#Dragon Age II gör dundersuccé på den svenska försäljningslistan. Sedan förra veckans premiär har det sålt så bra att det kniper de tre översta placeringarna, med Windows-versionen etta, 360-upplagan tvåa och PS3-flavören på bronsplats. Spelet har fått bra kritik överlag (FZ gav 4 av 5 i betyg), men det har hörts en del klagomål från både köpare och medarbetare, bland annat för att ha tagits fram för snabbt.

Annat noterbart på veckans försäljningslista:

  • #Shogun 2 förbokades så mycket att det slank med på listan. Men eftersom spelet inte var släppt när listan gjordes reviderades den, och vi får vänta till nästa vecka för att se hur högt det orkar klättra.

  • Kinect-spel säljer bra, Move-spel gör det inte. Två Kinect-titlar återfinns på veckans Xbox 360-lista medan PS3-listan helt saknar spel direkt anpassade för styrdonet Move.

  • #New Super Mario Bros ligger inte etta på Nintendo DS-listan. Ett tecken på att landets alla DS-ägare nöjer sig med att äga typ tre exemplar var av det snart fem år gamla spelet?

  • De fem översta platserna på DS-listan är spel från #Nintendo. På Wii-listan är det sämre ställt, de får nöja sig med platserna 1-4 och 6.

[speltoppen;y2011;w11]