Dataspelsgalan 2011 - vinnarna

Medlem
Dataspelsgalan 2011 - vinnarna

De stora vinnarna på Dataspelsgalan 2011 blev Battlefield-utvecklarna DICE och Mass Effect 2 med tre pris vardera.

Förutom priserna till Battlefield Bad Company 2 tilldelades även grundarna av DICE; Fredrik Liliegren, Andreas Axelsson, Olof Gustafsson och Markus Nyström, årets hederspris för att ha satt Sverige på kartan och gjort oss till en stormakt inom spelutveckling.

Mojäng hade bättre saker för sig, så de kom inte dit för att hämta sina priser...

<b>Vinnare vid Dataspelsgalan 2011</b>

<b>Årets spel: Mass Effect 2</b>
Motivering: För sitt sätt att kombinera historieberättande med handgriplig uppgiftslösning, och därmed lyckas ta med spelaren på ännu större äventyr där handling och konsekvens gör spelarens beslut viktiga. Årets spel är – Mass Effect 2.

Årets spel hedersomnämnande ”silver”: Red Dead Redemption
Årets spel hedersomnämnande ”brons”: Heavy Rain

<b>Årets svenska spel: Battlefield Bad Company 2</b>
Motivering: Att lyckas vidareutveckla ett spel så att det står ut i en stenhård genre, det kräver fingertoppskänsla och mycket arbete. I det här fallet befinner spelarna sig verkligen i gott sällskap namnet till trots. Årets svenska spel är – Battlefield Bad Company 2.

Årets svenska spel hedersomnämnande ”silver”: Just Cause 2
Årets svenska spel hedersomnämnande ”brons”: Amnesia: The Dark Descent

<b>Årets svenska casualspel: Kosmo Spin</b>
Motivering: Stor spelglädje kan verkligen komma i små förpackningar. I det här fallet visar det sig att universum faktiskt roterar runt Jorden, närmare bestämt runt Malmö och årets vinnare – Kosmo Spin.

<b>Årets svenska talang: Markus Persson</b>
Motivering: En definition av talang är att det är ”ett uttryck för en övergenomsnittlig fallenhet eller förmåga för någon verksamhet”. En osedvanligt passande beskrivning inte bara på termen talang, utan även på årets vinnare – Markus Persson.

<b>MDTS hederspris 2011: Grundarna av DICE</b>
Motivering: Grundarna av DICE; Fredrik Liliegren, Andreas Axelsson, Olof Gustafsson och Markus Nyström, tilldelas MDTS hederspris 2011 för att ha satt Sverige på kartan och gjort oss till en stormakt inom spelutveckling.

<b>Folkets val: Mass Effect 2</b>
Motivering: Med hjälp av CDON, Game, GameStop, GameShop och Webhallen har svenska folket röstat fram Mass Effect 2 till årets spel.

Folkets val ”silver”: Battlefield Bad Company 2
Folkets val ”brons”: Minecraft

<b>Juryns specialpris: Markus Persson</b>
Motivering: Spelare har fantasi. Gott om fantasi. Den här mannen har skapat verktyget som får världens kreativitet att flöda och ta spelvärlden med storm. Han är helt enkelt ”top notch” – Markus Persson.

<b>Årets actionspel: Red Dead Redemption</b>
Motivering: Med sitt öppna historieberättande kan årets vinnare på intet sätt kallas dammig, och den har tagit den vilda västern in i våra trygga vardagsrum.

<b>Årets plattformsspel: Super Mario Galaxy 2</b>
Motivering: Eftersom spelutveckling är ett hantverk är det inte mer än rättvist att en världskänd hantverkare har höjt plattformsspelen till en högre nivå.

<b>Årets sportspel: FIFA 11</b>
Motivering: I stenhård konkurrent både från andra idrotter och inom de egna leder, då krävs en riktig vinnare för att göra det avgörande segermålet.

<b>Årets strategispel: Sid Meier’s Civilization V</b>
Motivering: Ett legendariskt strategispel kan vara en tillfällighet. Två stycken skicklighet. Fem stycken kan bara betyda – Sid Meier’s Civilization V.

<b>Årets äventyr: Mass Effect 2</b>
Motivering: Att historien är inne i sin mellanakt är inget som hejdar den från att få oss att njuta av varje minut resan genom rymden.

<b>Årets partyspel: Dance Central</b>
Motivering: Det var spelet som fick upp oss från soffan och gjorde oss till vardagsrums-Travolta på våra egna parkettgolv.

<b>Årets multiplayer: Starcraft 2: Wings of Liberty</b>
Motivering: Att förfina ett av tidernas främsta multiplayerspel är en näst intill omöjlig uppgift, men det här är beviset på att det kan göras.

<b>Årets barnspel: Super Mario Galaxy 2</b>
Motivering: Barns spelglädje förtjänar att tas på allvar, och få lyckas med det så regelbundet som Nintendo och deras ojämförlige Mario.

<b>Årets mest sålda spel: Call of Duty: Black Ops</b>
Motivering: Call of Duty: Black Ops är det mest sålda spelet i Sverige enligt försäljningsdata sammanställd av media control-GfK.

<b>Årets mest sålda svenska spel: Battlefield Bad Company 2</b>
Motivering: Battlefield Bad Company 2 är det mest sålda svenskutvecklade spelet i Sverige enligt försäljningsdata sammanställd av media control-GfK.

#blogg


signatur
1
Skriv svar