Förra veckan nåddes vi av beskedet att Microsoft sparkar 1 900 från sin spelavdelning, och i samma veva skrotas det survival-spel som avslöjades 2022 och som har utvecklats hela i sex år.

Enligt källor till Bloomberg gick spelet under arbetsnamnet Odyssey och det inspirerades av spel som Minecraft och Rust (men med färre buggar!). Nyheten om spelets nedläggning ska ha nått teamet under tisdagen förra veckan, då många av det hundra man starka teamet också fick beskedet om uppsägning.

Skälet till Odysseys nedläggning ska främst ha varit tekniskt. Den Unreal Engine-teknologi som låg till grund för prototypen ska inte ha passat målet med stora kartor med upp till 100 samtidiga spelare. Man bytte till Synapse, en intern motor gjord för mobilspel. Det påstås dock att man inte lyckades få systemen att samverka och att Synapse inte var redo för produktion.

Oavsett vad är Blizzards survival-spel nedlagt. Blizzards talesman Andrew Reynolds säger att orsaken är att man vill flytta en del av teamets medlemmar till projekt som har succépotential.