Steam testar att utöka möjligheterna att dela spel med sina nära och kära. En ny funktion vid namn Steam Families (Steam-familjer på svenska) har släppts i beta, och den utökar tidigare delningsmöjligheter.

Genom att skapa en Steam-familj kan upp till sex personer dela på kontoinnehavarens spel. En fin nyhet är att flera personer nu kan spela olika spel samtidigt, vilket tidigare inte gick – då var det en spelare åt gången när spel hade lånats. Det här funkar dock inte med samma spel, då måste alla som ska spela det äga det. Logiskt nog. En annan fin nyhet är att lånade spel ger var och en i familjen egna sparfiler, prestationer och annat.

Ange om kontona du delar med är för barn eller vuxna.

Funktionen ger kontoinnehavaren möjlighet att begränsa vilket innehåll som delas till t.ex. barn, godkänna köp med mera. Varje medlem anges som antingen vuxen eller barn, där de vuxna kan styra innehåll och annat medan det kan regleras för yngre. Det går att styra kontona från både webbläsare och Steam-mobilappen.

Men se upp om någon i din Steam-familj har fuskartendenser. Om du äger och den som lånar spelet fuskar så blir du av med det.

Det är upp till varje utvecklare om de vill ha stöd för Steam Families i sina spel. Du kan kolla kompatibla spel i ditt bibliotek.

Läs hela beskrivningen av Steam Familes-betan.