Är man sugen på att lira de två första spelen i Project Cars-serien så kan det vara läge att köpa dem hyfsat omgående (åtminstone digitalt). Anledningen är att de om några månader kommer att plockas bort från butikerna, och enligt utvecklaren Slightly Mad Studios är anledningen att licenser för både banor och bilar snart inte kommer att vara giltiga längre. De nämner inte hur det kommer att funka med fysiska versioner av spelet, men gissningsvis bör det inte vara några problem att lira de spel som redan finns i handeln.

I ett meddelande på Twitter försäkrar de att alla som redan äger spelen även fortsättningsvis kommer att kunna spela dem. Därtill kommer alla funktioner i dem att förbli oförändrade och tillgängliga, inklusive multiplayer. Datumen för när spelen inte kommer att säljas längre är 3 oktober för Project Cars och 21 september för Project Cars 2.

Project Cars 3 kommer i sin tur att fortsätta säljas, medan den officiella utannonseringen av Project Cars 4 fortfarande lyser med sin frånvaro, nästa två år efter att Slightly Mads vd, Ian Bell, skrev (och sedan raderade) att det skulle bli "den mest realistiska simmen någonsin". Sedan dess har vi inte hört mycket, men rykte under de senaste månaderna hävdar åtminstone att spelet fortfarande är under utveckling.