Typ: Test

294 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Logitech Cordless Desktop Optical

Logitech och Microsoft har länge legat låsta i tvekamp vad gäller möss och tangentbord. Trådlöst, optiskt, extraknappar, rullhjul, det finns ingen gräns för uppfinningsrikedomen men däremot för användarnas tålamod. Nu presenterar Logitech ett rejält paket med såväl mus som tangentbord av hög kvalitet. I mitt förra test påstod jag att Microsoft fortfarande gör bättre möss och tangentbord än Logitech. I dag vet jag att jag bara hade till hälften rätt.

0

Logitech MouseMan Traveler

För bara ett par år sedan var datormusen en synnerligen oglamorös varelse - ja, faktiskt en liten grå mus på alla sätt. Ingen funderade så mycket på att det skulle finnas mer än två eller möjligtvis tre knappar och en kula i botten. Sedan dess har det hänt en hel del, och idag har musen upphöjts till något som mer liknar accessoar än arbetsverktyg. Senast, och värst, i denna redefinition av musbegreppet är Logitechs Mouseman Traveler. Phat har gett den lilla råttan vad den tål...

0

Logitech MOMO Force

Trots sina webbkameror och högtalare är Logitech väl mest kända för sina kontroller: Möss, tangentbord, joysticks, rattar och gamepads vilka länge (tillsammans med Microsofts motsvarande prylar) satt ribborna för hur bra spelhårdvara skall byggas. Personligen har jag alltid tyckt att Microsoft gjort de bästa mössen och tangentborden, medan Logitech varit bäst på all spelhårdvara. Jag hade således höga förväntningar när det blev läge att testa Logitechs senaste (och dyraste) ratt, som bar ett för mig välbekant namn: Momo.

0

Logitech Mouseman Dual Optical

Själv har jag sedan några månader tillbaka helt gått över till att använda optiska möss. Anledningen var att jag slutade spela Counter-Strike seriöst, och därför inte längre var så villig att byta mus varannan månad då den jag hade börjat förlora prestanda på grund av utnötning och smuts. Då hade optiska möss blivit tillräckligt bra för att kunna användas i spel, men de hade fortfarande svårt att konkurrera med en riktigt bra mus med kula. Nu har däremot även optiska möss utvecklats och fått en sådan precision att man kan säga att de är mer eller mindre specialgjorda för spel. Logitechs senaste mus, Mouseman Dual Optical, har två stycken optiska sensorer för att öka precisionen ytterligare.

0

Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer

Trådlös kommunikation är tidens melodi. Och även om mobiltillverkarna har tuffa tider just nu, så finns det andra som gör lysande affärer på att operera bort sladdarna från sina produkter. Microsoft till exempel, vars mya mussortiment innehåller ett par trådlösa varianter. Phat har lagt vantarna på lyxmodellen, Wireless Intellimouse Explorer, som testats under fältmässiga former under en månads tid.

0

Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0

Att datorer i dagens samhälle får en allt viktigare roll är varken okänt eller svårt att förklara. Datorprogram säljer som aldrig förr och datorspel har blivit något som alla använder lite då och då. Spelutvecklarna syftar till att tillfredsställa alla gamers, stora som små, runda som kantiga. Men det är inte bara själva arkitekturen i spelen som är viktig, nej de verktyg man spelar med har en oerhörd relevans och blir ofta bortglömda i de datorinköp många nuförtiden gör.

0

Microsoft IntelliMouse Optical 1.1

Den är vitfärgad men ändå grå. Den lyser klart rött i både mörker som ljus och är lättare än de flesta av dess konkurrenter. Ändå har den en precision och en smidighet som gör den överlägsen. Vad är det jag talar om? Jo det är en av de senaste mössen Microsoft släppt i sitt försök att erövra våra datorplatser med optikens hjälp! Den nya varianten av Microsoft IntelliMouse Optical landade graciöst i brevlådan och det fanns inget annat alternativ än att se vad råttan gick för.

0

Logitech Wingman Attack 2

Jag har alltid tyckt att Logitech legat ljusår före Microsoft vad gäller designen på respektive företags spelpinnar. Logitech har alltid givit sina joysticks en modern och trendig design, medan Microsoft verkar fokusera mer på ergonomi och känsla än utseende. Klart är dock att de båda företagens pinnar trots sina lika användningsområden var och en har sina för- och nackdelar.

