När MMO-titeln #Final Fantasy XIV lanserades hösten 2010 blev det en riktig praktflopp. Sedan dess håller spelet på att göras om och släpps snart i en nyversion med namnet #Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Men enligt nuvarande FF XIV-chefen Naoki Yoshida kan ytterligare ett misslyckande i samma stil hota hela #Square Enix framtid.

– Vi kommer inte göra ett misstag som FF14 igen. Om vi gör det har det kapaciteten att förstöra företaget, säger Naoki Yoshida till Kotaku.

Han erkänner att han redan 2010 ansåg att det var ett misstag att lansera spelet i dess befintliga skick. Olika tester hade givit negativa reaktioner från speltestarna, och Naoki Yoshida tror att det berodde på att spelet helt enkelt inte var tillräckligt modernt. Istället för att bara försöka särskilja det från #Final Fantasy XI hade det varit bättre om utvecklarna hade inspirerats mer av #World of Warcraft, anser han.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn lanseras någon gång nästa år. Det återstår att se om fansen kommer att ge spelet en andra chans.