Filmrecension: Apornas Planet: (r)Evolution

Medlem
Filmrecension: Apornas Planet: (r)Evolution

Apornas Planet: (r)Evolution

"Apornas Planet: (r)Evolution" utspelar sig innan de äldre filmerna och berättar hur det hela började. Varför blev aporna så smarta? Hur kan de tala? Hur tog aporna över jorden? Det är några frågor som filmen tar upp och besvarar.

Till skillnad från de tidigare filmerna då aporna var maskerade människor så är alla apor animerade i den här filmen. Det är "WETA Digital" som ligger bakom animationen i "(r)Evolution" och andra stora filmer som "Avatar" och "Sagan om Ringen". När man blandar riktiga miljöer och människor med animerade karaktärer så brukar man oftast se skillnaden mellan verklighet och datoranimerat när de möts. Visst gjorde man det någon gång i "(r)Evolution", men annars såg det riktigt bra ut. Apornas ansiktsuttryck var magnifika och otroligt detaljerade.

Innan jag såg filmen så slogs jag av att den bara var 1 timme och 40 minuter lång. Blev lite orolig att handlingen skulle gå för fort framåt och lämna luckor efter sig. Men så blev det inte alls. Filmen hade en väldigt bra struktur och tog vara på varenda sekund. Skulle filmen ha varit längre så skulle det ha skadat tempot i filmen.

Precis som DN skrev i sin recension så känns det som att "Apornas Planet: (r)Evolution" kan bli en lika effektiv reboot som Christopher Nolan's "Batman Begins". Utan att avslöja allt för mycket så märks det också att slutet av filmen är bäddad för en uppföljare, och det tackar jag verkligen inte nej till.

Betyg: 4/5 | 8/10 | [Mycket bra]

#blogg


signatur

"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine

Medlem
Titel

Den vill jag väldigt gärna se, men ska inte ha några förväntningar allt blir dåligt om man har bra förväntningar.


signatur

cags

1
Skriv svar