Nintendos Super Mario Bros-film går som tåget och i den finns den massor av fina retro-call-backs for oss (läs undertecknad) om är födda på 80-talet. I filmen dyker bland annat Spike upp som är Marios nemesis från spelet Wrecking Crew.

Det hintas i filmen att Mario jobbade som byggnadsarbetare innan han och brorsan började med att rensa rör. Vilket delvis också stämmer rent spelmässigt då Mario (och Luigi) dök upp i spelet Wrecking Crew 1984 ett år efter Mario Bros (Inte Super Mario Bros). Även om de inte startade sina karriärer som byggarbetare så har de i alla fall jobbat som det även i spelvärlden, vi får inte heller glömma att Mario faktiskt var snickare i Donkey Kong och det var före alla andra spel.

Vad som inte nämns så ofta (alls?) är att Spike i Wrecking Crew går vid namnet ”Blackie” i Japan. Nintendo har nog insett att detta kan anses kontroversiellt idag och har nu officiellt bytt namnet på honom till Spike i alla länder.

Översatt via twitters egen översättning:

“The name of the character “Blackie” that appears in the family computer software “Wrecking Crew” will be changed to “Spike”, which is the same as the name in Europe and the United States”