Tidigare Playstation-chefen Phil Harrison anställs av #Microsoft för att ansvara för Microsoft Studios europeiska organisation, avslöjar företaget i ett färskt pressmeddelande. Mer konkret innebär det bland annat att Phil Harrison får ansvar för spelhus som anrika #Rare och #Fable-utvecklarna #Lionhead Studios.

– Jag är glad att få bli del av chef-teamet hos Microsoft vid en viktig tidpunkt för vår industri. Jag är riktigt imponerad med företagets långsiktiga vision för att utöka marknaden för interaktiv underhållning globalt och också över den enorma rikedomen av talang, teknologi och resurser som företaget har till förfogande för att lyckas, säger Phil Harrison i ett PR-uttalande.

Phil Harrison avgick som chef för Sony Worldwide Studios 2008, efter att ha lanserat tjänster och spel som Playstation Home och #Littlebigplanet. Han anses också ha varit en drivande kraft bakom Sony-utgivna titlar som #Heavy Rain, #Uncharted och #Infamous. Därefter gick han till #Atari. 2010 fortsatte han till #Gaikai, innan han kom till Microsoft.

Vilken påverkan tror du att Phil Harrison kan ha på Microsofts framtida Xbox-verksamhet?