0

Logitech Cordless Mouseman Optical

Logitech och Microsoft kämpar dagligen striden om vem som skall bli störst på kontrollenhetsmarknaden. De försöker slå varandra med bättre tangentbord, styrspakar, rattar, gamepads men kanske framför allt möss. Även om Logitech har en större arsenal med möss så är Microsofts varianter ändå väldigt vanliga. Nu kommer Logitech med nästa trumfkort, den första musen som både är sladdlös och optisk. FragZone tar en titt på om musen är något för den riktiga gamern.

0

Icemat

Under den senaste tiden har vi sett fler och fler datortillbehör tillverkas enbart med den erfarna gamern i åtanke. Everglide, Razer Boomslang och Wingman Gaming Mouse är bara några få exempel. Icemat är ännu en pryl vars mål är att tilltala den växande skaran av gamers.

0

Microsoft Sidewinder GameVoice

Så som många riktiga gamers redan insett så är kommunikationen viktig för att kunna nå framgång i lagspel. Det finns många alternativ där ute som låter spelarna kommunicera med varandra, men vad är det som gör Microsofts alternativ så speciellt? Skuggan har tagit med sig mikrofonen och givit sig ut i strid.

0

Microsoft Sidewinder Force Feedback 2

Joysticks är inte någon ny uppfinning. Ända sedan speldatorns ursprung har man haft små pinnar att navigera med. Force feedback däremot är något nyare. För vem kunde väl ens drömma om att styrpinnen skulle vibrera när man satt där med sin Commondore och blastade aliens i rymden.

0

Microsoft Sidewinder Joystick

Microsoft har de senaste åren haft stora framgångar med sina speltillbehör och serien Sidewinder. Nu börjar det dra ihop sig till jul och då passar Microsoft på att släppa en del nya godsaker ur serien. Microsoft verkar till sist ha förstått att alla inte besitter en fet plånbok och har råd att köpa en värsting joystick, därför har man nu valt att göra en joystick till en mycket lågt pris nämligen Sidewinder Joystick.

0

Microsoft Sidewinder Strategic Commander

Är det en mus? Är det en joystick? Ett invasionsförsök från yttre rymden? Ingetdera faktiskt, även det är svårt att hitta en lämplig benämning på Microsofts Sidewinder Strategic Commander. Det är istället en helt ny typ av tillbehör för din PC – tanken bakom den är att den ska underlätta spelet av olika typer av strategispel. FragZone har studerat den på nära håll.

1

Razer Boomslang 2000

Till skillnad från de flesta möss är Boomslangen nästan helt inriktad på gaming. Den har en unik design och funktioner man aldrig förr sett hos andra möss.

0

Logitech Mouseman Wheel

Mouseman Wheel är ganska gammal och inte alltid lätt att få tag på. Men den är fortfarande älskad av många, men kanske hatad av desto fler.

0

Logitech Wingman Gaming Mouse

Logitech Wingman-musen är en av de första mössen riktad till den profesionella spelaren.

0

Logitech Wingman Formula Yellow

Racingspel har funnits ända sedan datorspelen först såg dagens ljus. Formel1-spel där man såg banan ovanifrån var en av de tidigaste spelsorterna, och fortfarande en väldigt rolig sådan. Idag har saker och ting förändrats. Nu är bilspelen minnesslukande 3d-spel där man susar fram över smala vägar i en alldeles för hög hastighet, där minsta lilla misstag kommer få ödesdigra konsekvenser. Det går nästan inte längre att spela med tangentbord, eftersom det för att klara sig oskadd genom en bana och ändå sluta som vinnare ibland krävs mycket små och precisa rörelser. Det är här ratten kommer in i bilden. Vi har lagt beslag på en ratt från Logitech vid namn Logitech Wingman Formula Yellow och hårdtestat.

0

Everglide Giganta

För bara några år sedan var det otänkbart att spela Quake med mus. Sedan dess har det hänt hänt otroligt mycket. Idag finns det företag som specialiserar sig på att tillverka möss och musmattor specialanpassade för gamers. På senare tid har man även bytt ut de traditionella tygmattorna mot så kallade Everglide mattor som är gjorda av hårt plast. Vi har lagt vantarna på en Everglide Giganta och hårdtestat.