[Hjälp Mig] Falcon 4.0 - "Dansen"

Medlem
[Hjälp Mig] Falcon 4.0 - "Dansen"

Så, efter att ha suttit och knarkat Lock On är jag redo för den riktiga grejen. Falcon 4.0.

Det är bara det att ett så gammalt men populärt spel har ju fått mycket hjälp av sitt community och nu finns det en uppsjö av olika versioner och patchar, community-patchar, 3rd party moddar som kostar pengar etc.

Så nu vänder jag mig hit för att försöka få hjälp med den här "dansen" som det kallas på forumen.

Det jag skulle vilja veta är vad det är för skillnad på de olika versionerna:

- Falcon 4.0
- Falcon 4.0 Allied Force
- OpenFalcon
- FreeFalcon

Jag behöver också veta vilka mods som man "måste" ha. Som t.ex. HiTiles och Stopworks pits och annat.

Sen skulle jag vilja veta vad jag behöver för att göra spelet så snyggt som möjligt. För hur bra det här spelet än är så har det många år på nacken och ögongodis är alltid bra.

Sen hade jag lite problem sist jag försökte mig på "dansen" med att få 1280x1024 i 32-bit. Det fanns inte i grafikmenyn.

Tack på förhand
Mellanare


signatur

[size="9"]CONCORD Notice: Don't drink and fly. Drunken jumping can result in loss of ship through "navigational error".[/size]

Medlem

jag var involverad i den scenen under ett år för något år sedan så jag kan inte i närheten av tillräckligt för att kalla mig kunnig på området.

Men som jag minns det kan jag sammanfatta såhär:

Falcon 4.0 - orginalspelet
Falcon 4.0 Allied Force - En renoverad nyutgåva av spelet. Skillnade från orginalet vet jag ej då detta är den enda version jag spelat.

OpenFalcon och FreeFalcon är mods till Falcon 4.0 (fungerar till både gamla och nya) och nu minns jag inte vilken som var vilken, men ett av dem fokuserar på realism och gör spelet djupt och oerhört realistiskt, medans det andra, om än realistisk, är mer grafikinriktat.

Personligen höll jag mig till Allied Force med senaste patchen men utan mods och addons. Stabilt och snuskigt bra!

http://www.f4hq.com/default.php?page=default

Här kan du hitta allt du behöver veta om falcon 4.0


signatur

"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Inaktiv

Ingen mera dans.

Falcon 4.0 : Allied Force, som Soulless sa, en "nyproduktion" och den jag definitivt flyger mest då den har bäst ATC funktioner.
http://www.lead-pursuit.com/

Open Falcon, en svartkopia utvecklad för de som gillar extremt många funktioner, man måste bl.a. knappa in radio frekvensen till tornet för att kunna be om taxi. Har testat den men tycker den har tappat spelglädjen.
http://globalfalcon.org/

RedViper, aka FreeFalcon 4, även detta en svartkopia med inriktning på grafik och effekter - denna version belastar grafikkortet istf processorn vilket gör att de flesta som flyger denna ligger med fps på allt mellan 60 och 150. Läser man lite inslag från JimG så förstår man att RV innehåller väldigt mycket arbete bakom den vackra fasaden också (vilket OF folk populärt säger emot), inklusive omfattande justeringar i kampanjens uppförande.
http://www.freefalcon.com/

1
Skriv svar