska jag låta vara osagt, men i sammanhanget framstår de handlingarna som terrorism.
Det är självklart att vi är upprörda på den uppenbara terrorism som bland andra IS håller på med, det ska vi vara och terrorism måste bekämpas. Det gäller även det som verkar vara terrorism även i vårt eget land, även om det i sammanhanget är en "light-version" av terrorism. Därav mitt påpekande om definitionen av terrorism och terrorister, IS har inte exklusivitet på det.

Skrivet av Banditen:
Skrivet av Game Ove(r):

En annan detalj värd att tänka på är definitionen av terrorism, och när Wikipedia redan har använts tidigare i tråden:
"Terrorism (från latin terror 'rädsla, fruktan')[1] avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar. Begreppet härstammar från Jakobinernas s.k. regime de la terreur, under franska revolutionen i slutet på 1700-talet. Det är ett slag av politisk brottslighet."

En beskrivning som passar perfekt på dessa handlingar där, enligt definitionen, terrorister utför terrorhandlingar genom att bränna ner befintliga och blivande flyktingboenden. Så enligt definitionen terrorism har vi med andra ord en rad terrorhandlingar här i Sverige. Ingen med dödlig utgång (än så länge), och även om det bara är en gissning verkar det troligt att det är svenska nationalistiska terrorister som har utfört handlingarna.

Så vad tycker du skulle kännas rätt att kalla Isis?
Mördare?
Slavhandlare?
Pedofiler?
Tjuvar?
Krigsförbrytare?
Våldtäktsmän?
Etc.
Om du nu tycker att ordet terrorist klingar snett i dina öron på dessa nedriga avskum till människor?

Jag har aldrig sagt att ordet terrorist "klingar snett" som du påstår, det passar tvärtom alldeles utmärkt. Det jag skrev var att man ska tänka på definitionen av terrorism (och de personer som använder terrorism, det vill säga terrorister) och att termen passar lika bra på personer som bränner flyktingboenden i avsikt att skrämmas och försöka genomdriva politiska ståndpunkter.
För tydlighetens skull ska jag kanske poängtera att det inte handlar om någon tävling om vilka som är värst, det IS håller på med är betydligt värre än vad som pågår här i Sverige.

Skrivet av Stelefan:

FZ-Crew medlemmar som kommer med tomma påståenden utan någon som helst bakomliggande fakta då? Det kan väl knappast heller vara tillåtet? Om något så borde lögner och tomma påståenden vara värre än att kalla någon hjärntvättad...

Av ren nyfikenhet - vad i det jag skrev tycker du är ett tomt påstående utan fakta?

En annan detalj värd att tänka på är definitionen av terrorism, och när Wikipedia redan har använts tidigare i tråden:
"Terrorism (från latin terror 'rädsla, fruktan')[1] avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar. Begreppet härstammar från Jakobinernas s.k. regime de la terreur, under franska revolutionen i slutet på 1700-talet. Det är ett slag av politisk brottslighet."

En beskrivning som passar perfekt på dessa handlingar där, enligt definitionen, terrorister utför terrorhandlingar genom att bränna ner befintliga och blivande flyktingboenden. Så enligt definitionen terrorism har vi med andra ord en rad terrorhandlingar här i Sverige. Ingen med dödlig utgång (än så länge), och även om det bara är en gissning verkar det troligt att det är svenska nationalistiska terrorister som har utfört handlingarna.